Vyrieši nefrológia nočné pocikávanie?

mussli
3. jún 2013

Dcéra sa v noci pocikáva, sme objednaný na nefrologiu...môže mať niečo s obličkami..??

sintra
3. jún 2013

a kolko ma rokov? Drviva vacsina detskeho nocneho pocikavania (samozrejme vo veku, kedy by uz dieta malo mocenie regulovat), je psychickeho povodu...na nefrologii mozu vylucit alebo potvrdit organicku pricinu, pokial je.

makami07
3. jún 2013

kolko ma rokov ja som chodila s dcerkou k neurologovi ktory jej pomohol dal jej tabletky pod jazyk za mesiac a pol už to nočne pomočovanie bolo v poriadku myslim že sa volali minirin.

gubcikova
3. jún 2013

neter sa pocikávala ešte ako 8ročná.chodili aj k psychologovi.malá sa prestala pomočovať,až ked sa rozišli.mala stres s rodičov,pretože tam boli hádky na dennom poriadku

suzzi_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mussli
autor
3. jún 2013

@sintra
@makami07
@gubcikova má 4 roky, psych. pôvodu to nebude, vzťahy sú v poriadku, ona sa pociká vždy ked spí... ☹
@suzzi_ dakujeme...ved práve, že iný problém nemáme, to by sme riešili už dávno...ale toto nočné pocikávanie, ma trápi, syn sa to naučil ako 3 ročný úplne sám ale dcéra nie a nie, už som skúšala aj nočné budenie...ale nič....nezdá sa mi normálne aby sa to učila tak dlho..??!...popritom je velmi šikovná a múdra...neviem či v tomto potrebuje viac času...dozrieť...?

suzzi_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
6mia6
3. jún 2013

U mna nikdy dôvod nezistili, bola som staršia a chodili so mnou po vsemoznych vyšetreniach a zakotvili sme u psychológa ale tam zhodnotili že som šťastné a besele dieťa ktorému nič nechýba. Proste som z toho vyrástla. Samozrejme prešetriť to treba. Nechcela som tým povedať že to treba btat nalahko len to že u mňa na nič neprišli.

mussli
autor
3. jún 2013

@suzzi_
@6mia6 možno to fakt len velmi riešim a už je to len otázka času kedy sa to samo upraví...ak v tom teda nie je žiadny zdrav. problém...dosť ma to trápi a každé ráno čakám, že sa to zmení a bude suchá......už sa normálne hanbím plienky kupovať... 😢

alliana3013
3. jún 2013

my tiež riešime so synom tento problém, má 5 rokov a pocikáva sa v noci, chodíme na nefrológiu, ale nič nezistili.spravili odbery moču,sono, museli sme zbierať denný aj nočný moč do nádobky, presne zapisovať, kedy a koľko pil, kedy a koľko vycikal..myslím, že to bolo pre neho dosť strsujúce(aj pre mňa, iné sme neriešili, len cikanie), tak sme to nechali tak. boli sme aj u psychologičky, tam problém nie je a povedala, že jednoducho z toho vyrastie.teraz, keď z toho nerobíme takú "vedu", tak sa to pomaly každým dňom zlepšuje

6mia6
3. jún 2013

No tak sa som mala okolo 12 rokov ked to skončilo, plienky mi nedávali ale nebolo to ani pravidelne no 2-3x do tyzdna určite. Trpela som tým ale nikto mi nič nevycital, nevedela som to ovplyvniť až to jedného pekného dňa odišlo a už sa nevrátilo. Teda zatiaľ. A ani tým nie som poznačená, vedeli to v rodine inak nikto. Chodila som do táborov ako kazdy môj rovesník a tam od strachu čo by povedali sa žiadna nehoda nestala. Nechápem to ale už ani neriešim. Našťastie to zatiaľ starší nezdedil a mladší uvidime

mussli
autor
3. jún 2013

@alliana3013 ved aj toho sa bojím, aby sa to zase moc neriešilo,všelijaké vyšetrenia, postupy, zapisovanie, cikanie do flaše.... decko bude v strese ...ale zase nechcem ani nič zanedbať.... 😖 sama som zvedavá čo nám povedia....

