Vyrážky u 10-mesačného

sasulka1111
24. mar 2024

Ahojte synovi sa na chrbte a brusku celkovo po celom tele objavili vyrážky alebo ako och nazvať neviem sama . Neviete čo to môže byť? Ako náhle som mu dala niečo mliečne co obsahuje kravske mlieko tak sa my takto vysypal. Môže to byť ono ?? Ďakujem za každú odpoveď.

mqkm
24. mar 2024

joj maly drobcek, chudacik... podla mna to je alergia na kravske mlieko. Uz mu nedavaj nic s kravskym mliekom, a chod k detskej alergologicke v pondelok (co najskor) a urobte mu kožné alergické testy.
https://nutricia.sk/clanek-vase-situace/moje-di....

sasulka1111
autor
24. mar 2024

@mqkm Sme objednaní na alergologiu no uvidíme. :( ja nwm teda také ešte nemal až :( davala som mi mliečne jogurty mal to rad a bola som rada že aspoň dačo zjedol pretože my nechce papať :( vymyzne to samo keď vynecháme úplne e mliečne výrobky ?

mqkm
26. mar 2024

@sasulka1111 to ja neviem, ale viem že keď je alergia tak netreba riskovať a konzumovať ďalej alergén. Ja mám alergiu na penicilín a keď som zjedla len kozí syr tak sa mi urobili takéto podobné vyrážky. A potom po pár dňoch zmizli lebo som prestala jesť ten syr. Ale ja som dospelá osoba a tvoj je maličké bábätko tak jednoznačne k alergologičke a ona ti hneď poradí čo a ako.