Dobrý večer dievčatá,
4 ročná dcéra má už deviaty deň teploty nad 39. Možno 3 dni mala také lepšie bez teploty, s hnusnym kašlom, ale zas jej vystúpili nad 39. Teraz večer má zas 39,5 ⁰C 😓
Striedame Nurofen, Panadol. Crp má nízke, takže bez antibiotík je momentálne, jedny antibiotika dobrala 4 dni dozadu. Máte nejaké rady ? Máva aj febrilne kŕče. Som už úplne zúfalá, neviem ako jej pomôcť. K lekárovi chodíme ako na hodiny klavíra, aj tak nič nezaberá 😓
U nás keď bolo dieťa minidietatom, dvakrát zabral aj kortikoid do stehná. Nič moc, no bolo to s odstupom cca 2 rokov. Zabralo okamžite, príšerne sa spotil a bolo po teplote
@hilda08 sumamed
Keď bola dcéra menšia, zobrala zmena ATB.
No urcite to netreba nechat tak, je to velka záťaž aj pre srdiečko take horúčky…a este ak ma febrilne kŕče…moj raz dostal febrilny kolaps a boli sme tyzden v nemocnici, pochodili sme kopu vyšetrení, ci to nezanechalo následky
@hilda08 teraz ide víkend , snáď to vydrží 😓 neviem či by mu na pohotovosti zobrali krv a vyšetrili.
No z mojich skusenosti by vas po toľkých dňoch v takých vysokých horuckach aj hospitalizovali…ale nechcem ta strašiť..moje obidve deti su horuckove, bežne maju 39-40 pri kazdej chorobe…je to trápenie
ja by som sla do nemocnice. uz sa davno pytala poslat do nemocnice alebo cez pohotovost. to su vysoke horucky strasne dlho. evidentne si s tym lekarka nevie poradit. nas mal 4 mesiace a tiez nas tak furt posielala domov, ze cakat a nakoniec z toho bol nelieceny prechodeny zapal pluc. ale jej lepilo, ked sme dosli s rtg a okamzite nas hnala do nemocky, ale uz bolo neskoro na liecbu, uz to dako prechodil. ked sa viroza nezlepsuje, zaberaju aj antibiotika. asi sumamed nebol vhodny. pondelok je strasne daleko. asi by som sla na pohotovost. rovno zbalena. aby ste potom nelutovali
Asi sa MUDr nestrafila do atb. Na tak malé dieťa tak dlho tak vysoké teploty sú veľmi veľká záťaž. Naša malá pri covide 5 dní 38,5-39 a išli sme do Covid ambulancie. Tie teploty sú extrémne veľká záťaž na srdiečko 😒ak vám teploty neklesnu minimálne by som sa poradila na pohotovosti ešte lepšie ísť tam rovno aby ste niečo nepodcenili a pre Vašu istotu....
Už ste mali byť dávno hospitalizovane...neskutočná záťaž na srdiečko
Preboha žena, bal tašku a choď na pohotovosť. 9 dní nad 39??? aby si si niečo nevyčitala, keď bude neskoro
Keď už nemala teplotu a znova má aj napriek ATB volaj na pohotovosť.Sumamed nemusel zabrať...nečakaj teraz volaj a informuj sa
Nie, nevydrží... ako to môžeš napísať či by mu zobrali krv na pohotovosti?poradia Ti na 155 iné je, keby nebral ATB, ale ak už boli dni bez teploty niečo nie je dobre.Mozno potrebuje RTG či iné atb
Ake mala atb? Mojmu zabral len Klacid