Ahojte maminy mam problem moja dcerka ma 3 rocky a od aprila sme skusili ist do skolky a to sme tam vydrzali tyzden potom to zacalo ostala chora najskor sopel kasel a potom sme si to poposuvali ostatny doma a potom zas sa to vratilo jej a pred tyzdnom nedelu sme isli na pohotovost lebo ju strasne dusilo a dali jej antibiotika augmentin a tie sme tuto nedelu dobrali a pondelok sa nam vysypala na tvari hlavne licka cele licka mala vysypane ako keby bola opalena a na tele mala len sem tam malinky pupacik cerveny tie flaciky nam zacali pomalicky ustupovat a teraz nam zase zacali sopliky a kasel uz som hotova ja v kuse bojujem len s chorobou ked nie s jednou dcerkou tak s druhou maminky prosim poradte mi co by to mohla mat ja som bola hned pondelok u lekarky ale ta mi povedala ze to ma s antibiotik ale preco ked uz 3 dni nema antibiotika tele ten vysyp ma aj ked je slabucky a k tomu este sopel a kasel nemoze to byt piata choroba nemali ste to niektore dakujem za odpovede
5-6. choroba je vysyp s horuckou pokial viem a nema s ATB nic spolocne. Skor nejaka alergia,alebo z tych ATB (ale alergia po vybrati ?? ). No este od aprila nie je az taky dlhy cas, deti po nastupe do kolektivu so chore aj dlhsie a hned a o tom nehovorim, ze teraz bolo take blbe obdobie, ze fakt boli chori v mojom okoli aj ti, co do teraz neboli...
Podla mna: cistit nos morskou vodou permanentne vsetkym, rano/vecer, ak nastupia sople tak u ans pomohla morska sol s medou.... (pouziva sa ale obmedzene). Imunoglukan sirup u nas zabera ( arkodefenses nezaberal). To si treba otestovat a nam pomohlo aj otuzovanie, chodime plavat uz 🙂))
Ahoj, tiež mám troch synov a pri všetkých sme prvý rok čo chodili do škôlky boli stále chorí. Ono je to asi tým, že si dieťa zvyká na prostredie a hlavne na veeeela nových detí. Tým sa aj choroba rýchlo šíri a dieťa prvý rok chodenia do škôlky nemá taku odolnosť voči chorobám. Teraz sú už starší, ale tiež od januára do marca bojujeme s chrípkou a ochoreniami priedušiek. Tiež nie som obdivovateľ antibiotík, takže skúšame všetko možné a až na najposlednejšom mieste lieky. Na boľavé mandle najlepšie pomáha kloktať vlažným odvarom z oregana. Síce štípe na jazyku , ale po dvoch kloktaní hrdielko nebolí. Na prieduškový kašel pomáha 5 krát denne piť čaj zo skorocelu a materinej dúšky zmiešaný v rovnakom pomere. Dokonca aj pri vysokej horúčke deťom nedávam antibiotiká, a ak horúčka na tretí deň neustúpi ideme k lekárovi. Ale skoro vždy sa nám to podarí vyliečiť bylinkami a sirupom na horúčku. Sestra mala s detmi rovnaký problém. Stále boli choré až do doby ked im začala dávať vitamínové cukríky. Imunita sa im zlepšila natoľko, že už 4 mesiace neboli chorí. Čo predtým boli za mesiac aj 3 krát.
nam lekarka odporucila na znizenu imunitu Actibax.. tiez sme byvaly casto chory.. maly viac doma ako v skolke. a ked sa aj z niecoho dostal.. zase prislo nieco ine.. ked to nebol kaslik, bol to soplik. v skolke si to stale pinpongovali.. po neviem kolkych ATB nam odporucila prave tieto probiotika. a sme velmi spokojny.. dokonca ked v skolke bola chripkova sezona. nas drobcek sa drzal. a ani len nekychol 🙂 a myslim ze ten vysyp moze mat z ATB.. mozno nieco spapal..a lebo slnko...
nejedla mala nieco ine nez zvycajne? nap. nieco citrusove? alebo na slnku? vtedy ATB zvyknu reagovat vysypom na tvaricke alebo telicku. a trva to par dni kym to odide..co sa tyka tej znizenej imunity.. my fungujeme doma uz nejaky ten piatok na probiotikach Actibax.. maju cokoladovu prichut.. vybornu cenu.. nosime ich vzdy pri sebe.. lebo nemusia byt v chladnicke.. a hlavne.. nam naozaj zaberaju.. neboli sme chory a u lekara ani nepamatam 🙂
@ralka ahoj mali sme siestu chorobu bolo to podobne -zacarovany kruh .Nakoniec nam pomohla homeopatia ,takze ja uz detom ,,normalne,,lieky nai nedavam 🙂A antibiotika su v tele este aspon tyzden ked nie viac ako ich doberies ,takze moze byt aj z toho .