Ahojte, nevedel by mi niekto poradiť čo na vyrážky z nosenia rúšok? Nastúpila som do novej práce, kde musím mať od 6 ráno do 22 večer rúško a je fyzicky náročná, takže sa tam aj dosť potím. Nikdy som nemala problémy s pleťou, rúško som pretrpela iba keď som musela, nezmenila som vôbec rannú ani večernú starostlivosť o pleť ani stravu, rúško si v práci často vymieňam a nosím len tie jednorazové z lekárne a nenosím pod ne make up. Napriek tomu som stále vyhádzaná ako taká pubertiačka a mám až hnisavé zapálené vredy na brade a lícach. Dopredu ďakujem za pomoc.
skús používať látkové rúška, nie jednorázové
Dcéra mala s jednorázovými rovnaký problém, keď ich musela mať dlho v škole
@elizabet173 16 hodín
@patka06 keď som nastúpila minulý mesiac, tak som používala tie, ale v tých horúčavách sa nedalo vydržať, zle sa mi v nich dýchalo a potila som sa ešte viac a že vraj sa v nich oveľa viac množia baktérie, a po práci som nemala čas ich stále prežehľovať a dezinfikovať octom, tak radšej tieto vyhadzujem, viem že to nie je zrovna ekologické, ale je mi v nich lepšie
skusila si respirator ? Ja tiez pracujem 13h tak vtedy nosim respirator.
Inak pouzivam bavlnene ruska.
Ja v jednorazovych dychat neviem.
mala si vyrážky aj pri tých látkových?
Áno, aj pri látkových a kvôli tomu poteniu ešte horšie, respirátor na chvíľu pomohol, lebo sa mi nedotýkal úplne tváre ako rúško, ale po 2 dňoch sa to začalo zase zhoršovať. Mojej tvári asi vadí čokoľvek na nej, aj v zime keď som mala vyššie okolo krku šál, tak sa mi na brade objavili také malé vyrážky ako alergický výsyp, ale tieto z rúšok mám zapálené a bolestivé.
v tom prípade by som sa poradila s kožnou lekárkou a snažila sa nosenie rúška obmedziť len na nevyhnutný čas
nemôžeš mať zo zdravotných dôvodov štít? Keby si mala potvrdenie od lekára
to je čo za prácu, že pracuješ od 6 do 22 ??? a v kuse v rúšku? pýtam sa reálne zo zvedavosti...
Minule som zachytila, že Slov.firma vymyslela rúška čo pohlcujú pot z vnútornej strany a sú na úrovni respiratora, skús pogooglit, bohužiaľ som neulozila.
A na stránke ktorejkoľvek internetovej lekárne nájdeš ochranné krémy pod rúško. Popozeraj
Nemáš možnosť na výnimku kôli kožným problémom to rúško nenosit? Ak to nie je tak e robíš vo výrobe či v obchode ?
prepáč, nezmýlila si sa? To pracuješ denne 18 hodín?