Dievčatá poraďte mi prosím. Moja malá má dnes 6 dní no sme stále kvôli žltačke v nemocnici. Na 3 deň po pôrode sa škaredo vysypala. Najskor na tvári, teraz to už má aj po krku, brušku a chrbáte. Lekári tu v nemocnici mi hovoria že sa telo bábätka čistí. Ja už som zúfalá. Vyzerá to hrozivo a je mi malej ľúto. Nemáte prosím s tým niektorá skúsenosť?
Ďakujem
@kajka951 aj môj malý mal cca po dvoch týždňoch vyrážky na tvári je,síce menej ale mal aj na telíčku a prešli mu to.Vraj to bábätká mávajú aké to zmizne.....neviem či kojite ?my sme mali UM ..
@darina2711 Áno dojčím. Už som strašne zúfalá, premýšľam či to malinká nemôže mať z môjho mliečka
To samé zmizne. Jej sa ešte čistí organizmus. Nič hrozné to nie je
@kajka951 moj to mal uz aj zainfikovane. Zacalo to nevinne, sem tam mala bodka, ktora sa akokeby presuvala. Po navrate domov sa to rozsirovalo. Nemal to az v takom mnozstve ako tvoje babo, ale za to poriadne zapalene cervene. Davala som na tie najhorsie koloidne striebro spray na odporucanie pediatricky. A kupala som v jemnejsom roztoku hypermanganu (nie tvaricku). Mne este v porodnici vraveli, ze ak sa mu to pocas pobytu zhorsi, tak ho hypermangane okupu. Skus sa na to opytat.
Mozno novorodenecke akne. My sme mali nieco v mensom a doktorke sme poslali foto. Natierali sme genciankou a preslo to🙂 skus poslat foto doktorke🙂
Hlavne vyuzi to, ze si v porodnici a opytaj sa. Hlavne neordinuj si sama. Coskoro vas caka prva navsteva u pediatricky, tak sa opytaj jej.
Pediatrička tu v pôrodnici je naozaj milá, stále mi radí. Hovorí však to čo väčšina z vás že to samo zmizne. Mne kázala natierať 3x denne Excipialom. No mám obavu či to stačí keď sa to stále rožširuje.
@kajka951 áno kade tade. Uvidíš ako sa to bude vyvíjať, malo by to samé odznieť. Po návrate domov vás bude dosť intenzívne sledovať aj pediatrička, určite ak by to potrebovalo preliečiť, to nenechá len tak. O takejto alergii na materské mlieko som rozhodne ešte nepočula. Ja som to pripisovala tomu že som ako tehotná jedla čokoládu, strašnú som mala chuť posledné dni pred pôrodom, tak som to pripisovala tomu, že to malinké chúďatko to teraz musí dostať von cez kožu. Ak však budete dlhšie v pôrodnici, určite to pripomínaj lekárom na vizite, majú tam kopec bábätiek a možno nemajú prehľad, alebo si myslia že ten druhý trebárs to už riešil nejak. Ja netuším kedy kúpať v tom hypermng a kedy ešte netreba, u nás nebolo treba, kúpala som len v obyčajnej vodičke raz za dva dni a samo to odišlo, ale až doma a neviem či to netrvalo aj mesiac dva či koľko. Už to bolo dávno 😕. Ale lekárom sa určite pripomínaj, hoci aj každý deň, nech ti malého/malú pozrú. Prípadne sa popýtaj na ten kúpeľ v hypermangane, ako radia baby nižšie, lekári a sestry to budú vedieť lepšie odhadnúť. Ale z mliečka to na 99.99999% nebude 😁. Teda ak sa zrovna nenapchávaš citrusmi/čokoládou atď atď.
nema to z toho ich prasku?
@kajka951 no vraj to môže byť ak by ste jedli veľa citrusoveho ovocia,že to ešte viac podnietixinak detské vyrážky sú normálne,môjmu sa supala pokožka a dosť ešte k tomu. A ani neviem kedy mu to zmizlo.....takže to bude dobré uvidíte....
@henka123123 na prášok mi povedali že nie, vraj sa čistí
@mikadooo nie snažím sa jesť zdravo, mám aj veľa mliečka. Ona je aj predčasne o 4 týždne skôr narodená, možno preto má ten výsyp taký. Ja som cez tehotenstvo tiež jedla na čo mi prišla chuť, pribrala som 10kg. Som však neskutočne smutná, stále sa na to pýtam aj lekárok aj sestier. Každý mi opakuje to isté, že sa mi dieťatko čistí.
Je to novorodenecke akne a dietatko sa cisti od tvojich hormonov. Zmizne to same
Ďakujem vám všetkým za info aj lekári mi to stále opakujú
Mali sme ten istý problém nakoniec to bola dermatidna seborea vraj je to z jedla co som zjedla tak daj si pozor na stravu. Nam co pomohlo na telíčko bol kúpeľ z hypermangany a tváricku vylúhovať čierny čaj a prikladať, Calciova masť a nakoniec do dnes používame Lekársku vazelínu. Ale môže to byť aj to novorodenecke akné. Viem ako sa cítis😢
Nám sa také niečo urobilo v 2tyzdni...tiež sme mysleli, že novorodenecke akné...ale je to atopicky ekzem
@kajka951 ešte doplním že, najskôr ich mal len pár začalo to pred víkendom po víkende to už mal aj na krku, po tom bepanten sensiderm krém to už večer pred kúpaním bolo krásne, pupiaciky je cítiť trošku aj teraz ale nemá to už červené. Po kúpaní večer to trošku zacervena, poriadne vysušiť pokožku a zas natrieť a do rána je to krásne. Už má len trošku vyrážok.
No nám to na koniec 2 dni po pridaní tohto príspevku úplne celé zmizlo. Natierala som to na koniec klasickou modrou indulonou a zišlo to. Hneď ako som skusila dat malej Hipp alebo Aviril olej po kúpaní robilo sa jej to zas.
Tak sme zatiaľ zostali na modrej indulone.
@kajka951 áno, mala to moja dcérka, tiež ešte ako sa narodila, samo to odišlo. U na stačilo len počkať.