matrix87
3. jún 2013

@mussli z osobnej skúsenosti môžem povedať, že ja som sa pocikávala dosť dlho, ked som bola malá. neriešili to rodičia lekármi, ked nad tým rozmýšľam, tak neviem prečo. ale ked som bola staršia, tak som bola schopná povedať, prečo som sa pocikávala... mne sa proste snívalo (aj cez deň v škôlke, aj v táboroch), že mi treba ísť cikať (som to podvedome cítila) a tak sa mi v sne zjavila cestička na záchod a ked som si v tom sne sadla na záchod, tak som sa pocikala... tak možno skús sa aj na to dieťaťa opýtať... ale možno som bola len výnimočný prípad....

makami07
3. jún 2013

@mussli aj moja dcera mal 4 roky ked sa v noci pocilavala decka doktorka nas ani neposielala k nefrologovi ani k psychologgovi ale hned k neurologovi žiadne dlhe vyšetrenie iba moč hned sono a dal jej tie už spominane lieky najslabšie.a po 1.5 mesiaci sme mali problem vyriešeny

alliana3013
3. jún 2013

@mussli určite jej spravia sono a odbery, bude si zapisovať suché a mokré noci a tak.veď uvidíte.nám kázali trikrát za noc ho budiť na cikanie! bol nevyspatý, nervózny a my s ním.. teraz to neriešime, keď sa pociká, tak prezlečieme a v poslednej dobe sa začal sám okolo štvrtej ráno budiť na cikanie..držíme palce, aby to dobre dopadlo 🙂 a hlavne nezabudni, nikto nechodí s plienkami do dospelosti, raz z toho určite vyrastie 🙂

jajka78
3. jún 2013

syn bude mat 5 v septem. a tiez sa pocikava, skuasali sme budenie ani za nic sa prebrat, velmit tvrdo spi, pije cez den vela. je spokojny, problemy nemame ziadne, tiez do 6 rokov neriesim.
ma zvacsenu mandlu, este ta vraj moze sposobovat pocikavanie ale kedze ziadne problemy nema okrem soplikov nedam mu ju vybrat.
chystam sa na nefrologiu, uvidime ako bude po lete, chcem zase skusit menej tekutin a budenie ale nemienim ho stresovat. on sam je velmi rad ked sa nepcika takze si myslim ze i jeho to trapi. cez den s cikanim ziadny problem.

alexviki
3. jún 2013

Ahoj moja dcera ma osem a tiez sa pocikavala donedavna,na nefrologii jej nic nezistili tak sme isli k psychiatricke ta nam odporucila rehabilitaciu+lieky aby nemala taky tvrdy spanok a musim zaklopat zabralo rano vstava s usmevom ze je sucha

mussli
autor
4. jún 2013

@alliana3013
@makami07
@jajka78
@alexviki aj naša dcéra strašne tvrdo spí, aj ked som ju v noci budila, všetko prespala, ráno sme boli obe unavené a ja so pochopila že to nemá zmysel ked ona sama to necíti....uvidíme čo sa z toho vykluje, ale dakujem za vaše rady a skúsenosti... 😅 ...a ozaj dnes ráno bolo v plienke minimum ciknuté a rovno bežala na wc...žeby sa niečo rysovalo......?? 😝 😲

zuzimia
4. jún 2013

Ja aom toto mala so starsou. Boli sme na sone a dali sme vysetrit moc, vsetko ok, tak som jednoducho cakala....lebo som videla, ze sa to pomalicky zlepsuje same. Prestala sa pocikavat, az ked mala 6. A doteraz v noci chodi cikat, takze asi ma nejaky drazdivejsi mechur. Takze moja skusenost, ak su oblicky a mocove cesty v poriadku, treba pockat a nesilit. mozno neplati na kazdeho, ale myslim, ze na vacsinu deti ano.

mussli
autor
4. jún 2013

@zuzimia ved aj ja som stále čakala a čakala...ale ide mať 5 r. a už ma to začalo trápiť, že dokedy budeme toto riešiť...? porovnávala som to s inými deťmi a na svoj vek by to už mala zvládať...ale teraz ma prekvapili maminy ktoré tu píšu a uvádzajú aj vyšší vek ako my...tak budeme čakať a veriť... 😝

zuzimia
4. jún 2013

@mussli
Ved aj mna to deptalo, ale ti co tento problem maju vacsinou o tom vela nehovoria. A je takych deti dost.

angellinka
4. jún 2013

@mussli do 5.rokov pocikavanie netreba riesit,a nestresovat dieta 😉 pokial nebola zistena nejaka patologia.

