Zdravím, chcem radu dcéra 6 ročná má na pohľad zdravý moč,ale keď ponorím prúžok do moču tak hneď sa sfarbí tak ,že by tam mala prítomnosť krvi
Lekárka povedala že mám sledovať a potom priniesť moč...ďakujem
Trvat na riadnom vysetreni mocu a ultrazvuk obliciek a mocovych ciest!
Prečo bol moč doma vyšetrovaný? Má bolesti, rezanie, pálenie, teplotu? Sú deti, ktoré majú krv v moči v malom množstve aj pri bežných virózach, po chorobe to odzneje. Každopádne to musí posúdiť lekár.
práveže nie bolesti žiadne najprv mala krv v moči viditeľný a dosť, že až moc bol ružový až červený ,ale hneď druhý deň už moč bol číry preto som skúšam cez prúžky....
Hneď som kontaktovala lekárku ona mi povedala aby som sledovala a priniesla moč
Aj ja mám na pohľad zdravý moč ale keď mi spravia rozbor, dostanem ATB na 10 dní. Treba vyšetriť moč a keď krv v ňom bude opakovane, pýtať sa na nefrologiu, prípadne urológiu ale to by mala aj obvodná vedieť.
Cysta, novotvar ci kamienky nemusia hned sposobovat bolest. Ja by som trvala na okamzitom poriadnom vysetreni vratane usg. Toto naozaj nezanedbaj a neodkladaj!
Moč mohol zmeniť farbu aj z cvikly napr. Ale ak tam krv je, tak sa to samozrejme riešiť musí. Pediater dá podrobne vyšetriť a podľa výsledkov odporučí ďalšie kroky.
Áno určite dám hneď ráno aj ideme ..... fu aj sa bojím
Inak takto je čiperna ako rybička.....
Hlavne trvaj na dokladnom vysetreni (urcite aj usg) a neodkladaj to.
Dcéra sa dlhšie sťažovala na rezanie. Ona to má od mala ale moc vždy dobrý. Naposledy som si aj ja kúpila prúžky. A keď sa opäť sťažovala tak jej vyšla krv v moči. Šli sme na pohotovosť tam opäť moč dali do labaka. Vyšiel dobrý ale kázala ešte na druhý deň priniesť moč k pediatricke tá ho dala ešte na akési vyšetrenie tak jej vyšla e coli. ATB na 3 týždne. A ešte z pohotovosti sme boli na sone či nemá obličkové kamene. Chvalabohu nie
A otázka je aká? Neveríte lekárke? Krv v moči nemusíte voľným okom vidieť. Treba priniesť moc na laboratórne vyšetrenia