Vyriešenie problémov matky v tehotenstve

tatiankat
21. nov 2017

Ahojte,
pracujem ako terapeutka s dospelými. Keď riešime nejaký problém, tak najčastejšie jeho začiatok nachádzame v ranom detstve klienta a často aj v prenatálnom vývoji. Dieťa od počatia do cca. 7 rokov preberá od svojej matky pocity a emócie, ktoré ovplyvňujú jeho celý život.
... aby teraz dieťa, predtým, ako dospeje, malo vyriešené to, čo mu "daruje" matka (strachy, hnev, neistotu...) , považujem za výborné to, aby si vyriešila a spracovala matka všetko uvedené a aj neuvedené už predtým, ako sa dieťa narodí alebo v prvých rokoch života dieťaťa.
Rada by som robila v tejto oblasti aj skupinové workshopy aj individuálne poradenstvo.
Čo si o tom myslíš?
Pekný deň
Tatiana🙂

lillystranska
21. nov 2017

@tatiankat terapeutka čoho?

tatiankat
autor
21. nov 2017

Neviem, či sa to dá napísať čoho terapeutka som. Pracujem s ľuďmi, ktorí potrebujú vyriešiť svoje nepríjemné emócie - strach, hnev, závisť, ďalej závislosti, pracovné "vyhorenie" , niečo nezvládajú atď. pomocou techník na uvoľnenie - hypnoterapia, NLP - neurolingvisticke programovanie a ďalšie. Oni si sami najdu v sebe odpovede a terapeutka - v tomto prípade ja, im pomožem vyriešiť problém. Stačí to takto?
Možno najviac moju prácu vystihuje označenie hypnoterapeutka. Nie som liečiteľka, nie som psychologička. Niečo medzi tým

wena
21. nov 2017

@tatiankat Nič v zlom, ale na to aby si sa mohla nazývať terapeutka musíš mať ukončený riadny akreditovaný dlhodobý psychologický výcvik v niektorom psychoterapeutickom smere. Takto pôsobíš veľmi nedôveryhodne keď ani ned

wena
21. nov 2017

Nedokazes napísať aké máš v tomto smere vzdelanie a kvalifikáciu.

sisaka
21. nov 2017

Určite by som sa hneď zverila do rúk takejto pseudoterapeutke 🙃

cecilia68
21. nov 2017

@tatiankat Je milé, že ešte si len došla na koňa a už sa chystáš ťahať od ľudí peniaze ☹

gita17
21. nov 2017

@wena ale ked ona to tak CITI ze je kompetentna radit ludom 😝

lucinocka
21. nov 2017

teraz polka matiek, ktore v tehu riesi problemy bude v depke, ze ich dieta bude prinajlepsom seriovy vrah, kvoli psychickym problemom....nie kazdy stravi tehotenstvo hladkanim brucha a zariadzovanim detskej izby...

tatiankat
autor
21. nov 2017

@wena vzdelanie mam, certifikaty su zverejnene na mojej stranke, ale myslim, ze tu si reklamu robit nemozem. V opacnom pripade, ak mozem, zverejnim. Cize som kvalifikovana hypnoterapeutka, takisto NLP-practicioner. Ze mam psychologicke alebo psychiatricke vzdelanie, som neuvadzala.
Terapeut je podla mna clovek, ktory robi terapie. Terapia - urcity sposob liecenia - ci uz tela alebo duse. Nerobim s chorymi ludmi, ale riesim bezne problemy beznych ludi.
A dakujem za tvoj nazor

eeffka
21. nov 2017

@tatiankat na to ake mas vzdelanie a certifikaty ( ak mas) je tvoja znalost marketingu/psychologie predaja miziva... sama by si mala vediet ze taketo problemy ludia najradsej riesia s niekym kto ma na stene aspon 10certifikatov a vidia v nom "odbornika". Tvoj nabor klientely na MK je z mojho pohladu dost diletantsky

