Vyšetrenie novorodenca - lekár má dovolenku

kittyna5
27. júl 2020

Ahojte,

Prosím viete mi poradiť ako sa rieši situácia, keď pediatrička, ktorá nás má prijať po pôrode na novorodenecké vyšetrenie má v tom čase dovolenku a dosť dlhú a má oznam, že zastupujuci lekári nerobia vyšetrenie novorodencov. Viem, že treba prísť 3 dni po prepustení z pôrodnice. Vôbec neviem ako postupovať, ak by ste mi vedeli poradiť budem vďačná 🙂

Ďakujem 😊

pribinak
27. júl 2020

Tu na MK je skupina zdravotníci, skús sa opytat tam

janage
27. júl 2020

@kittyna5 kontaktovala by som VUC odbor zdravotnictvo tam lekari musia nahlasovat kto ich zastupuje a svoju zdravotnu poistovnu, popisala problem a poziadala o sposob ako postupovat. Najlepsie mailom a nasledne telefonicky.

kittyna5
autor
27. júl 2020

Dievčatá ďakujem za pomoc, skúsim to popozerať a vybaviť tak 🙂

patka06
27. júl 2020

kontaktovala by som aj napriek oznamu zastupujúcu lekárku, vysvetlila situáciu a dohodla sa s ňou na návšteve

ja_mama
27. júl 2020

Nas zobrala normalne zastupujuca, zavolala som a bola sice trochu zaskocena ale nebol s tym problem.

ckatka
27. júl 2020

Zavolaj do poisťovne. Povedia ti presne lekára ktorý ťa vezme

adkamladka
27. júl 2020

@kittyna5 Ak ma lekarka dovolenku a zastupujuca nerobi nejaky vykon, teda v tomto pripade vysetrenie novorodenca, tak mala lekarka dohodnut zastupovanie na tento konkretny vykon. Ja by som sa skusila dohodnut na dalsom vysetreni na novorodeneckom oddeleni, v nemocnici, kde Tvoje babetko po porode vysetria a prepustia domov.