Vyšetrenie u neurológa

ludmila26
20. jan 2014

Poprosim o radu...dnes nas doktorka poslala na vysetrenie k neurologovi. Dovod...dieta je az prilis hyperaktivne a zda sa jej ze je vyvinovo popredu. Dcera bude mat 8 mesiacov,neobsedi,je naozaj velmi ziva no myslite ze je potrebne taketo vysetrenie? Pri doktorke stale place...je to az histericky zachvat...pri nikom inom ani cudzom sa to nestava. Ak by sme na to vysetrenie sli,co vsetko by jej robili? Dakujem za odpovede.

bocianka123
20. jan 2014

@ludmila26 ahoj, bud v pohode. To, že je dieťa "popredu" podľa slov dr., tak to by mňa ako matku ozaj trápilo asi najmenej. Ale ak má prejavy "hyperaktivity", tiež podľa slov dr., čo však u takto malého dieťaťa asi ťažko niekto objektívne zhodnotí, tak to je tiež na zváženie. Možno by si mohla ísť, ale ja osobne by som to zatiaľ neriešila.

stepanka274
20. jan 2014

ja si pamätám, že nás poslala dr. ked mal malý tiež málo, okolo 6 mesiacov, lebo nemal zrastenú fontanelu, bolo to normálne vyšetrenie, nič invazívne a násilné, či pre dieťa stresujúce. ale zase tvoja je už väčšia, ale nemyslím si, že by to bolo nepríjemné vyšetrenie, a ak sa ti niektoré spôsoby vyšetrenia nebudú zdať pre dieťa vhodné, tak ich môžeš odmietnuť. Neboj sa!

ludmila26
autor
20. jan 2014

@bocianka123
@stepanka274 hovorila ze jej spravia snimok...preto sa bojim...

habibi78
20. jan 2014

Na neurologii jej snímok ťažko urobia...

maryanna
20. jan 2014

jasne chod. aby sa nieco nezanedbalo. ja som na svoje rozhodnutie isla k neuro lebo sa mi zdalo ze mala nieje celkom ok a mala som pravdu. cvicime vojtovku. dr by nas inak nikam urcite neposlala. budu jej robit snimok mozgu aby sa zistilo ci je vsetko ok alebo nie. neboj sa budu aj horsie veci . tolko minut pri vysetreni vydrzis aj ty aj dieta. take veci treba. riesit chladniu hlavou. poplace okej, prestane a pojdete domov.

bosoriak
20. jan 2014

@ludmila26 Ja myslim, ze ak ide o skuseneho pediatra, tak predsa jasne vidi, ze dieta je "ine". Nemusi to znamenat samozrejme vobec nic, ale to uz doktorka neposudi a preto vas velmi spravne poslala k specialistovi. Neurologicke vysetrenie nie je bolestive, je iba neprijemne a preto bude babo urcite plakat. Ale niekedy mam pocit, ze maminy to castejsie znasaju horsie, nez samotne deti 🙂
Drzim palce.

ludmila26
autor
20. jan 2014

@bosoriak dakujem 🙂 urcite...ja to prezivam uz teraz ☹

ludmila26
autor
20. jan 2014

@maryanna len ja sa bojim ci je ten snimok potrebny...vies take male dieta a hned "ozarovat"...☹

bocianka123
20. jan 2014

@ludmila26 snímok? čoho? hlavičky? alebo? tak to by som ja nedala rentgenovať hlavu. Nie som apriori proti lekárskym vyšetreniam , ale zvažujem, ktoré sú potrebné a prospešné . Neviem , ale ja by som RTG hlavičky nedala. Ale možno niečo iné ešte pozrie. Samotné neurologické vyšetrenie nie je nič zaťažujúce, to sa neboj, ved nech odborník posúdi radšej. Držte sa ešte raz 🙂 .

ludmila26
autor
20. jan 2014

@bocianka123 no hlavicky ☹ ved preto sa bojim lebo si myslim ze je mala na RTG ☹ dakujem este raz 🙂

bocianka123
20. jan 2014

@ludmila26 neboj sa, neurolog zváži, či je to potrebné, alebo nie. Dobre to dopadne 😉

maryanna
20. jan 2014

@ludmila26 je velmi potrebny. vsetky zmeny vo vyvine a vsetky patologie vo vyvine cu sposobene zmenami v mozgu. podla toho bduu vediet ci treba nieco riesit alebo nie. jednoznacne snimok treba. robi sa CTG mozgu

siska53
20. jan 2014

@ludmila26 ja som absolvovala s malym neurologicke vysetrenie,ked mal 6mesiacov (obcas sa pri dojceni triasol a nakoniec sa z toho vyklul reflux).
a ziadne rtg mu nerobili. Najskor take bezne vysetrenie,opis problemu a tak,potom,dostal na hlavicku taku "capicu",nejaky cas musel byt v klude. To bolo vsetko a este mu skontrolovali sonom,cez nezrastenu fontanelu mozog,ci je to ok.
nic viac mu nerobili.

lucka011
20. jan 2014

@ludmila26 keď jej budú robiť snímok, to by jej vlastne mali urobiť sono mozgu. Ja som na ňom bola s malou pred týždňom. Tiež sme tam začali chodiť kvôli tomu, že okrem velkej fontanely nemala zrastenú malú ktorá je vzadu na hlávke. Síce moja je ešte malinká, ale pri vyšetrení ešte neplakala, nie je to nič strašné. Len neurológia je jeden začarovaný kruh, raz tam človek vojde a už sa odtial nedostane. Aj nám zakaždým povie všetko v poriadku, aj teraz to sono bolo v poriadku a aj tak nám dáva ďalšie termíny kontroly... 😒

mimake
20. jan 2014

my sme boli na neurologii kvoli spickovaniu. Ten snimok co spominas nie je snimok ale urobia jej ultrazvuk hlavicky ci je vsetko ok. Nic hrozne to nie je. Mala m sice ricala ale to uz ma paniku z dr. po jednom neprijemnom gynekologickom zakroku takze to ricanie my mame uz stale. Ale neboj sa kludne tam chod nie je to nic neprijemne

dejna20
20. jan 2014

nerobi sa RTG ale sono-ultrazvuk, este nema zrastenu fontanelu tak sa to da. to nie je skodlive ako rtg