Ahojte mesačnej dcére sa vyhodili take vyrazky na tvári. Nikde inde ich nemá. Čo je to a čo nato dať? Dakujem
Áno, vyzerá to ako novorodenecke akné, nám doktorka dala Holtov krém, strašný smrad, ale rýchlo zo zmizlo
Niekto nedáva nič a počká kým samé zmizne
Novorodenecke akne alebo potnicky (akne byva biele v strede a na oboch stranach, pokial to ma len na jednej strane tak su to potnicky). Ani na jedno ani na druhe netreba davat nic. Osobne (na zaklade odporucani dermatologa) by som Holtov krem nedavala urcite, aj ked niektori pediatri ho odporucaju, nie je to potrebne. Na baby akne je dobry cierny caj (vyluhovat pigi caj a vlaznym roztokom potupkat tvaricku). Dolezite je aby dieta nebolo prehrievane, to oba stavy zhorsuje. Umyvat cistou vodou a dat tomu cas. Novorodenecke akne je bezny stav nevyzadujuci liecbu, vymizne casom, ked sa z tela odburaju matkine hormony atd..
Ja neviem prečo k novorodencom nedávajú pribalovy leták. 😅 Toľko veci ma vydesilo, kým som vygooglila, že to je normálne.
@hruska91 povedala by som ze novorodenecke akne. My sme natierali Infadolanom, ale vraj to zmizne aj same