tatiankat
autor
21. nov 2017

Mile mamicky alebo buduce mamicky, dost ste sa do mna pustili. Vacsina nazorov , par skopirujem " len došla na koňa a už sa chystáš ťahať od ľudí peniaze ☹!, teraz polka matiek, ktore v tehu riesi problemy bude v depke, ze ich dieta bude prinajlepsom seriovy vrah, kvoli psychickym problemom... - tak ked bude matka seriova vrahyna a poriesi si to v sebe, stane sa beznym clovekom bez potreby vrazdit, asi sa to prenesie aj na dieta. Takeho klienta som doteraz nemala. 🙂
Ako taham peniaze? Ako to tu mozem? Ani neviem, ci reklama na tomto webe je pripustna ani si ju nerobim.

tatiankat
autor
21. nov 2017

O čo som stála a stále by som rada poprosila, reagujte prosim na moj prvy prispevok - co si myslite... Pytam sa a budem sa pytat aj tych tehotnych zien a mamin malych deti , ktore stretnem, takto som stala o este viac nazorov a nie o "upalovanie carodejnice". Urcite mnohe z vas citali alebo citaju motivacne knihy, maju nejaku vieru, mozno dobreho lekara, dulu, presvedcenie... Ja hladam cestu k tomu, ako este lepsie pracovat a pomahat tym, ktori o to stoja. 🙏 Dakujem moc

stepanka274
21. nov 2017

No ja som mala deticky v pokoji vsetko vyriesene, uzmierena s pibytom na materskej bez zblbnutia, uxivala som si materstvo a venovala sa detom. Vysledok? Dost vyrovnani a takmer bezproblemovy tenegeri takze mozno na tom nieco bude.

tatiankat
autor
21. nov 2017

@stepanka274 To je ono... Ja sama som svoje tehotenstva prezivala v napati, strachu a nepohode a odrazilo sa to aj na mojich detoch. Cele svoje vzdelavanie som zacala , ked mala mladsia dcera 2 roky a este stale je na com pracovat... aj u mna aj u deti. To budu chapat a poznat ti, co to bud maju prirodzene "dane" - spravne zazemie, rodicia, stari rodicia, vyrovnana osobnost, milujuci partner... alebo sa vydali cestou osobnostneho rozvoja. Moja osobna skusenost ma este viac motivuje k tomu, aby som pomohla inym - aj matkam aj detom 🙂

tatiankat
autor
21. nov 2017

@sisaka Kazdy ma svoju volbu - su psychologovia, psychoteraputi, psychiatri, rozni terapeuti, klasicka medicina, alternativna medicina - clovek ma na vyber , staci si vybrat podla seba spravne to, co v danej chvili pomoze najlepsie a je to totozne so svetonazorom cloveka. Niekto by nesiel nikdy na akupunkturu, niekto by nesiel k psychiatrovi...

stepanka274
21. nov 2017

@tatiankat ja ti drzim palce aby si nasla otvorene a pocujuce usi. Ja to tak nejak citim osibne ze spokojna matka spokojne dieta ale urcite tvloja edukacia niekomu prospeje. Dnes je proste taka doba ze vsetko sa rozobera a analyzuje a to co nase stare mamy vedeli my musime workschopovat

tatiankat
autor
21. nov 2017

Som rada, ze na Slovensku a v Cesku pribuda ludi ako stepanka274. Zijem prevazne v Rakusku a tu su alternativne metody uplne normalnou sucastou zivota, dokonca nieco je aj preplacane cez zdravotne poistenie a NLP (neurolingvisticke programovanie - viac info cez web) je sucastou vzdelavania pracovnikov vo firmach a nasledne sucastou kazdodenneho zivota.
Akurat skoda, ze mam len jediny konstruktivny nazor, odpoved na moju prvotnu otazku pripadne nazor na to, ako naladenie, nastavenie matky ovplyvnuje dieta.
Pokial sa tu objavi este nazor, na ktory bude uzitocne/vyzivne reagovat, rada to urobim.

