Vyšetrenie očí v škôlke

7. máj 2024

Ahojte prosim Vas merali synovi oci v skolke a vysiel mu astigmatizmus ( mame ist k pediatrovi a nasledne k ocnemu) mali ste to niekto podobne? Resp. ci ma niekto doma skolkara s astigmatizmom…. Dakujem

radkaradix
7. máj 2024

ano, u nas to bolo rovnake.. najskor namerali nieco v skolke, sli sme k obvodnemu, spomenula som mu to, tam mal citat obrazky z tabule, nevidel. Dal nam vymenny listok k ocnemu, ale k statnemu sme sa nedostali. Sli sme k sukromnej ocnej (dostal okuliare, nastastie len nizke dioptrie) a zaroven sukromnej ortopticke (raz tyzdenne chodi cvicit oci a kazdy den nosi okluzor, strieda jeden den lave oko a druhy den prave oko). Vraj tymi cviceniami sa moze do veku 8 rokov cca uplne zbavit okuliarov a bude vidiet na 100% na obe ocka ;) dufam, lebo je to strasne casovo a finance narocne..

sadkoni
7. máj 2024

myslim ze v kazdej skolke sa najde aspon jedno dieta ktoremu vyjde nejaky vysledok. no neviem ci je to dobre nasledne hned davat okuliarky a ked tak, tak aspon s mensou dioptriou ako je namerana.

nevenka
7. máj 2024

No u nas naopak, dcerke vyslo, z ema oci v poriadku a uz davno chodila na ocne 🙃
A potom sme dali skontrolovat aj starsieho syna a tresk on este vacsie dioptrie ako dcerka. Ale nastastie plusky a uz vysadzame okuliare.

mirka17
7. máj 2024

ano aj synovi vyšiel v škôlke astigmatizmus, išli sme k pediatrovi nasledne k očnej, nosí okuliare, slabé dioptrie, precvičuje očí - prelepujeme oči na striedačku. je to fajn že sa to podchytí v rannom veku, kedy sa to dá ešte "liečiť" do uzdravenia, vo vyššom veku to už nie je možné. Okrem toho syn si ani neuvedomoval že horšie vidí. Aj som videla že bol taký unavený, nesustredený, je to lepšie ked ma okuliare, sám mi povedal

radkaradix
7. máj 2024

@sadkoni si ocna lekarka, alebo preco tvrdis, ze nie je dobre dat dietatu hned okuliare, kedze toto ochorenie je mozne do 6 rokov vyliecit?

viestta
7. máj 2024

@sadkoni kazde dieta, ktore v screeningu malo nejaku poruchu videnia je odporucane na vysetrenie k ocnemu. Predpokladam, ze ocny lekar vie lepsie posudit stav aj to ci treba alebo netreba okuliare a ake. Urcite to vie lepsie posudit stav ako nejaky laik, ktory sa nazdava, ze refrakcna vada "sa da vyliecit" nenosenim okuliarov

kiki68
7. máj 2024

Je dobre to preverit oftalmologom. Nasmu merali a aj rozkvapkali, mal hranicne. Takze je sledovany

eeffka
7. máj 2024

Dcere v skolke namerali dioptrie 3, na ocnom na mna pozerali ako na blazna, este ze som mala papier z toho "vysetrenia"

eeffka
7. máj 2024

Mne v skolke namerali dioptrie 3, na ocnom na mna pozerali ako na blazna, este ze som mala papier z toho "vysetrenia"

autor
8. máj 2024

@mirka17 a prosim ta da sa to akoze vyliecit? Ten astigmatizmus? Ja som citala ze len operaciou. Dakujem

mirka17
8. máj 2024

ja už si nepamätám čo presne doktorka vravela, vyliečiť sa to asi nedá, ale veľmi pomôže odhaliť astigmatizmus takto skoro, nemusí sa to potom zhoršovať.

radkaradix
8. máj 2024

Ano, da sa to cviceniami 'vyliecit'..