Dobrý večer prajem
Prosím vás o pomoc o radu prosím
Dcérka má 4rokov dnes sme boli u doktora ma infekciu hrdla a uši ale neviem si poradiť s horúčkou celi deň má 39 3 uz som stoho zúfalá dievčatko mi nevládze veľmi je slabá prosím poraďte mi ako znížiť teplotu ak lieky nezaberajú vopred vám ďakujem
@aurelka1 vajíčka 2 do rúk nech drží aspoň 5 alebo 10 minút, klesne, vajíčka vyhoď
paralem by sa mal davat 15 mg na kg (pociatocna davka moze byt vyssia) takze jej davas malo ak si dala 125 mg tabletu len
@aurelka1 naša malá tiež skoro 40tky. Každé 4 hodiny striedať sirup nurofen a paralen. Dávkovanie je podľa váhy. A zábaly -namočiť uterák do letnej vody, nie studenej, ja som aspoň trup zabalila, na to ešte suchý uterák, zakryť pod perinu a nechať aspoň 20 minút a potom zas namočiť. Aspon 3-4x. Nám až zábaly stiahli horúčky.
Ak dávaš 125 mg Paralen jedna dávka by mala byť 1 a 1/2 tablety pre 14 kg dieťa
Dôležité je dopĺňať tekutiny a teplotu stiahne aj sprcha alebo kúpeľ začni vodou cca 38 stupňov a postupne pomaly ochladzuj.
Ľahké oblečenie, nezakrývať a uložiť vo vyvetranej miestnosti
@ivanka0603 ďakujem mamka mi pomáha dávame zabali kus nám to pomohli teplota ide dole pomalí co je dobre z 39,3 sme šli dole na 38,6
@loginexistuje ďakujem že si mi to dala vedieť budem pamätať ďakujem
@patka06 ďakujem😘😘 dúfam ze bude už ráno lepšie sme v zahraničí tu to je dosť ťažko s lekármi dnes sme mali konečne šťastie ze nám konečne dali aj lieky už je druhýkrát chorá a teraz jej dal liek minule povedal nič jej nieje😀 dnes jej zmerali teplotu a videl ze je vysoká tak nám nasadil antibiotika dúfam ze bude dobre každé Vianoce mame ten istý problém😡😭
@prvosienka88 ďakujem za radu určite vyskúšame vďaka
@prvosienka88 ďakujem vám strašne veľmi pekne vyskúšali sme po niekoľkých minútach teplomer po celom dni zasvietil na modrú farbu z 39,3 sme išli dole na 37,1 vážne veľká vďaka😘😘❤❤❤
@aurelka1 som rada, že pomohlo, je to síce babska rada ale nám vždy pomohla 🙂 držte sa ❤
@prvosienka88 veľmi pekne ďakujem ❤❤
zabaly mozes ajntaknze das vanu s 37stupnov vodou das ju tam na chvilu vytiahnut a zabalit