Ahojte mame podozrenie na zapal mocovych ciest..ako prebieha vysetrenie? Da sa to zistit z mocu alebo sa musi brat aj krv? 4r. Dievcatko...alebo ake mate skusenosti s volne predajnymi liekmi
@devilka väčšinou sa to dá zistiť z moču. Treba zobrať malej moč do skúmavky alebo fľaštičky a ísť k obvodnej. Ona ho pozrie takým papierikom, poprípade ho môže poslať na rozbor do labáku. Určite neriskovať pri takom malom dievčatku s voľnopredajnými liekmi. Na zápal močových ciest treba antibiotiká, aby jej to neprešlo na obličky, lebo to už by bola iná "sranda"
@devilka1 treba zobrať malej moč a zaniesť obvodnej Dr. ta zisti papierikom alebo pošle do laboratória..... ak tak zoberie malej z prsteka CRP..... Keď je moc zakaleny, zapácha inak ako by mal alebo sa ti niečo nezdá nevahaj..... domácimi liekmi to nepreliecis... ... Moja 5 ročná dcérka na to trpí od malinka.... Už ako 9mesacna mala zápal obliciek a to už mala 2x a 2x zápal močových ciest......
@devilka1 ahoj ja stým to mám problém už od dvoch rokov mala mi už bola v nemocnici dva krat. Ak ti už má dlho horúčky aspoň tri dni musíš zobrať ranný moč. Ísť ku deckej ona jej zobere crp a ak bude vysoké nad 90 tak ma zápal. A to len do nemocnice to sama doma nevyliecis verní ja už som stihol hotová vracia sa nám to každé 3mesiace aj keď všetko plním v nemocnici ti ju dajú na infúziu ihneď a budú jej dávať antibiotiká rovno do žili mne mala v nemocnici horúčky až do 43 a to už bola dva dni aj celú noc na infuzii. Neviem ak som ešte niečo zabudla tak sa spytaj.
@devilka1 z moču a na zápal močových ciest pri tak malom dieťati by som nevymyslala s volnopredajnymi liekmi. Môžu zápal potlačiť alebo aj nie a na jeho zhorsenie stačí pár dní, hodín. Môže sadnúť na obličky. Prechádzala som týmto celé detstvo odkedy si pamätám a asi až do 20 rokov a bohužiaľ to zrejme po mne zdedil aj syn.
Baby, blbá otázka, ale najskôr je zápal močových a od nich to prejde na obličky? Moja mala keď mala 5 mesiacov tak naraz vysoké horúčky 40,nedali sa zraziť, boli sme v nemocnici na infuzii, zistili teda zápal obličky, odvtedy sa strasne stále bojím aby to neprišlo znova, občas jej dám sirup uroval snažím sa aby píla i keď nie vždy sa to dá. A hocikedy jej spravím domáci test na zápal močových ciest, tak len pre info, že či je taky postup najskôr močové a od nich až obličky? Teraz máme 9 mesiacov
@mata391 áno, najprv močove a potom to ide ďalej na obličky. Dcére mali ale spraviť automaticky sono obliciek po zápale moč.mechura, takým malým detom to robievaju. Synovi robili pri tom vždy, prvý raz mal keď mal 2 mesiace a tiež nás hneď brali na sono v nemocnici. tento zápal spôsobuje Ecoli zo stolice. Dievčatám keď sú ešte plienkovane sa ľahko dostane z konečníka alebo zo stolice do mechúra a problém je na svete. Ja malého po každej veľkej potrebe umývam.
@devilka1 ako ste prisli na to podozrenie? Ake ma priznaky? Ak ma aj horucku, budu jej robit aj crp a asi budu potrebne atb. Ak ma len zakaleny moc, problemy s cikanim, ale inak je bez teploty, bez vyraznych bolesti a celkovo v pohode, da sa preliecit aj Urovalom. Moja tak cez sviatky mala, ale my zial mame bohate skusenosti a doma som mala aj testovacie papieriky, takze to bolo po kontrolou a hned po sviatkoch som odniesla moc na kontrolu k dr a uz bol ok
@devilka1 mne zistili z mocu odporucam ist k doktorovi