Vyšetrenie Assr - ustálené evokované potenciály

kvetinka255
24. sep 2015

Ahojte maminy, chcela by som sa vas spytat ci mate niektora z vas skusenosti s tymto vysetrnim. Moj syncek ma 4 mesiace a stale mu nenamerali uska v nemocnici. Boli to vysetrnia OAE aj BERA a ani jedno usko mu nevslo, tak ma poslali na Kramare do Bratislavy na 3 dni kde nas caka uspanie a vysetrenie ASSR. Stalo sa to uz niektorej z vas a poslali vas na toto vysetrenie, ako vam dopadlo, je sanca ze nema moj syncek ziadnu sluchovu vadu alebo sa mam chystat uz na najhorsie??

lavazza75
24. sep 2015

@kvetinka255 ahoj, ja mam dvojicky, ale tiez bol problem to zamerat. Tiez na posielali na hospitalizaciu, ked mali deti 6 mesiacov, februar. Tak to som odmietla, pretoze jednemu dvojcatu to zamerali. Navysse som si doma vsimla, ze na zvuky reaguju objaa. Ja som sa pytala primarky, co s tym robia, ked zistia poruchu sluchu, oni ze do 1 roka nic. Ja ti radim pockat, nakoniec to aj tomu druhemu zamerali, ked pekne spal. 4 mesacne dieta a narkoza, co su normalni? Hlavne, ja som musela riesit, co s druhym dietatom. Takze radim Ti pekne si to over, ci sa to neda odlozit. Prajem vela zdaru!

nelca19
4. okt 2015

@kvetinka255 ahoj...tak my sme mali presne tento istý problém s dcérkou, takisto jej nenamerali ušká, tiež nás odporučili na Kramáre. Je to jednoducho problém namerať detičká, ktoré nie sú v úplnom kľude ked sa to meria. Prvýkrát sme boli ked mala 7 mesiacov a druhýkrát ked mala 13 mesiacov. A ked to mám porovnať prvýkrát to bolo oveľa lepšie,aspon pre nás. Ono to nie je klasická narkoza, oni jej dali len niečo ľahké, aby tú pol-trištvrte hodinku spala,kým sa vyšetrenie realizuje. Hneď po vyšetrení bola zobudená v pohode. Takže myslím,že toho uspania sa netreba až tak báť. Ja som sa rozhodla na toto vyšetrenie ísť, pretože som nemohla žiť v neistote či počuje,či nie. Aj ked sa mi zdalo, že na môj hlas reaguje, ale istota je istota. Tak sme šli, v pondelok nás prijali, v podstate nič nerobili, iba pozreli do ušiek povypytovali sa a to bolo všetko. V utorok ráno bola na čakačke na ASSR(ide sa podľa veku, čiže čím mladšie dieťa,tým skôr ho beru).A aj v tomto prípade bolo lepšie ked sme boli prýkrát (ako pol ročná) pretože ju okolo pol 9 brali. Kdežto po druhý krát nás brali až po 11. Je dobré ísť čo najskôr pretože detičky od pol noci pred vyšetrením nesmú jesť ani piť, čo bol u nás problém,pretože vysvetliť ročnému dieťaťu že nemôže ani jesť,ani piť bolo náročné,dieťa urevané,no hrôza. Prvýkrát to zvládla oveľa lepšie. No v podstate hned na prvý krát nám vyšlo, že počuje,že je všetko ok. No o toho pol roka sme išli opäť na kontrolu,kde sa potvrdilo, že ozaj počuje....Kázali nám o rok prísť na kontrolu, no na tú sme už nešli... Ale čo sa týka nemocnice hruza, izby malé, boli sme na izbe 3deti+3dospelí, dospelí spia na prístelkoch,ktoré si večer okolo pol 8 prinesieš a ráno po 6 už skladáš a odnášaš preč, a sedíš celý den na stoličke. Za mna určite ísť. Dajte vedieť ako ste sa rozhodla.... 🙂

matulik1341
9. máj 2016

@nelca19 Ahoj, prosím ta mohla by si mi napísať ako je to na oddeleni? ja idem s malou na toto vysetrenie o tyžden. jedlo jej tam daju? alebo si mam vziat svoje pre nu? alebo ako je to tam s tym spanim? a alebo sprchy pre maminy? to budeme cely den v tej jednej izbe? dakujem za pripadne odpovede