chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti s vysetrenim na nefrologii. Ja budem musiet absolvovat s malym vysetrenie koli zlym vysledkom v moci. Neviete niekto ako to tam prebieha?
dakujem
michalka, my sme boli na vyšetrení pred 2 mesiacmi, tiež kvôli zlým výsledkom moču......bolo treba priniesť moč, urobili jej sono obličiek, moč. mechúra a prehmatali ju.....
držím palce, nech vam to dobre dopadne.....
cathrin, a ako vam to dopadlo?
ahoj michalka, ja chodím na nefro už s druhým synom - pravidelne. Vyšetruje sa vždy moč. pri prvom sme museli odoberať do skúmavky, takže sme čakali, kým sa vyciká s pripravenou skúmavkou, aby sme to tam zachytili. Nič hrozné, ale troch nepraktické 😉 Preto som si tam brala aj muža. - tak sa to robí, ak musí byť moč sterilne odobratý. Inak stačí do sáčku - tak mi berú druhému. Prídem, ozvem sa, že som tam, aby mi prišli nalepiť malému sáčok a čakám, kým sa do neho vyciká. Dobré je mať so sebou nejaký čajík, alebo kojiť, lebo raz som čakala 3 hodiny, kým sa vycikal 😉 Potom ideš k dr. a tá pozrie moč pod mikroskopom - teda nám to tak robí, aby hneď vedela - malý je po zápale obličiek. Starší mal len niečo v moči, tak sme tam chodili - to nám dr len zreferoval výsledky od minula a nič viac. Ak potrebujú, urobia aj sono obličiek.
radím zobrať si ten čajík a náhradné oblečenie - kým "pracuješ na tom moči" - môže sa stať nehoda. Hlavne pri tom odbere do skúmavky 😉
michalka, infekt močových ciest 😖 a veľmi ma to prekvapilo, my sme totiž niesli preventívne moč na poradňu v 5.mesiaci, nemala žiadne teploty, boli úplne pokojná......takže by ma ani nenapadlo, že jej niečo môže byť......prvé výsledky boli však veľmi zlé, tak mi doktorka kázala priniesť moč druhýkrát a som si dávala obrovský pozor, aby bol sterilný......no a druhé výsledky boli rovnako zlé, večer nám priniesla domov sestrička antibiotiká, že jej ich má hneď nasadiť......no bola som z toho v šoku...a po antibiotikách sme boli u nefrologičky už 3x a už je všetko o.k.......
ahojte. aj my chodíme pravidelne na nefrológiu, ked mala Dianka 5 mesiacov...bola zrazu mrzutá, často mávala zvýšené teploty, nechcela mi papkať. Niesli sme moč na rozbor...výsledky boli veľmi zlé, skončili sme v nemocnici-pyelonefritída (zápal močových ciest) 😢 😢 😢 . V deň ked sme išli do nemocnice mala už strašne vysoké horúčky - 40tky ☹ a strašnú zimnicu. No bolo to pre mňa strašné, nedá sa to ani opísať. Boli sme tam týždeň a celý ten čas bola napichnutá na infúziu, 24 hodín.
Potom sme ešte v domácej liečbe brali ATB...
Dúfam, že sa nám to už nikdy nevráti..., pretože v nemocnici ma hned upozornili, že sa to môže kedykoľvek vrátiť, ale zatiaľ sme úplne v poriadku. Chodíme na pravidelné vyšetrenia moču, krvy aj USG obličiek a močového mechúra.
Michalka vyšetrenie je úplne v pohode, nemusíš sa báť..., hlavne nech je drobček v poriadku 😉 .
dakujem vam za rady
alami, s tym cajikom a oblecenim je to naozaj dobry napad 🙂
tak s tymi zapalmi mocakov to asi nie je sranda. Nam doktorka povedala, ze tam nemame ziadny zapal, ale ze sa tam nachadza niaka bakteria, ktora sa nachadza v stolici. Je mozne, ze sa mu to len zachytilo na pipikovi. Dufam, to by bol ten lepsi pripad.
dakujem Misa
ahojko....
aj my mame skusenosti z nefrologiou...
maly v 4 mesiacoch prekonal cystitidu..skoncili sme na ATB...
a odvtedy nosime (aspon doteraz) kazdy mesiac na kontrolu moc...
tak isto mu robili sono....
nic prijemne.. ☹
Michalka - aj my sme mali tie bakterie - E.coli /mozno aj u teba/ oni su v kazdom moci, len ak ich koncentracia je vyssia ako norma, tak sa to musi liecit.
