Výrazné vyrážky a výsyp u 8 mesačnej dcérky

namarie
16. okt 2012

Dobrý deň,
podobnú tému som nenašla a malá je také šidlo, že do podrobna každú nestíham čítať. Malá mala pred pár dňami jednu vyrážku a včera sa jej objavili ešte dve a dnes som jej našla z vnútra na pyskoch drobné vyrážočky, má vyrážky aj na brade a líčkach a trochu na čielku, ale to som pripisovala tomu, že strašne slintá a šúcha si slinky všade po tvári.
Normálne ju v plienkovej oblasti natieram rybou pastou a keď som našla včera ďalšie vyrážky, tak som skúsila Imazol a dnes ten drobný výsyp... Zdá sa, že to má dosť podráždené, lebo keď som ju natierala rybou pastou tak spustila plač, ale pri Imazole sa ani nehla.
Pre tie, čo ma chcú odsúdiť, že som nešla hneď k lekárovi: Zajtra idem ku kožnej, ale nie je ľahké sa k nej dostať a kým k nej pôjdem, chcela by som rady ako jej pomôcť aby sa mi pri každom prebaľovaní netrápila...

jaruska8
16. okt 2012

@namarie Imazol by mal pomôcť a k tej tvári, nepapala niečo neobvyklé???? Citrusy??? Naša malá, keď slintala, tak mala vyrážky okolo úst, len to čelo mi nejak nesedí, ale to pokojne môže byť aj potnička. My sme mávali na spánkoch lišaje, taký suchý fľiačik, to bolo z toho, že dlho ležala na jednej strane napr. a sa jej to tam zaparilo.

cerez
16. okt 2012

Ten imazol je dobrý a neutierala by som ju momentálne voňavými utierkami, ale umyla vodou. Ja si ešte robievam do hrnčeka repík a na konci dňa som dieťa umyla v repíkovej vode. Môže to byť reakcia na nejaké jedlo napr. kyslé.

jaruska8
16. okt 2012

@namarie Hej, hej, vlhčené by som vynechala. 😉

namarie
autor
16. okt 2012

@jaruska8 ona nikdy dlho neleží, ak v noci sa budí každú polhodinu a vrtí sa 😀 no citrusy nejedla, kojím ju a keď som skúšala citrusy ja tak ju dosť škaredo prehnalo tak jej ich ešte ani neskúšam... skúšam ten Imazol ďalej, ale ten sa môže len dva krát za deň, čo dávať medzi tým na namastenie??? A skúsim ju neutierať vlhčenými ešte...
@cerez ja som uvažovaka nad harmančekom, ale ak máš overený repík tak skúsim...

ďakujem vám obom veľmi pekne za rady 🙂

cerez
16. okt 2012

@namarie Kľudne aj harmančekom.

jaruska8
16. okt 2012

@namarie Inak veď ona má len 8 mesiacov, ja som už tuším pozabúdala, čo sa kedy papá, len ma tie citrusy asi preto napadli, lebo ich už dostať v obchodoch, že či malá neskúsila. 😉 Ono to podľa mňa okolo úst sú vyrážočky zo sliniek a nejaká sa urobila aj na ćele z toho, pokiaľ to nesvrbí a nie sú to také červené ložiská, čo sa aj šúpu, tak si nemyslím, že je to exém.
Inak teraz som si spomenula, že my sme mali zapareniny minulý rok v zime, presne po jedení citruskov, mala normálne štípajúci kaku. 😒 Chúďa, pomoholl imazol, ale poviem pravdu, som ho dávala vlastne po každom prebalení, nielen 2x za deň,. A v poho, ale radšej sa opýtaj zajtra kožnej. 😉 Jaj a ako prevanciu sme potom začali požívat´ krém od firmy Klorane, trošku drahší, ale doporučujem!! Dáš hrubú vrstvu a pohodička. 😉