Mamicky neviem ci to patri sem alebo do temy plienky ale skusim sa spytat. Minuly tyzden som malej kupila plienky z DM babylove, od narodenia pouzivala pampersky no ked som jej ich dala prve dva dni v pohode no potom sa malej spravili na pystekoch nejake pupienky najskor jeden vacsi a potom sa jej to trosinku rozsiripo na nejakych 5 mensich. Ked som ju aj prebalovala mala vzdy ritku taku mokru,akoby tie plienky dobre nesali. Hned sme teda kupili pamersky ale zatial jej to neprechadza. Natieram jej to sudokremom ale zial ziadne vysledky. Dnes chcem vyskusat vykupat ju v rumanceku,ak teda pomoze. Mali ste podobny problem? Ako ste to riesili?
@saska2208 my sme s tym bojovali takmer mesiac,bezne pouzivane masticky Bepanthen, Sudocrem, calciova mast nam nezaberali, musela som s tym zajst k lekarke, predpisala nam Fucidin, k tomu Imazol krempasta a vecer kupele v hypermangane. Za par dni to preslo. A tiez to bolo z plienok z DM, ktore sme pred casom bezne pouzivali ☹
@saska2208 ahoj, my sme tiež používali pampers a toto sa stalo,keď som malému dala Huggiesky. Doma máme imazol na takéto príležitosti, ale nezabralo to.... vôbec sa to nezlepšovalo. Nakoniec sme skončili na kožnom a v lekárni nám namiešali mastičky - takú fialovú a ichthyolovú (pokiaľ si dobre pamätám, tak 3%) a tie zaberú vždy. Teraz máva malý takéto problémy len keď mu idú zúbky a vždy behom 2 dní je po probléme.
@saska2208 rozsirilo sa nam to az po zahyby na nozicke a bolo to tak na striedacku, 2 dni lepsie, potom sa to znovu zhorsovalo, lekarka nam vtedy vypisala aj listok na kozne, nastastie sme nemuseli. Malu som za kazdym sprchovala a nechavala chvilu bez plienky. Doteraz jej ale menim plienky castejsie ako ked bola male babatko, to ma teraz 18m, "problemy" sme zacali mat niekedy v septembri.
@saska2208 ahoj, presne toto dostal moj syncek z DM plienok, take vyrazky na vajickach a zadocku... Dala som to tu na modry konik, Vtedy sa tu so mnou hadali mamicky ze ake su DM Babylove plienky uzasne lebo su bez parfemov (preto som ich aj ja chcela skusit) a tak sme bohuzial dopadli.. Bola som s tym u lekara, predpisal na to krem Imazol, za tyzden sa to zahojilo :( :( Sudokrem na to vobec nepomahal...Neboli to obycajne zapareniny ako som si povodne myslela, ale mykoticke vyrazky... Takze cim skor po Imazol k lekarovi, aby sa jej to nerozsirilo este viac.
@aadulik2110
@venija
@linda20111 a myslite si ze framykoinova masticka by nepomohla?
moj syn 1,5r mal nedavno (som si myslela) zapareninu. ale bolo to nakoniec z liekov a bola to mykoza, tak nam kazali davat normalne canesten krem. pri dcere som pouzivala imazol. ona mala casto zapareniny a nakoniec sa potvrdilo co som stale lekarke hovorila, ze je to z mlieka. a pri dcere som pouzivala len huggies a pampers a ked sme presli na babylove plienky z DM, tak sa naucila radsej cikat do nocnika za 3 dni 😀 nesaju tak ako ine plienky
@saska2208 veď skús dnes ten rumanček a framykoin a uvidíš zajtra - či bude nejaká pozitívna aspoň trošku zmena. A keď nič, tak radšej skoč na kožné 🙂 ja si nemôžem vynachváliť tie mastičky - ako som už spomínala malý máva pri zúbkoch takto vyštípanú riťku a na druhý deň je to o 50% lepšie....
@saska2208 framykoin na to nieje, pretoze je antibiotikum. canesten je sice na mykozu, ale neviem ci nieje priliz silny pre dietatko, radsej kup ten Imazol, ten pomoze na 1OOpercent a nemusis skusat nic ine.
@linda20111 a ten imazol je volne predajny?
@palomka
@linda20111
@aristka
@aadulik2110
@venija tak baby bola som kupit imazol, uvidime ci bude nejaka zmena... ratam ze rano to bude bez zmeny ale vecer by to uz mohla mat aspon kustik lepsie. Utieram jej to repikom...
my pouzivame Bepanthen, Imazol je dost silny kamaratkinej dcerke sa to po imazole este zhorsilo.Ale kazde babo je ine skus vyskusat a uvidis.
možno by sa na to mala pozrieť dr.ak je to mykóza ,sudokrém nepomôže