Vyrážky u 8-mesačného

16. jan 2023

Mate s tym niekto skúsenosti? Je to vyrážka a okolie červené. Nesvrbi ho to, ma to aj na brusku.

majamat
16. jan 2023

toto mavala dcera. pupak a okolie vyrazne cervene.
vzdy jej taketo vysypy do rana zmizli. neskor mavala aj drobny vysyp. musela som to dr fotit, lebo doobeda nic nemala.

natierala som je to Fenistil gelom. doteraz neviem co to bolo. no koza babatka je citliva a je mozne ze reaguje na hocico

miselar
16. jan 2023

Ahoj mizne to ?tvorí sa to aj na iných miestach ...vyzerá to ako zihlavka .U nás to máme doteraz spôsobuje ju unnas HiT

majamat
16. jan 2023

@miselar no aj moja dcera mala hit, ale takto male babo neviem ako to ma s histaminom, ked nejedava normlanu stravu.

miselar
16. jan 2023

@majamat a dostala z tej hit ?Mojej sme to zistili v 10 mesiacoch a vlastne dovtedy nič a pritom mala alergiu na BKM a na základe toho sa zhorsil hit

majamat
16. jan 2023

@miselar dcera ked bola mala, mavala rozne vysypy. no samozrejme do rana jej to vzdy zmizlo, navye dr ju do 3r nikam neposlala. alergologovia moc nechcu vysetrovat pred 3r, lebo imunita sa vyvija.
tak sme v 3r isli na alergo a v obdobi, ked jej brali krv na HIT, uz asi6m nemala taky vysyp.
u nas kontroluju len mnozstvo DAo, to mala hrnaicnu hondotu. no boli sme aj na gastre a tam vyskocili protilatky na cleiakiu, resp ten jeden bol vysoko pozitivny. teda klamem,uz u pediny vyskocil tie protilatky.
prebehli vysetrenia. z alergo sme mali nizkohist. dietu od veku 3r+asi 4m. najskor prisne a potom uz menej prisne, ale snazili sme sa este ju dodrziavat. no dcera bola od 1r dost zly jedak. asi po 5m HIT diety jej nasadili bezlepkovu dietu a bezlaktozovu dietu. no Hit dietu sme uz tak prisne nedrzali a postupne sme od nej upustali.
potom sme boli na gastre na kontrole po 6m diety a tam jej brali tiez DAO a obe hodnoty hranicne ( aj mnozstvo, aj funkcia ). no obe hodnoty postupne stupali hore. naposledy mala mnozstvo uz v norme a funkciu este nie, ale uz nemala daleko od normy. uz ani nemala tazkosti.,

takze najskor sme drzali dietu, potom sme s nou skoncili a presli na bezlepkovu. a upravilo sa to.,

autor
17. jan 2023

Ahojte, no tak do rána to zmizlo, teda ma tam pozostatky z tych vyrážok ale uz to vobec nieje červené 🤷‍♀️akurát ma licka červené 🤔 moze to byt sprievodny jav? Ake potraviny Vam to najviac sposobovali? Lebo nic nove sme nezavadzali, takze absolútne netuším comu sa vyhnúť co doteraz jedol 😩

miselar
18. jan 2023

@majamat aha my sme boli dva roky bez akýchkoľvek príznakov tiež sme trochu z diéty upustili .No deň pred vianocami sa zalaa vyhadzovať a na Vianoce v noci sme išli na Kramáre bola až veľmi červená ...odvtedy sme nasadili dietnejsiu stravu a brali fenistil včera nám dr dal zyrtec tak sledujem ....Keďže naša alergo vážne ochorela musím nájsť druhu ...nech sa spraví znova testy .

miselar
18. jan 2023

Tak môže nikdy nevieš .Ani my sme v tom čase okrem suchého rožku nedávali a a zalaa sa vyhadzovať ...Ako sa máte ?asi by som objednala na alergo na odbery aby zistili príčinu .

majamat
18. jan 2023

@miselar a ake ste mali hodnoty pri testoch, ked vam HIT dianostikovali?
moja mala mnozstvo DAO 5, ked jej 1x kontrolovali funkciu,t ak uz bolo mnozstvo DAO asi cez 7 a postupne to stupalo.

miselar
18. jan 2023

@majamat vôbec neviem pretože dr neordinuje je chorá dlhodobo jediné čo viem že hit má stále .Hľadám druhého alergologa pre deti .potom budem múdrejšia keď im porobia všetko .

miselar
18. jan 2023

@majamat ale viem že prvý krát mala 3,7 druhý okolo sedem ale čo to bol dao alebo niečo iné neviem nebolo mi to vysvetlené

majamat
18. jan 2023

@miselar urcite, DAO am take hodnoty.
znizene hodnoty su pod 3, medzi 3-10 je hranicna hodnota a nad 10 je norma. teda ak si to dobre pamatam.

miselar
18. jan 2023

@majamat aha ďakujem za uzrejmenie aspoň som múdrejšia 😉