Ahojte, rada by som mala názor na MRI mozgu môjho synčeka aj zo strany českých neurológov, konkrétne v pražskom Motole. Asi tam pôjdeme ako samoplatcovia, už ste takúto tortúru absolvovali v rámci nejakého aj iného vyšetrenia? ako ste postupovali? koľko to asi bude stáť?
Ja by som zavolala do tvojej poisťovne ohľadne zdravotných karticiek ktorými sa preukazujes v EU a malo by to byt hrazeno.... Lebo je jedno kde si nájdeš lekára hlavne musi byt v EU...
Naši všetci traja majú EU zdravotnú kartičku....
@miika
Ahoj, ja som bola so synom na vyšetrení v pražskej nemocnici v Krči, Thomayerova nemocnica, u dr.Krejčířovej - detský klinický psychológ, špička v diagnostike porúch psychomotorického vyvinu u detí v byvalom Československu.
V podstate to bolo v pohode, absolvovali sme vyśetrenie, potom nás poslali na riaditeľstvo, do nejakej kancelárie, kde nám to vyúčtovali, ja som zaplatila v hotovosti (cca 600 českych korún), dostali sme potvrdenie a išli sme preč. 😉
Ale to bolo len jedno ambulantné vyšetrenie, neležali sme v nemocnici ani nič také.
Inak, mali sme od poisťovne (Dôvera), sľúbené, že nám to preplatia, ale tá cena mi nepripadla tak vysoká, aby som si vybavovala ďalšie papiere a dávala si to preplatiť.
A ešte, objednávala som sa (teda syna) sama, priamo o tej doktorky, nič som neriešila cez našich doktorov, bola to moja vlastná iniciatíva.
Bolo to v júni tohoto roku. 😉