babina_33
21. nov 2017

Workshopy myslite ako nejake skupinove sedenia? Nebude sa to tak trochu minat ucinku ked tam bude viacero zien? Predsa len si myslim, ze kazdy ma svoje problemy, ktore potrebuje riesit a nie vsetky sa s tym chcu "pochvalit" pred niekym cudzim

zuzana76
21. nov 2017

@tatiankat verim, ze sa najdu ludia, ktori budu tvojou cielovou skupinou, za mna nie, nieco ako programovanie znie pre mna nedoveryhodne a ako veriaci clovek riesim svoje obavy, uzkosti, ci ine problemy so svojim spovedníkom a s Bohom. A suhlasim so Stepankou - mam pocit,ze dnes ludia akoby zabudali citit a stracali vnutornu intuiciu a potrebovali odbornika, ktorý to vyriesi za nich, pritom sa staci snazit a pochopit a vyriesit sam, co v konecnom dosledku musi aj tak vzdy ten dotycny, len za asistencie terapeuta.

mamutka
21. nov 2017

Mne to pride logicke, väčšinou platí, ze napr.zatrpknuta nevyrovnana osoba vychova z dieťaťa uzlik nervov a vyrovnaná, spokojná matka vychova spokojne dieťa. Či nie? O tom by sa dalo dlho písať. Dieťa určite cíti, ak matka s niečím neustále bojuje a je nepokojná.
Co sa tyka workshpov, dnes už je toho na trhu toľko, od zvladania predškolákov, vzdoru, až po varenie, ze neviem ako sa v tom ľudia ešte orientujú, resp.ako si nájsť klientelu, ľudia sú už z toho možno unavení.
Držím palce

katus226
21. nov 2017

myslim ze vela zenam by taketo nieco pomohlo uz len z toho dovodu, ze by sa mohli niekomu vyrozpravat. dnes sa coraz viac hovori o suvislosti medzi chorobami deti (mam na mysli do 1-2 rokov) a hadkami rodicov, ich konfliktmi, ktore dieta vyciti. a podla Dahlkeho a inych, ktori sa zaoberaju psychickymi pricinami chorob, maju detske choroby pricinu v psychike rodicov - ich nevyriesene veci sa prejavia na dietati. je to oblast, ktoru asi nie je jednoduche "zmapovat", ale to nie je dovod, preco sa nou nezaoberat. vela ludom moze pomoct vyriesit ich problemy bez antidepresiv - co sposobuju tie, tu zeny dobre opisuju v skupine Depresia - ako sa jej co najrychlejsie zbavit

tatiankat
autor
21. nov 2017

@babina_33 Workshopy robim uz nejaky cas vseobecne. Su hlavne na oboznamenie sa s tym, co mnou pouzivane techniky zahrnaju, ako to cele prebieha, ludi nieco naucim... Pri tehotne by som pri workshope pravdepodobne dala prijemnu meditaciu ako predstavenie technik, ktore pouzivam pri individualnych terapiach, aby boli otvorene rieseniu a nepribalili si este aj strach z toho, co sa to bude s nimi diat. A tiez by som naucila par uzitocnych veci, technik, ktore mozu pouzivat v beznom zivote, aby to bolo prijemnejsie, jednoduchsie...

stepanka274
21. nov 2017

Volakedy sa ludia viac medzi sebou rozpravali a tym viac citili a prezivali. Dnes je viac technijy menej casu ma rozhovor a potom sa vytraca to prorodzene v nas.

tatiankat
autor
21. nov 2017

katus226
Ano, suhlasim. Ked sa bavim s kolegami - terapeutmi roznych metod a technik, nakoniec je to vzdy o tom istom - pomahame riesit ludom rovnake problemy roznymi sposobmi. A mozno ani nie je viac ci menej ucinna terapia, ale zalezi, ci je clovek na nu naladeny a suznie s nou. Hlavne, aby bol v pohode a spokojny 🙂

