Vysoké aslo a antibiotiká

luciferkax
4. aug 2016

Ahojte
Synovi zistili vysoké ASLO
Musí brať antibiotiká 10 dní po 3 tabletky, 20 dní pauza a potom dalšie dva takéto cykly... mám obavy, nerozhodí mu toto úplne imunitu?
Bude brať PENBENE, je to nutné a ak aslo neklesne potom, tak budú robiť kompletné vyšetrenia... šokovalo ma to :( prvú polk prázdnin mal ovčie kiahne, teraz čo to pobehal a zasa choroba, antibiotiká??
INEkčný vraj nie je, ale zabudla som sa pýtať, ako je to s užívaním antibiotík? Máme prejsť do režimu, akoby bol chorý - to znamená žiadne kupalisko, žiadne slnko, žiaden kolektív? alebo môžeme normálne fungovať?
Ako zvládali vaše deti takúto dlhodobú liečbu antibiotikami?
A pomohli im? alebo ako ste to riešili dalej?
Dakujem vopred za vaše skúsenosti

romina1912
4. aug 2016

Ja som mala vysoke aslo ako dieta nonstop okolo 1000-1200. To si pamatam akoby to bolo vcera. Mala som asi 10 rokov. Niekolko mesiacov som brala penicilin, potom penbene az sa mama nahnevala ze preco mi nerobia ine vysetrenia len ma napchavaju liekmi. Vybrali mi krcne mandle a bolo po probleme. Potom som chodila preventivne na kontroly na krv a aslo kleslo, bolo stale vyssie ako je hodnota ( tusim 200-250) ale menej, mne to potom skakalo 430-608. Na krcnom som bola ako doma. Este si pamatam ze ma bolievali klby. Akoby mi "pukali" kosti v bedrovej casti.

danieli
4. aug 2016

presne taku skusenost ako Romina ma aj moja kamaratka, dceru boleli nozicky, vysoke aslo, vybrali nosnu aj krcne mandle a dieta zdrave dnes uz dospele...

mima283
4. aug 2016

Nahodou mam doma kartu tak som ti to mohla kuknut priamo v zdroji 😁 ja som mala vyse roka nonstop streptokoka. Jedine co sa spravilo bolo, ze sa mi bachli antibiotika a vybavene. Az rok a dva mesiace museli prejst, aby mi po neustalom tlaku mojich rodicov vzala krv(ja som mala vtedy 15). Mala som aslo1761,8. Hned ma vzali ku sukromnemu ORL. Ked mu povedali hodnotu, vyplul kavu a vysetril ma okamzite. Vraj bol zazrak, ze som pri takej hodnote nemala este reumaticke horucky. Nakoniec mi vybral krcne mandle a aslo uz len klesalo. Sice pomaly, ale klesalo. S tymi atb ti sice neporadim, ale skus zatlacit na doktorku aby hladala pricinu toho vysokeho asla, nie ho len unizovala nejakymi liekmi. Fakt to nie je sranda 😩

ajuscha
27. okt 2017

Ahojte, poradí mi niekto? Mojej dcére zistili zvýšené hodnoty ASLO v krvi. Absolvovali sme zubára, krčné ale žiadny nález. Z ich hľadiska je všetko v poriadku. A neviem ako ďalej postupovať,lebo liečiť to treba, keďže neliečenie spôsobuje vážne zdravotné problémy. Potrebujeme lieky ale kto nám ich predpíše, keď nevieme pôvod zvýšených hodnôt?

zibi
27. okt 2017

@ajuscha je to streptokok nejaky,ktorý do ochorenia môže vyústiť
Dala by som ešte raz odobrať,či náhodou neboli vzorky kontaminované..koľko má?nebola chorá?angína??

ajuscha
27. okt 2017

@zibi 10 rokov, chorá býva tak bežne...angínu nemala nikdy...len sa už dlhšiu dobu sťažuje na bolesť nôh...píšťali a členky... premýšľam,či to môže nejako súvisieť...nikdy predtým jej nerobili vyšetrenie krvného obrazu...teda robili ale iný rozbor... takže netušíme akú dlhú dobu má to ASLO zvýšené...pôjdeme určite ešte raz k obvoďáčke,lebo lieky nám niekto predpísať musí...sestrička hovorila,že keď sa to nelieči,spôsobuje to závažné ochorenie srdca alebo obličiek

ajuscha
27. okt 2017

@zibi čítala som,že to môže u žien súvisieť aj s gynekologickym problémom...a dcéra keď mala asi 5 alebo 6 rokov,mala úraz a rozťala si ciku....malo sa to riešiť operáciou,ale gynekologička nakoniec upustila od operácie...tak neviem,či to nemôže aj s tým dajako súvisieť...alebo už ja preháňam...lebo som taká zneistená, keď neviem,čo je za tým...

dai
27. okt 2017

@ajuscha ahoj. .moja dcera mala podobne aslo - hned ju hnali na orl - tam ale zistili ze je vsetko ok, vlastne vsade bolo... potom brala 3 mesiace antibiotika - aslo sa jej znizilo ale stale ho ma zvysene... lekarka ju aktualne len sleduje - moja dcera je inak cely zivot zdrava ako buk okrem par epizod velmi vysokych horuciek - vzdy bez priznakov trvali 2-3 dni a potom presli - hovorili mi ze to je typicke pre to aslo... malej sa imunita neznizila ani uzivanim atb - vlastne mam pocit ze to boli jej jedine v zivote...

zibi
28. okt 2017

@ajuscha píšťaly a členky môžu bolieť z rastu
No ktovie
Skús ešte raz ísť na odber
Mozno to kleslo
Alebo fakt širokospektrálne antibiotiká na streptokoka a potom odber
Pár antibiotík jej neoslabi imunitu a keď sa musí tak sa musi

luciferkax
autor
28. okt 2017

@ajuscha ahoj
Mij syn napokon br 3 mesiace antibiotiká a Aslo kleslo..potom po polroku mal kontrolu..odkedy dobral antibiotiká prestal mat svoje2dňové choroby (horucky bez iných priznakov)a od vtedy chory nebol
Pricinu vraj hladaju az ked asloneklesne po antibiotixkej liečbe

ajuscha
28. okt 2017

Ďakujem za odpovede,len u koho si tie antibiotiká pýtať? Predpíše ich obvoďáčka?

luciferkax
autor
28. okt 2017

@ajuscha kto vamzistil vysoké aslo?
Nam pbeumolog a ten ich aj predpísal

ajuscha
29. okt 2017

Obvodná lekárka,k narodeninám tá nás poslala na vyšetrenia aby sa zistilo,z čoho to má a nezistilo sa nič