Vyrážky u 2-ročnej dcérky

29. sep 2024

Ahojte.Mam 2 ročnú dcérku a v piatok po sprchovaní večer,som jej nasla na chrbatiku pár akoby vyrážok.Myslela som si,ze potnicky.Vcera aj dbes sa to vsak uz rozšírilo na boky, trochu nohy,pod pazuskami a krk...teploty nemá....Dala som jej na to fenistil kvapky a natieram ju sudocremom...Svagrina tvrdí,ze su to kiahne, kamarátka ktora má 5 detí, tvrdí ze to nie su kiahne,ze to môže byť 7.choroba,alebo potravinová alergia.V piatok jej ocko dal ochutnat hranolku s troškou kečupu.🙄No nezda sa mi ze by to az tak veľmi zapôsobilo na organizmus...
Ráno napíšem nasej doktorke ,zaujina vsak váš názor, vaše skúsenosti.Mozu to byť kiahne bez teplôt? Prípadne co by to mohlo byť?Vdaka za vaše komentáre.

deti95060810
29. sep 2024

daj aspoň foto...

pribinak
29. sep 2024

Pozerám do vešteckej gule a zdá sa, že to môže byt akákoľvek . Vyber si.

Však daj aspoň foto.

autor
29. sep 2024
pribinak
29. sep 2024

Toto kiahne určite nie sú.

autor
29. sep 2024

@pribinak netreba vestecku guľu,mozrs ju kľudne vrátiť do poličky,alebo kde ju držís.Foto som pridala.

pribinak
29. sep 2024

Hurá. Už som ti aj odpísala

autor
29. sep 2024

@pribinak áno vidím.Vivat vivat 🙂👍

anavixy
29. sep 2024

Nech je to cokolvek, urcite to NEnatieraj Sudocremom.
Kiahne bez teplot su bezne, ale toto nevyzera ako kiahne podla fotky, uvidis zajtra (kiahne si specificke a lahko rozlisitelne, z cervenych pupacikov vznikaju pluzgieriky naplnene zltkastou tekutinou, ak by ich aspon zopar bolo takych, tak to kiahne su, ak nie, tak nie su). Nevyzera to velmi ani na ostatne virusove exantemy, ale treba posudit komplexnejsie, zajtra mudr urcite povie.

autor
29. sep 2024

Co to teda môže byť?

autor
29. sep 2024

@anavixy tak čím?

jaass
29. sep 2024

Mne to príde ako alergia. Nejedla orechy? Med?

autor
29. sep 2024

@jaass nie,len tu hranolku s kečupom.To bolo také nové.

anavixy
29. sep 2024

Hypermangan, fenistil (ak ju to svrbi), ine nic. Ak by to boli kiahne (stale podla mna nie su) tak tantum verde, tanno hermal. Kecup, paradajky doteraz este nejedla? Kecup kupovany?

autor
29. sep 2024

@anavixy kečup kupovany áno.

sandria
29. sep 2024

Moja staršia keď mala 3 roky a varovala ju babka mala alergickú reakciu na kečup no bola kombinácia alergénov, ktoré jej babka dala okrem kečupu, nejaký orechový dezert a červené lízatko z vianočných trhov. Skončili sme v nemocnici na 3 dni a mala fľaky po tele ako spálené to vyzeralo. Ja som jej takéto veci nikdy predtým ani potom jest nedávala. A kečup na dlhé roky aj červené farbivo všeobecne bolo u nás tabu.

autor
29. sep 2024

@sandria takže to môže byť z toho kečupu....🥹

babydesire
29. sep 2024

Jj,moze to byt alergia na nieco z toho kecupu..ak je to tak, zmizne to same az sa alergen dostane z tela von

tramtada31
29. sep 2024

My sme mali nohy ruky usta a vyzeralo to podobne

autor
29. sep 2024

@babydesire a môže to trvať aj po dobu niekolkych dní ze sa dostáva z tela?

autor
29. sep 2024

@tramtada31 a aky ste mali priebeh?Co ste užívali,kefy to skončilo? Ďakujem

babydesire
29. sep 2024

Myslim, ze nie, tak dva dni asi..dceramala alergicku reakciu na cefzil (liecivo) a zmizlo to po par hodinach od posledneho uzitia..uvis,,chod rano k lekarke snou, i tak by o tom mala pediatricka vediet,pripadne jej cinkni

tramtada31
29. sep 2024

Priebeh bol taký, že škvrny najprv na bruchu, potom chrbat, myslela som si, že sú to kiahne, potom sa vyhadzal okolo ust a potom to odoznelo.

ina2405
30. sep 2024

Vyzerá to ako štípance

autor
30. sep 2024

@ina2405 štípance???😢😮a od čoho by to mohlo byť?

jaass
30. sep 2024

Bola si u dr?

autor
30. sep 2024

@jaass áno áno,uz áno.Uz viem co to je.Je to potravinová alergia.Zmizne to,ked to telo všetko vylúči.Dostali sme fenistil kvapky.

jaass
30. sep 2024

Som si myslela, nech je dcérke čo najskôr dobre 🥰

autor
30. sep 2024

@jaass veľmi pekne ďakujem 🥰❤️

juliana4755
Odpoveď bola odstránená
Zobraz