Ahojte,potrebovala by som poradit.Mam 8 mesacnu dcerku a vcera poobede dostala vysoke horucky ktore ju drzali az do dnes rana,pohybovali sa okolo 39 stupnov Celzia.Problem je v tom ze jej nic navonok nieje.Ani nesopli,ani nekasle ani nehnackuje,nic navonok viditelne.Myslim ze to mozu byt zubky ale neviem ci cakat s tymi horuckami kym jej tie zuby vyjdu alebo ist na pohotovost aby ju pre istotu prezreli.Prosim poradte,dakujem.
Polovica odpovedi budu zubky a polovica, ze nie zubky a mas ist na pohotovost.........nemyslim, ze je najlepsi napad sa rozhodovat podla nazorov mamiciek na koniku, ci ist s dietatom lekarovi, alebo nie, zvlast, ked vacsina z nas dietatko nepozna a nestudovali sme medicinu. Osobne za seba by som zbehla na pohotovost a tam, ked mi potvrdia zubky, budem pokojnejsia. Lepsie ist zbytocne ako neskoro. Drzim palce, nech ste rychlo OK🙂
zuby, 6.choroba, viroza, bakteriálna infekcia - môže to byť všeličo ak to bude pokračovať tak k lekárke zajtra
Ahoj, ja mám 9 mesačné dvojičky a jedna mi horúčkuje už tretí deň. V piatok sme boli u lekárky, urobila jej aj CRP, negatívne. Tiež jej vlastne "nič" nie je. ALe my máme aj vyššie horúčky, v noci 40,5, to sme už boli na pohotovosti, znova CRP, na ORL, malej nič nie je, ale horúčkujeme, nám povedali, že je to vírusového pôvodu, jedine zrážať teploty pod 38, dnes ešte mám moč odniesť na pohotovosť, ale ako jej to odoberiem, netuším, keďže menej ciká, lebo väčšinu tekutín vypotí... takže pre vlastnú spokojnosť skoč na pohotovosť, ak neprejdú, neprajem také noci, ako sme mali my teraz ☹
nemoze to byt siesta choroba nahodou ☹ ☹ ☹ ☹ teraz je toho vela
@lusia222 Vela tekutin, a chod v pondelok k lekarke, ak sa to nezlepsi. Na pohotovost by som "iba" s teplotou nesla, bohvie, co tam este chyti. Pokial to nie je 40tka a dieta nema ine problemy, tak pockaj, co sa z toho vyvinie. Aj lekar bude mudrejsi, ak bude mat aj iny priznak, nez teplotu.
Drzim palce.
rozhodne skocit na pohotovost...moj mal tiez vysoke teploty, navonok bol uplne spokojne babatko, dr. nas poslala domov, ze pravdepoodbne siesta choroba, na druhy den som k nej predsalen zasla, urobila crp, bolo extremne vysoke, poslala nas na pohotovost...dr. sama v soku, ze to necakala, lebo navonok sa javil ako uplne spokojne usmievave babatko.
pozri mandle,či nie sú povlečené,môžu to byť aj zúbky,takto je to ťažko.len rieš teplotu ako sa má ak nebude klesať alebo bude stúpaťradšej choď na pohotovosť ,aspoň ti drobca popočúvajú či sa tam niečo nedeje....a ak ti bude klesať ,ale aj tak si si neni istá radšej zajtra choď,drobča je malinké tam sa neoplatí riskovať aj keď navonok vyzerá všetko ok...
@angieska držím palce my sme takto skončili s polročnou v nemocnici s hnisavým zápalom obličiek, ale tam je aj crp vyššie aj nalez v moči, u vas asi šiesta choroba to bude
@jerryjanka no my máme moč v poriadku, len jednu hodnotu zvýšenú a tá vraj môže byť zo zaparenej vagíny - čo pri týchto teplotách a potení sa asi nebude nič nové, aj keď stále mením plienku :( zajtra ideme na kontrolu k svojej tiež s močom, tak uvidíme.... momentálne sa držíme pod 37, snáď sa čoskoro vyhádžeme, nech máme pokoj....
@andrejka1974 asi skor nie,co som pozerala priznaky tak maloco ma..na pohotovosti povedali ze je to viroza,zajtra pojdem k detskej tak uvidim.
teploty by a mali klesnut do troch dni..ak ani po troch dnoch teploty neklesaju,treba ist lekarke a nech jej zoberie moc,istota je istota..my sme tak tiez robili
ak sa dari teploty zrazt tak by som isla az k detskej zajtra. A inak na zubky sa mi to zda trochu vysoka teplota
priciny mozu byt vseliake...na pohotovost by som zasla uz len kvoli tomu aby si bola kludna...my sme boli na pohotovosti ked mal 6 chorobu a horucky 2 dni 39,2 po odratani, prezreli ho a predpisala diazepan a poslala domov s tym ze na druhy den k nasej lekarke na vysetrenie...crp zapal vylucilo a o 2 dni sa vysypal...
my práve sme takto už tretí deň, moja malá má 39,5 horúčky a dávam jej nurofen sirup jahodový každých 6 hodín, odmieta mi jesť. ak dieťa neje, musí aspoň tekutiny piť, moja malá pije husté džúsy a tie jej chutia 🙂
pohotovosť nie je nutná,ale sleduj ju a zajtra k vašej lekárke