Vyrážky po teplote

nikalaura2016
27. feb 2017

Ahojte mamicky chcem sa poradit mala mi teplotuje uz od minuleho stvrtka nema vysoke teploty maximalne 37,6 a v piatok sa jej zacali tvorit vyrazky..prilozim foto..mala odobrate crp aj krv nema ziaden zapal ani bakteriu ale nevie ani obvodna prist na to z coho ma vyrazky..vylucili sme prikrmy..piatu aj siestu chorobu...osypky aj kiahne aj alergiu...ani fenistil jej nezabral...ideme zajtra ku koznej...len ci ste sa uz nestretli s niecim takim aj vy...mala ma 5 mesiacov..dakujem za radu

lorela
27. feb 2017

Zapálené ložiská, na 2. a 3. fotke mi pripomínajú atopický ekzém, ale na prvej foto nie. Prípadne môže ísť o akýkoľvek iný infantilný ekzém.
A čo prací prostriedok? Prípadne aviváž? Materiál oblečenia? Kozmetika, mydlo. Nemôže byť aj v tomto príčina, ak sa teda nejedná o potravinovú reakciu?

nikalaura2016
autor
27. feb 2017

@lorela noo prasok pouzivam lovela od narodenia a umyvam ju cistou vodou maximalne na zadocek po stolici bupi mydielko ale uz som zufala lebo vkuse sa jej objavuju nove a nove..vsetko aj ked jej kupim nove oblecenie vyperiem

lorela
27. feb 2017

@nikalaura2016 Zajtra už budete, hádam, vedieť.
Inak, čistá voda vysušuje, ak sa ten ekzém potvrdí, vhodnejšie budú umývacie prípravky pre ekzematikov/atopikov a teda pre detičky s veľmi suchou pokožkou. Ja mám výbornú skúsenosť so značkou A-derma alebo Bioderma.
100% bavlnu a najlepšie bielej farby košieľky a dupačky - čo ide rovno na pokožku.

bianca
27. feb 2017

nie koznu ale imuno alergo. Kozna nehlada dovody len docasne riesi nasledky.

tanita007
27. feb 2017

Parainfekčný exantém?To by to mohlo byť.🙂

lorela
27. feb 2017

@bianca Ale najprv tá kožná. Bábätká zväčša posielajú práve tam, lebo u imunologičky tak malým ešte nerobia to množstvo testov. Aspoň moja vedomosť.

nikalaura2016
autor
27. feb 2017

Dakujem zajtra ideme ku koznej tak dufam ze povie co to je..

kluska
28. feb 2017

@nikalaura2016 nebola mala ockovana pred tyzdnom?

nikalaura2016
autor
28. feb 2017

@kluska nie druhe ockovanie odkladame prve mala na 3 mesiace...kozna prisla nato ze je to zihlavka 😣

nikalaura2016
autor
28. feb 2017

Najhorsie co moze byt najtahsie sa hlada pricina z coho ...dufam ale ze jej to prejde rychlo a nebude to mat dlhodobu liecbu

lorela
28. feb 2017

@nikalaura2016 Čo ste dostali a aké odporúčania?

maykaaa1122
9. máj 2017

ak ti nepomoze krem, na pomohol bepanthen..potom utekaj ku dr. budes vediet co s takym pripadom