Ahojte, odkedy sme prišli z pôrodnice dcére sa vyhodili vyrážky najskôr na lickach, neskôr po celej tvaricke a teraz uz aj na hlave ( vo vlasoch) a vzadu na krku , myslela som ze su to potnicky keďže bolo teplo, potom ze novorodencke akné. No neviem, ma uz mesiac aj pár dni a stále to má, najmä ak plače tak jej to zcervena a vyzera to hrozne, niekedy to krásne vybledne ze ma pleť krásnu , najmä v noci. A od rána sa to horší v priebehu dňa. Nenatieram ničím,co mi poradíte? Pridávam foti. Su to červené pupaky s bielou bodkou
nechaj odoznieť - je to absolútne normálne
Novorodenecke akné...
No môj syn toto mal hneď.po narodení a dnes má 9 rokov a trápime sa stým do teraz. Volá sa to kúria koža . Natierame mu to Holtov krém. Ale nepomáha to...keď bol babetko nechávala som to tak ale už asi druhý rok mu to vytlacam. Ide z toho hnis Biely tak dva dni máme pokoj a potom zas...
Zmizne same ci na to nieco patles alebo nie. To sa babo cisti este od tvojich hormonov.
@vanda323 toto je novorodenecke akné...určite nie to co píšeš
@klarissa25 Chápem. Ale ja píšem svoju skúsenosť môj syn to mal tiež.od.narodenia v hlave na lickach...a má to do dnes akurát nie na hlave ale líca a ruky
@klarissa25 Aha čítala som po sebe ešte raz môj príspevok . Vyzerá to tak ako keby som ho diagnostikovala, nie nie myslela som to tak že u nás bol verdikt kúria koza
@vanda323 kuria koža...to som v živote nepočula dokonca mi ani Google nič nenašiel
@klarissa25 Coop ani Google?
@vanda323 nie...
@klarissa25 keratoza pilaris...kúria koža
@klarissa25 už to našlo?
autorke príspevku opakujem - nechaj to odoznieť, po kúpaní poriadne vysušiť , nemastiť - je to tzv. novorodenecké akné - stratí sa samo. treba vzduch a vodu . Nič viac.
Napíš do skupiny Zdravotníci na MK
@vanda323 áno, ale nemyslím si ze toto je to co píšeš...toto novorodenecke akné ma väčšina detí,lebo telo sa čistí od hormónov, časom zmiznú
https://www.modrykonik.sk/group/6796/ kľudne tam napíš - skupina zdravotníkov na MK
Pre vysvetlenie....lebo sa mám vraj ukľudniť 😊 Nepíšem že tvoje dieťa má to čo moje!
@klarissa25 áno veď som písala v príspevku vyššie že som ho nediagnostikovala len moja skúsenosť
toto mali obaja moji, preslo to. Nicim som nenatierala ani nekupala specialne.
Ďakujem vám,som kludnejsia , nevedela som totiž ze to trvá tak dlho to novorodencke akné, 🙂 nebudem teda riešiť
Je plne kojena, vyhýbam sa alegenom v jedle, iba čoko lubim a musím mať každý deň. Ale aj som ju uz vynechala pár dní a nezmenilo sa to