lillystranska
21. nov 2017

@tatiankat aha takže ked ja mam tiež certifikaty na terapie rôzne tiež som vlastne terapeut ktorý môže ženám rozprávať ako sa dobre cítiť a ako nepodliehať panike atď. Hm zaujímave. Spýtam sa ťa máš vzdelanie ako psychologia? psychiatria? pretože viem, že takýto kurz si môže urobiť človek čo sa tomu ako tak rozumie. To by si potom každý mohol robiť. A popravde ak by mi mal niekto liezť do hlavy radšej nech je to skutočný odbornik z odboru psychiatrie ako niekto kto si zaplatí kurz a už všetko vie.To je podobne ako dievčata čo začnu cvičiť urobia si certifikovaného trenera a začnu ,,akože" radiť lebo však su ,, CERTIFIKOVANÝ" treneri ale neuvedomuju ci ako môžu danému človeku aj ublížiť

janette321
21. nov 2017

A to vzdelanie ? Pretoze certifikat dostane hocikto za par hodin odsedenych na kurze pri kavicke a s obedom si len vypocuje prednasku . Kolko stoji taky kurz aby zo mna bol terapeut ? 50 - 100 eur ...?

6mia6
21. nov 2017

Za mňa tehotenstva, 3x jedna veľká katastrofa, stres. Stavba domu, finančné problémy, tehotenská nevoľnosť do min. 5 mesiaca, manžel v zahraničí atď.
Deti kľudne, dobré, spokojné. Zatiaľ

tatiankat
autor
22. nov 2017

@lillystranska Moje vzdelavanie kontinualne pokracuje uz 5. rok, ucim sa stale nove veci... Psycholog ani psychiater nie som, to som uz asi 2x pisala. A tiez to, ze kazdy ma pravo a moznost si vybrat, co mu vyhovuje: niekto moze riesit svoju "depku" pobytom na psychiatrii, niekto sa da do skupiny tu na modrom koniku "depka", niekto ide za kamaratkou alebo mamou a porozprava sa a niekto si zvoli niektoru z alternativnych metod, ktora mu pomoze. A vsetko zo spominaneho moze rovnako dobre pomoct, pretoze vsetko je v hlave a v podvedomi cloveka - ako si to nastavi ci uz sam alebo s pomocou niekoho, tak to bude mat. Ake certifikaty na ake terapie mas ty? Ktovie, prave mozno aj ty, ak si dobra v tom, v com si certifikovana a co robis, mozes "radit". Takisto som pisala, ze ja neradim. Pomaham ludom najst si v sebe odpoved - vlastne kazdy si je sam terapeutom... Len niekto vie skutocne sam, ako na to a niekto k tomu potrebuje pomoc ineho cloveka. Mozno mna, mozno teba a mozno psychiatra ...

tatiankat
autor
22. nov 2017

@janette321 Mila Janette321, mozno vychadzas z nejakych vlastnych skusenosti, mozno mas nejaky hodinovy certifikat za 50 Euro. Ja som clenkou medzinarodnej hypnoterapeutickej organizacie NGH so sidlom v USA. Zakladny vycvik v hypnoterapii trva jeden rok. Mam ich niekolko v oblasti hypnoterapie , v ramci NLP a inych oblastiach, naklady, ktore som do vzdelavania dala doteraz odhadujem na 15 000 Euro a cas, ktory som tomu venovala je cca. 4 roky. Pri kazdej dalsej terapii, pri kazdom dalsom klientovi sa ucim. Pozri si, prosim, moj prvy prispevok. Nesla som sem prezentovat svoje certifikaty, vedomosti, schopnosti a ani nic z toho, co som uz predtym vysvetlovala, ale zaujima ma nazor buducich aj uz skusenych matiek. Diskusia na takuto temu alebo skor tie pichlave narazky bez toho, aby ktokolvek vedel, ako to je, mi uz nepripadaju byt hodne toho, aby som tomu venovala cas. Cize na nic podobne uz odpovedat nebudem. Ved niektori uz maju svoj vlastny a asi jediny pravdivy a spravny nazor, no nie? Prajem vsetko dobre aj tebe aj tvojim detom 🙂

janette321
22. nov 2017

@tatiankat vychádzam z toho že sa vás tu celý čas pýtajú na vzdelanie a žiadna odpoved . len ten kurz ...