Ahojte syn 3 roky, ktory este nenavstevuje skolku....vzdy ked je chory.... mame vysoke CRP ( okolo 100) horucky a samozrejme zvyseny pocet leukocytov ( od 20- 35). Vzdy nam nieco zistili.... 2 krat zapal obliciek, 2 krat angina ale teraz nsposledny.... sme mali len crp a horucky a vsetko negativne.... maju aj vase deti vysoke crp pri chorobach? Podotykam pri kazdej jednej chorobe sme boli hospitalizovany v nemocnici....
@nelca84 bože toto je len odpoveď 🤦🤦🤦že je niekto chorý neznamená že má aj zvýšené crp. A rozhodne nieje ok ak je pri každej chorobe takto vysoké crp.
@rodinalel asi by som poriesila preventívne imunitu, skúsila dať vyšetriť ASLO. Môj ma 4, do škôlky chodí a chorý býva dosť často no CRP nemáva,teda aspoň vždy keď sme dali spraviť mal nízke.az teraz prvý krát čo dostal ATB aj to mal crp iba 20. Ale horúčky a silný kašeľ tak už sme ATB dali.
Môže tam byť aj baktéria ktorá robí šarapatu. Ja osobne by som skúsila preliečiť malého kúrou z kapucinky. Je to prirodne ATB bez rizika rezistencie a nezničí mikroflóru. Plus nasadiť silnejšie probiotiká aj mimo choroby. Bral ATB aj teraz naposledy keď okrem cep nemal iné komplikácie?
@rodinalel môj mal naposledy CRP 80 a nedali mu ATB, brali mu krv aj tam mal rôzne hodnoty zápalu aj iné zvýšené hodnoty. Mal horúčku a bolelo ho brucho, tak bol poslaný na chirurgiu kvôli podozreniu na zápal slepého čreva. Na další deň mal opakovane krvné testy a CRP, ktoré už mal nižšie 56 aj krvné testy dopadli omnoho lepšie. Takze tiež už nikto neriešil, mal len ostat doma. Ak mal v minulosti teploty, zvýšené CRP a aj viditeľný problém ( hrdlo, v moci krv, priedušky), tak ATB dostal.
@ivi85 ahoj ano bral, nakolko mal hnacky , bolest bruska a horucky - mysleli si ze mame salmonelu alebo anginu aj...avsak po 3 dnoch prisli vysledky z mocu, vytery a aj stolica vzorka vsetko negativne.... a prosim ta silnejsie probiotikum je ake? Ja malemu davam nonstop ci zdravy ci chory biogaya alebo na striedacku probiofix...
@laurikagab a neriesili potom hematologiu, imunologiu a ine vysetrenia?
@rodinalel vôbec, keďže CRP kleslo aj výsledky krvi boli lepšie, tak to uzavreli ako podozrenie na zápal slepého čreva.Bol len ne RNG brucha.
@laurikagab a prosim ta kolko krat ste maly zapaly resp. Kolko ste mali vyssich crp?
@rodinalel vieš čo biogaia môjmu bola veľmi slabá.davala som tu v kvapkách.este kým bol bábätko tak ok ale potom už nestačilo pri odporúčanom dávkovaní.ja mu dávam na striedačku biokult, poslednú dobu dávam už dlhšie od Andreja Medveďa Šťastné bruško.
Od nich je inak výborný aj probioticky spray do úst volá sa M33 ten striekam do úst dennodenne a pri chorobách intenzívne. Skús si pozrieť ku kapucinku,to si vieš aj sama doma zasadiť a robiť si na jeseň tinkturu.pripadne si pozri cordyceps,odporúča sa pri zápaloch v tele a imunitu a je to vhodné aj pre deti
CRP slúži na rozlíšenie vírusovej a bakteriálnej infekcie. Pomáha lekárovi pri určení diagnózy a liečby. Keďže je u Vášho syna pri chorobe vždy vysoké CRP, je náchylný na bakteriálne infekcie. Berie niečo na posilnenie imunity? Asi by to stálo za zváženie.
@rodinalel v sobotu mal horúčku a v po delok CRP 80 a v utorok okolo 59, tak už to Mudr. neriešil, keďže CRP išlo dole.
@rodinalel a kedy by si chcela mat zvysene crp ked nie pri chorobe? Ved preto sa robi crp, aby sa vedelo, ci mas v tele nejaku infekciu...