Vyrážky u 16 mesačného dieťaťa

jasminka22
3. jan 2022

Ahojte, prosim o radu, ci to moze byt 6. choroba? Pripadne Vase skusenosti, co by to mohlo byt. Dcera mala 3 noci teplotu, jednu noc skoro 39, cez den bola teplota zvysena, max do 38. Davali sme jej v noci nurofen. Potom teplota presla, spravili sa jej vyrazky po bruchu, chrbate. Prosim poradte co by to mohlo byt. Ziadne ine priznaky, ani respiracne problemy nemala. Dakujem.

nikpa
3. jan 2022

@jasminka22 áno, 6.choroba. U mojich mala rovnaký priebeh. Už máte po nej, vyrážky sú až ku koncu choroby

migynka
4. jan 2022

@jasminka22 Vsetko nasvedcuje tomu, ze to bola 6. choroba. My sme si nou tiez presli, vysev zmizol po 2 dnoch a po chorobe ani stopy.

scorpionflower1
4. jan 2022

@jasminka22 s najvacsou pravdepodobnostou je to 6. choroba (roseola) u nas rovnaky priebeh, ked mala 9 mesiacov. Ked mala 2 roky tiez to iste. Niektori vravia, ze sa to neda 2x.chytit, ale podla mna to moja dcera mala 2x.

jasminka22
autor
4. jan 2022

@scorpionflower1 tiez mam ten pocit lebo uz raz mala teplotu a nasledne vysyp, len vtedy mala teplotu tak 1,5 dna a aj respiracne problemy. Mohol to byt aj iny virus, ale ja som uz vtedy uvazovala ci to nieje 6.ta choroba

jasminka22
autor
4. jan 2022

@nikpa dakujem, len dnes bola cely den velmi mrzuta, placliva a vysyp zatial vobec neustupuje, len teploty nema

jasminka22
autor
4. jan 2022

@migynka tak som zvedava lebo zatial ma ten vysyp stale a dnes bola velmi mrzuta

migynka
5. jan 2022

@jasminka22 Este aj dnes ho ma? Do tych 2 dni zvykne zmiznut. Moj maly bol v tom case tiez velmi mrzuty, jemu sa choroba objavila v case prerezavania zubkov, az krical od bolesti. Netrapia vasu dcerku tiez 🦷🦷?

jasminka22
autor
5. jan 2022

@migynka uz to pomalicky mizne. Ano, aj zubky ju trapia, aj ked teraz prave nevidim novy zubok, ale urcite sa tlacia dalsie