Vyšetrenie v Centre pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie

ala871
19. máj 2016

Ahojte prosím Vás mám takú otázku. Mám 10 ročnú dcéru a dnes priniesla zo školy žiadosť o vyšetrenie dieťaťa v CPPPaP. Ako dôvody na toto vyšetrenie uviedla triedna učiteľka zhoršenie výsledkov v určitých predmetoch. Vraj má slabú domácu prípravu a v neposlednom rade je vraj drzá, odvráva učiteľom a vysmieva sa spolužiakom. Vyjadrila by som sa k tomu asi len tak, že tie zhoršené známky v škole má ale priradila by som to k tomu, že je strašne lenivá a nič sa jej nechce. Jediné čo ju zaujíma je tv, notebook, telefón a chodiť von. Veľa krát si nezaznačí domácu úlohu a keď sa jej spýtam či nejakú má, odpovie že nie. Nikdy sa nemajú čo učiť a pod. V tomto je veľmi nezodpovedná. A tomu odvrávaniu neverím, nakoľko doma sme ju vždy učili že nesmie byť drzá, musí sa správať slušne a aj to že vysmievať sa spolužiakom nesmie. Nikdy som ani na dvore ani doma nepostrehla takéto správanie. Keď som sa jej pýtala na to, tak to vraj vôbec nieje pravda čo napísala učiteľka. Pred týždňom sa vrátila zo školy prírody s pochvalami za vzorné správanie a odrazu toto. A dokonca ani na rodičovskom združení sa na ňu nikdy učiteľka nesťažovala. Zajtra sa chystám do školy ale vážne neviem čo si mám o tom myslieť. Je toto vôbec dôvod na takéto vyšetrenie?

pribinak
19. máj 2016

Vela deti sa foma sprava uplne inak ako vonku, v skole ci medzi kamošmi
Jedna vec je co ju doma Ucite, druha vec je, ci to dcera ked nie je s vami aj dodržiava

Ja by som skočila za učiteľkou a porozpravala SaS nou, ci su tie problemi s dcérou vypuklé.
Druha vec, ze zhoršený prospech by som urcite riesila. Ak ma 10 rokov, tsk to je este na I. stupni, tam by tie známky este nemuseli byt zle, hlavne ak vedomosti nezodpovedajú intelektu.

seahorse27
19. máj 2016

Suhlasim s tym, ze dieta sa dokaze spravat uplne odlisne doma a v skole, sama mam doma ziarivy priklad, aj ked v opacnom garde - v skole anjelik preempaticky a doma furia...holt niekde sa musi vyventilovat 😅 Druha vec je, ze prvym krokom ucitelky pri problémoch v spravani a zhorsenom prospechu by mal byt rozhovor s rodicmi a az potom posielat taketo ziadosti. Urcite za nou skoc a porozpravaj sa s nou o dcérinom spravani v skole. Mozes sa skusit popytat aj iných pedagogov, ci aj na ich hodinach vidia rovnaky problem alebo je to nieco osobne medzi triednou a tvojou dcérou. Ja by som sa ale v principe vysetreniu v poradni az tak nebranila, vsak jej tam z nosa neodhryznu a aspon dostanes nejake rady, ako na nu. Zacina jej puberta, asi to s tym bude mat suvis...treba popatrat, mozu tam byt aj ine priciny...