Vyšetrenie dieťaťa u neurológa - podozrenie na epilepsiu

lenka3008
5. feb 2022

Ahojte mamičky.Môj 18 mesačný syn sa začal pred istým časom správať čudne.Boli sme u obvodného lekára ktorý to nazval ako predzvesť epilepsie.Objednal nás na neurológiu ale termín ešte nemáme nakoľko je dlhšia čakacia doba.Tak čakáme ale rada by som vedela čo nás čaká ako prebieha vyšetrenie pri podozrení na túto diagnózu?Predsa ide ešte o malé dieťa tak mám strach ako to zvládne.Som naozaj zúfala to čakanie a neistota ma zničí.Viem že je to asi veľa čo chcem vedieť ale dúfam že tu nájdem aspoň jednu mamičku ktorá si nájde čas a vysvetlí mi čo nás čaká aký je v tomto prípade postup.

horalka1986
5. feb 2022

@lenka3008 prides na vysetrenie, pozru dieta a spravia eeg. Podla vysledkov budu postupovat dalej. Je mozne, ze budu chciet vidiet aj spankove eeg, to by ta objednali presne na termin s nastupom do nemocnice na jeden den.

lenka3008
autor
5. feb 2022

@horalka1986 výsledky eeg budú mať hneď?A ešte sa chcem spýtať jednú vec Môj malý má veľký strach z cudzích ľudí.Pri eeg by mal byť ticho a nehýbať sa pokiaľ viem ale ako dosiahnuť aby to dieťatko bolo v kľude.To nedáme

lenka2813
5. feb 2022

@lenka3008 aj moj maly bol na eeg ked bol mensi..a objednali nas na 7mu rano..s tym,ze som s nim musela vstat cca o pol5 rano a hrat sa s nim..aby tam o tej siedmej zaspal...😃 tiez tam reval jak tur..ale potom sa ukludnil a zaspal..tiez potreboval spankove eeg. 🙂

lenka2813
5. feb 2022

@lenka3008 a vysledky nam doktorka zhodnotila este v ten den...volala vzdy poobede.

lenka3008
autor
5. feb 2022

@lenka2813 ja si myslím že by som ho tam neuspala mám ztoho veľké obavy

horalka1986
5. feb 2022

@lenka3008 neviem kam idete ale my sme mali tak do pol hodinky vysledky. Malu som mala na kolenach a dala som jej do ruk telefon. Vezmi si nieco, co zabavi. Ale mize si tam aj lahnut, to je na tebe. Bohuzial, musi byt v klude, inak je to skreslene. A na spankovom samozrejme spat. Ja som malu odpalila doobeda a na obed som ju ulozila v takej miestnosti a pekne zaspala. Mala tam aj tichucko. Ale mozes byt pri nom samozrejme a uspat ho. Aj na rukach, aj v kociku, to je jedno.

lenka3008
autor
5. feb 2022

@horalka1986 ideme do Michaloviec k mudr.Bratskemu

horalka1986
5. feb 2022

@lenka3008 my sme boli na Kramaroch.

fifina75
5. feb 2022

@lenka3008 s dcérou som bola už 8x na spankovom eeg čím staršia tým sa horšie uspavala a ešte s tou čiapkou na hlave. Uspavala som na rukách s tým že ani ja som sa potom nemohla ani pohnúť. Výsledky sme mali ešte v ten deň.