jajka78
4. jún 2013

@mussli prave tuto noc sa pocikal, manzel ho osprsil lebo sa mu zapaluje po moci pindur a rano ani nevedel ze sa pocikal a ma ine pyzamo, ja som v noci zistila ze je pocikany. inak ma tak tvrdy spanok 😉

matozazzo
4. jún 2013

@mussli Ak ma 4r, chodi do skolky? Pocikavanie je vacsinou psychickeho razu, hlavne, ak sa opakuje. Ak pises, ze doma je OK, z tvojho pohladu, ale aky je z jej? Co v skolke? Ako tam reaguje? Tiez sa pocikava? Ak by sa to stalo obcas, napr. pije vela pred spanim, ma tvrdy spanok, OK, ale je to den - dva, potom OK, ale ked je to pravidelne, treba hladat pricinu... Skuste sa porozpravat, o com sa jej sniva, netlacit na nu. Spi sama alebo s vami? V noci pisa na nocnik alebo ma chodit na zachod? Boji sa? Nasa zacala chodit na zachod, tak prislo obdobie, ze sa zacala bat (od vtedy nepozerame vecer rozpravky, ktore su hrozostrasne), mala z nich strach.. Dali sme jej k posteli lampu a nocnik, ked sa preberie, zasvieti suí lampu (tlmene svetlo) a vypisa sa na nocnik.

smarianka
4. jún 2013

Ahoj aj ja som mala problém so synkom sa mi v noci pocikala bo už podľa mňa dosť veľký... Navštevovali sme nefrológiu a pomohli, nenašli síce žiadnu vadu (chvalabohu) na obličkách ani inde, boli sme na vyšetreniach, ale pomohli mi upraviť mu režim a pochopiť obom rodičom ako sa malinké mrňa asi tak cíti a aj mne spadol kameň zo srdiečka. Už je o.k. 🙂

mirka
4. jún 2013

keď som s malou chodila na nefrológiu, dr. mi povedala, že sa môžem aj na hlavu postaviť, ak dieťa nemá ešte vyvinuté tieto veci v hlave, aby sa v noci zobudilo a nepocikalo sa, tak sme to prestali riešiť, začala som malú dávať cikať, keď som išla spať, občas som sa v noci zobudila a dala ju cikať a potom ani neviem ako, prestala sa pocikávať. Ešte nám povedala, že do 5 rokov je nočné pocikávanie normálny jav, až potom sa to rieši

zia
4. jún 2013

my sme nemavali problem s pocikavanim,ale ked mal moj syn 4,5-5 rokov/neviem uz presne/tak sa to zacalo.Boli sme u nefrologicky a povedala nam podobne ako pise ,,mirka,, a dostali sme take male pirulky 1 vzdy pred spanim.Asi po 2 mesiacoch to bolo lepsie a dalsie 2mesiace mi maly jednoducho povedal /boli sme vtedy na dovolenke a nechcel na noc plienku/ ze on sa uz nepocika a aj tak bolo 🙂

mussli
autor
4. jún 2013

@smarianka
@mirka
@zia ďakujem za vaše rady a skúsenosti, trocha ma to upokojilo... 😝

mussli
autor
4. jún 2013

@matozazzo máš pravdu...tiež som si dávala rôzne otázky, či nemá strachy....ale doma som nič nezistila....ale ako začala chodiť do škôlky nechce tam spávať, lebo sa 2 x pocikala...dosť ju tam vyplašili....vtedy mala stres a nechcela tam chodiť...toto som vyriešila a spozorovala hned...ale som ju ukludnila a teraz je to ok, ale nespí tam...len leží...záleží aj od učitelky ako to zoberie a ako sa vtedy zachová...dcéra je citlivá a všetko na ňu vplýva....

zia
5. jún 2013

@mussli moj v skolke nespaval vobec a tiez mal hiysaky ked sa blizil cas spania,tak sme ho bravali po obede domov a bolo/mala som svokrovcov doma tak sa dalo ze chodili brat/Teraz je uz druhak a chlapec je rad ze do skolky nemusi chodit🙂.Inak ucitelky boli fajn,len kazde dieta je ine.

marissenka
18. sep 2013

@mussli ahoj.chcem sa spytat ako ste dopadli na nefro,ci sa to zlepsilo.my sme objednany na prveho okt...maly sa tiez v noci pocikava,ale nie kazdu noc..a niekedy zas aj dva krat za noc..ale nas beha aj cez den stale cikat.moc mal ok,aj u urologa vsetko v pohode..v noci sa uz nepocikaval a teraz...