Vyrážky u synčeka

17. júl 2023

Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť, čo na takéto vyrážky, ktoré sú zahnisané, s bielou hlavičkou (viďte foto)? Syn 2,5r ich má na druhej strane kolienok, najviac na pravej nohe. Boli sme pri mori, kúpal sa aj v bazéne, najskôr vyrážky vyzerali inak, svrbeli ho, škrábal si ich (až do krvi) a teraz ich má takéto škaredé 😒 Ďakujem za rady.

bublinka1426
17. júl 2023

asi KIAHNE :(
ak budu pribudat...
ma ich aj inde?

pribinak
17. júl 2023

Herpes, treba ísť k pediatricke

bublinka1426
17. júl 2023

@pribinak inac to ma tiez nenapadlo...

autor
17. júl 2023

@bublinka1426 Nie, kiahne to podľa mňa nie sú, nie sú vodnaté, ale s hnisom, nemá ich inde, iba z druhej strany kolienok, je to už niekoľko dní, ďalšie nepribúdajú.

anavixy
17. júl 2023

Navstivte lekara. Moze to byt hocico, kazdemu to takto z fotky bude pripiminat nieco ine…
Mne napriklad to pripomina vriedky (pemfigy), ktore sa zvyknu robit v miestach, kde sa dieta poti, mavaju ich aj novorodenci (som novorodenecka sestra, preto mne to pripomina to s cim sa stretavam ja) a vzdy kazeme mamickam gazovym tamponikom namocenym v dezinfekcii strhnut biele hlavicky dolu, tym sa odstrani hnis a zaroven dezinfikuje, susi ranka. Toto je ale dost rozsirene a vznikla by pomerne velka plocha, mozno by bolo vhodne urobit aj ster (robievame ked su velke alebo vela). Nasledne by som aplikovala framykoin, kupel v hypermangane…
Odporucam ale poradit sa s lekarom, kym sa to este viac rozsiri. Taketo kozne veci sa tazko diagnostikuju cez internet.

pribinak
17. júl 2023

@bublinka1426 mne to tak pripadá - teda tie vyrážky

autor
17. júl 2023

@anavixy Tie vyrážky vyzerajú veru ako vriedky, zajtra budem kontaktovať pediatričku. Ďakujem

anavixy
17. júl 2023

Daj vediet co to nakoniec je, drzim palce 🍀

petamich
17. júl 2023

podla mna to mozu byt aj molusky ale tazko povedat, tieto kozne ochorenia, to sa tazko podla jednej fotky, ja by som radsej sla k lekarke (my teraz napr. bojujeme s moluskami a skoda, ze som nesla uz s prvou podozrivou, akoze nic strasne ma ich asi 5-6, vdaka za dobru imunitu ale aj tak)

autor
17. júl 2023

@petamich Ako bojujete s moluškami? Čo na ne pomáha?

petamich
17. júl 2023

sli sme koznej, potvrdila, ze su to oni, kazala nam kupit Molusk a potierat a ze ked do 2-3 tyzdnov neuvidime zlepsenie resp. ziadnu zmenu, tak mame prist a odstrani ich chirurgickou lyzickou, zatial mam pocit, ze sa zmensuju, jedna uz zmizla, tak este chvilu pockame no a kazala nasadit Imunoglukan, zvysit C a D, tak este to

ankare
17. júl 2023

Nápis do skupiny Zdravotníci na MK