Ahojte, v poslednej dobe sa mi u 9 mesačného syna objavili tieto vyrážky, má ich len na hrudi a bruchu, natierala som mu to kremami aj som skúsila vynechať možné alergény v strave ale sa mi zdá ze sa mu to zhoršuje, nemáte s tým nieko skúsenosť čo to. Môže byť?
@lilly7913 ak je problem mliecna bielkovina, musis vynechat tento alergen minimalne na 2-3 tyzdne, aby si videla zlepsenie
a krém voliť opatrne, za mna tiež alergia na stravu, možno to mlieko, možno iná vec, ale hlavne je to vec, kt. papá denno denne... kúpať v hypermangane a na noc dávať fenistil a hlavne žiadny excipial /ten štípe/ a navstíviť kožného a alergo na testy
@lilly7913 atopicky ekzém, určite mu niečo škodí. Neviem aké alergény si skúšala vynechať ale musíš na to ísť postupne lebo ak vynechas všetko naraz (mlieko, lepok...) tak nezistis čo mu vadí. Keď sa mu to zhoršuje, pýtaj sa s ním na testy, spraví ich aj pediatrička, nemusís ani čakať na gastro alebo na imunologiu. Čo sa týka ošetrenia ekzému, vyššie ti dala dobre rady, aj synovi hypermangan pomáhal, proti svrbeniu fenistil a najlepšiu skúsenost mám so zinkovou masťou. No kým nevylúčis ten alergén tak ekzém sa bude vracať, treba čo najskôr urobiť testy.
Co nove jedol posledné dni?
@lilly7913 atopicky ekzem