Ráno sa chystám s malou k doktorke s podozrením na reflux. Iba som sa chcela opýtať, či s tým nemali problém vás poslať na vyšetrenie ak ste mali podozrenie/príznaky. A keď vás poslali, tak kam? Ako dlho ste čakali na vyšetrenie?
Lebo tá naša lekárka nie je bohviečo. Mám v pláne ju zmeniť, no ešte som nenašla novú a nechcem teraz čakať kým prejdeme k novej. Myslím, že to treba riešiť čo najskôr.
Ďakujem za každú radu
@banalu 3 mesiace? OMG 🙈 dosť
@banalu a spraví aj pediatrička nejaké vyšetrenie?
@motogirl699 kým sme sa mi dostali na gastro, už sme mali reflux zvládnutý. AR mlieko, menšie dávky, odrgavanie, polohovanie. Nakoniec som tam ani nešla.
@viestta malá má 6 a pol týždňa a vypije mi cca 90ml.. pije z antikolik fľašky a po tej si málokedy odgrgne.. polohovanie myslíš pri spánku? Podložiť aby mala telo vyššie ako nohy? A aké AR mlieko si mala?
@motogirl699 AR beba, vypodlozili sme nohy postieľky aby bola hlava vyššie, po nejení aspoň 15 minút vo vertikálnej polohe prevesený cez plece. U nás to vychádzalo na termín na gastro tiež na nejaké 3 mesiace.
@viestta ďakujem, vyskúšam
Najprv vyskúšaj režimové opatrenia a potom naháňaj gastroenterologičku. V drvivej väčšine je to úplná zbytočnosť pri refluxe u takto malého dieťaťa. Prečítaj si nejaké zásady, ktoré by si mala dodržiavať. Nie pri kazdom podozreni na nejaké ochorenie je nutné navštíviť odborného lekára, to vies zvládnuť aj bez neho, respektíve pomocou praktického lekára. Zvysena poloha pri krmeni, spani a vzdy daj odgrgnut babo.
Postieľku vypodlozit viem, no keď spí v obývačke v kolíske, to musím nejako vymyslieť.. vankúš mi príde, že sa z neho zosmykne
Suhlasim s @viestta a @stanulienkat akurat ak chces aby ti UM preplacala poistovna tak ti ho musi predpisovat dr. na gastro. Potom je doplatok len nejake 2€ na tubu co ak niekto ma maly rodinny rozpocet tak na rok je to velka pomoc. Po roku sa uz nepreplaca.
@motogirl699 mala by ti dat listok na Gastro, vyberies si bud spadove alebo si najdes sama detske gastro a zavolas tam s tym, ze sa chces objednat. Cakacka v priemere 3 mesiace na prve vysetrenie. Milion otazok od vahy, vysky, ubytky a prirastky na vahe za posledne mesiace, stolica, frekvencia grckania, ine tazkosti, druh mlieka atd atd.
Na vysetrenie sme mali doniest obycajne UM (nasa uz bola na AR, sama som jej kupila a nasadila). Na vysetrenie musi ist dieta hladne. Urobi sa utz potom sa da mlieko/nakoji a robi sa utz a pozeraju ako sa to tam sprava.