Vyrážky pod očkami. Z čoho môžu byť?

sipcek
26. sep 2008

Mate niektora skusenost s vyrazkami pod ockami?Malej to nie a nie zmiznut.Berieme Fenistil kvapky 3.den,nemame to vraj mastit nicim,neviem zistit z coho to ma,zatial sme vylucili jablka v akejkolvek forme.Stale si to sucha a uz som z toho dost nervozna.

bambusko
26. sep 2008

sipcek, nasim dievcatam sa tak prejavovala alergia na cokoladu, resp. kakao. pomohlo vynechat alergen, v akutnom stave sme oci umyvali jarisch roztokom, to predpisala ocna lekarka a mladsej po vyskusani asi 15 druhov kremov pomahal tento

http://www.prirodna-lekaren.sk/Maslovy-telovy-k...

pouzivame ho dodnes, balenie vydrzi asi rok

sipcek
autor
26. sep 2008

Vdaka,skusim este par dni vydrzat,ked ideme vonku tak jej mastim tvaricku Johnson krem,coko este nemala,trochu ma to zaskocilo,pretoze som nezavadzala ziadny novy prikrm.Potom skusim ten krem na tvar 🙂

bambusko
26. sep 2008

sipcek a kojis? lebo moj drobec sa vyhadzuje po cokolade tiez, vobec ju nejem, pred tyzdnom som trosku skusila a hned mal vyrazky na tvari ale nie pod ocami

sipcek
autor
26. sep 2008

Nie,sme na UM Nutrilon2,nemyslim,ze by mala alergiu na mlieko,doteraz jej to problem nerobilo,len Nutrilon Good night jej nerobil dobre,strasne ju to svrbi,dr.povedala,ze jej nemam davat ziadnu mast okolo oci,lebo by si to votrela do oci a palilo by ju to viac,ale mam ocnu mast opthalmo septonex tak aspon to jej davam,ma to dezinfekcny ucinok,tak neviem ci robim dobre ale ma to suche.Inak mala vyrazocky aj okolo ustociek a na zadocku sem tam akoby akne,tak uvidime co sa z toho vykluje. 😒

bambusko
26. sep 2008

sipcek, to ako by si pisala o nasich detoch, maju vsetky suchu kozu a su fakt vsetkymi mastami mazane 😀 preskakali sme toho az-az s roznymi ekzemami. drzim palce 😉

sipcek
autor
26. sep 2008

Vdaka,ked budeme mat aky taky vysledok dam vediet co to bolo a co pomohlo,pa 🙂

sipcek
autor
7. okt 2008

tak,zistili sme,ze je to alergia na vanilku,vyrazky este trochu ma,mastime sa Biodermou - Atoderm,a Niveou ked ideme vonku. 😉

bambusko
7. okt 2008

no vidis, ale aspon ste to zistili. mne to trvalo dost dlho, kym som vyselektovala alergen. hlavna vec, ze 99% potravin pre deti ma prichute cokolada, jahoda, vanilka ☹ ale potesim ta, sipcek, nase baby zacali tohoto roku na jar jest cokoladu a uz sa nevyhadzali, takze z toho asi vyrastli 🙂 su uplne bez seba, cele stastne, ze ony mozu cokoladu 😅

vikazv
18. jan 2012

@bambusko zdravim, rada by som sa opytala, pisli ste ze ste presli roznymi ekzemami....mojej malej sa tiez obcas na lickach, na brade na usku obcas nieco vyhodi a som z toho na nervy....ma teraz 4,5mesiaca a nechapem z cho to je....kojim ju ale aj prikrmujem Nutrilonom HA....kde ste mali ekzemy a cim ste liecili?....dakujem

zuzana_m
18. jan 2012

Ahojte. Mojej dcerke sa tiež pod očkami urobili take mini vyražky,vobec neviem z čoho,ani si nepamatam kedy presne. Tušim ked mala 13 mes (teraz ma 15 mes.). A bola vtedy aj chorá,viem že som to na kontrole ukazovala Dr. a tá len pokrčila plecami a vraj natrieť Calciovou mastou. No malej to vobec nemizne 😒

vikazv
10. feb 2012

@zuzana_m dobry den, aj mojej malej sa vyhodili vyrazocky pod ockami a hlavne v tej vraske pod ockami..mam 5,5mesiaca....ako ste sa toho zbavili a boli ste pri lekarke?...co to vlastne je?

dzio2
22. feb 2013

aj unas je tento problem , kazda rada pomoze dakujem

zuzana_mar
23. sep 2016

Dobry den mojej dcerke (2roky) sa toto vyhodilo pod ockami...Mate s tym niektora mamicka skusenost ? Vopred dakujem za kazdu odpoved

melkina
23. sep 2016

@zuzana_mar toto iste ma moja malá. zajtra bude mať 18 mesiacov a objavuje sa jej to od cca 5. mesiaca.... chvilu ich ma, chvilu zas nie. Kojim ju, tak sa snažím, nejesť veci, čo by ju mohli alergizovať, ale stale sa to objavuje. Lekarka vraj nevie z čoho to može byť 😕
začínam byť z toho už zúfala.... 😒

melkina
24. sep 2016

@dzio2
@vikazv
@zuzana_m
@sipcek
ahojte🙂 po dlhšej dobe oprašujeme túto tému. Zistili ste príčinu, prípadne ako ste sa zbavili tých vyražtičiek pod očkami? 😒 možno nám vaše skúsenosti s odstupom času pomôžu, ďakujem 😉

jancuskapancuska
1. máj 2017

dobry den, tak mojej dcerke sa to vyhodilo tiez. Ma 3 rocky. viete mi poradit co to je a pripadne co na to pomaha ? dakujem

adalee
2. júl 2018

Ahojte. Zistili ste niektorá, z čoho boli tie vyrážky pod očkami? Mojej 8 mesačnej sa tiež začali objavovať, švagrina aj kamoška ma naplašili, že to môže byť alergia alebo ekzém. Spočiatku sa jej to začalo objavovať, keď bola unavená (strašne málo spí), teraz častejšie

delly16
1. dec 2018

Zienky,zistili ste nakoniec,co to bolo? Aj my to mame

melkina
2. dec 2018

@delly16 Ahoj my nie, raz za niekolko mediacov sa jej urobia. Napriklad aj teraz ich ma😐

zuzka0601
21. júl 2020

@vikazv dobrý deň, zistili ste z čoho sa to tvorilo? My sa s tým už trápime dlho a neviem prísť na to co to môže spôsobovať :(