My sme museli nosit sterilny moc aj do skumavky - a to odobrat bolo dost tazke - sedis a cakas / ale nastastie doma, mal to byt prvy moc /a a potom do sacka-to bolo lahsie-kym sa nezacal hybat. A medzotym sono obliciek, ale to je celkom v pohode, hlavne, aby malo dieta v sebe dost tekutin.
Na tej nefrologii je podla mna najhorsi ten odber mocu - je to dost narocne - ale my sme museli odoberat aj u dievcatka /a tam je to ovela tazsie. 😠
z coho ja mam hrozu doteraz, bolo ked nefrologicka povedala, ze nechce krv z prsteka ale zo zily.... ☹
a to sme s muzom hned vysli von, ked mu ju mali brat... ☹
zuzka - bud rada, že nemusis byt pri tom - ja som musela byt pri tom, ked Matuskovi brali krv este z hlavicky - proti tomu je z rucky v pohode
presne ako písala mima, určite sa jedná o baktériu E-coli. To stačí, že pri odbere moču zle umyješ bábo a hned sa to môže objaviť.
s tým odberom je to dosť nepríjemné, ja si to musím vždy absolvovať s maličkou, musím si ju dať na kolená a chytiť jej ručičku, ked jej berú krv z pršteka ☹ .
ale vždy si poviem, že sú aj oveľa horšie veci.... 😉 .
mimi, no ja som presne toto mala na mysli...len som to nenapisla.a..
takemu babatku neberu z rucky..tak isto mu brali s hlavicky a to sme vonku poculi ten preukrutny plac.... ☹
ano, to bude asi ta bakteria. Ja ale vzdy maleho poriadne vydrhnem pred tym nez odoberem moc, ale zasa nikdy nevies. Mohlo by to byt iba tym.
S tou krvou to musi byt naozaj neprijemne. Dufam, ze nam ju nebudu brat.
Ano, tie moce su velmi haklive - jednak musis mat ty sterilne ruky, musis dokonale umyt babo a este davat pozor / ak beries do skumavky/ aby sa nedotkol vrnacik ani vrchny okraj skumavky odevu, ani inej latky. Ale este sa to da, kym dieta kludne lezi - ak sa už otaca - vtedy to už zacina byt riadna makacka - odobrat moc 😀
Nasa lekarka mala vsak taky postup, že sme museli stale doniest 2 vzorky - jednu do skumavky, jednu do sacku, a k obe boli zle, tak davala antibiotika -ak len jedna, tak znova kontrola o mesiac, dva a znova len moce.
vy ste brali tie dva moce priamo na nefrologiu, alebo ste to sami dali do laboratoria a sli ste s vysledkami?
Viete mi niekto odporucit dobreho detskeho nefrologa v kosiciach?dakujem
Ahojte dievcata. Dnes idem domov s malou z nemocnice kde sme boli kvoli zapalu hornych mocovych ciest a oblicky. Bakteria ecoli. Mame chodit na nefrologiu. Mala ma 18 mesiacov. Chcme vediet ako to prebiehalo presne lebo moja mala je velka bojovnicka a neda sa len tak lekarov sa uz tak boji ze este len vojdeme do ambulancie a place kruti sa ma velku silu. Preto chcem vediet co s nou tam budem musiet absolvovat a hlavne coak sa nam nepodari zobrat sterilny moc ak buelde bojovat. A este otazocka ako sa maju vase deticky vratilo sa im to alebo bojujete a dari sa vam?? Bojim sa o malej zdravie ja sama trpim zapalmi uz asi 10 rokov a nechcem aby tak trpela aj moja dcerka 😥 dakujem za odpovede 😊😚
No ja mam malého A ten sa narodil s jednou ladvinkou prvé vysetrenie bolo iba kontrola moču A to sme dostali sáčok na moc A čakali A na druhom sono..... Potom už iba kontroli po prípade krv.... Teras jebuz veľký má 6 rokou chodíme každý pol rok na odber zbierame moc za 24 hodín A sono tak raz za rok.... Inak nebojte sa
michalka, my sme boli na nefrologii, vyšetrenie obličky, pretože malý mal v porodnici prázdny mechur. robili mu sono obličiek a asi kontrolovali močovu trubicu a tieto veci. bolo to uplne v pohode, nič hrozné, malé deti ani nevedia, nič necítia