Ahojte. Potrebovala by som pomôcť 🙂
Môj malý Miško (2 roky) má už dosť dlho malé vyrážky po celom telíčku. Najskôr to začalo na nožičkach - stehná, lýtka, neskôr to už mal aj na ručičkach. V podstate má to po celom tele, okrem bruška. Pani doktorka povedala, že to je ževraj normálne a je pri skoro robiť testy na alergiu. Mňa to však veľmi trápi.
Neviete príčinu tohto problému? Alebo nejaké podobné skúsenosti? Ďakujem za každú radu! 🙂
My sme boli s malou u koznej ked mala cca 8-9mes a to mala vyrazky z alergie aj mava
skoro to isto nie je..moj syncek mal krvne alerg.testy v 6 a 12.mes a klasicke na kozi v 13.mes. nedat sa odbit,nam zistili extremne silnu alergiu na orechy...a to som pozivala mandlovy olej a inu kozmetiku z orechov:( pre babatka
@petka148 no tak treba vymeniť pani doktorku alebo jej vysvetlit ze ked nevie zistit pricinu, neznamena ze je normálne mat vyrážky. Môj malý má 20 mesiacov a teraz sme boli na odbere krvi, robili mu testy na alergiu na potraviny. Takze určite sa to dá urobiť. Len by pani dr. musela chcieť.
Ja som s mojim malým tiež objednaná na alergológiu,ale len krv mu zoberú,vraj je ešte malý má 2,7 roka. No my máme aj atopický ekzém.
@adusko123456 ahoj moj ma silny atopicky ekzem od 3.mes,robili mu krvne testy v 6.a 12.m a v 13.krvne testy a zistili alergiu na orechy..krv nie je taka smerodatna ako kozne testy
No my sme mali podobny problem , vysyp na licach ( permanentne Cervene a drsne s vyrazkami) stehnach, brusku. Dva roky som nevedela co s tym, vyskusali sme kopec masti. Nakoniec nam urobila doktorka (celostna medicina) testy na potraviny a vylucili sme 5 potravin a vida, vsetko sa do cca 6 tyzdnov zlepsilo. Ziadne krvne testy. Dcera mala 2,5 roka.
@kika2111 ahoj,aj máte nejaké účinné maste? Triky? Lebo ja som už zúfalá. Mám pocit,že čím je teplejšie tým je to horšie.
@petka148 Co to znamena " dost dlho"? Kolko mesiacov? Bral nejake antibiotika predtym? Aj si to skrabe? je nervozny / zmena chovania? Kedy ste mali ockovanie MMR / ine ocko? Skuste vyradit maliny jahody pomarance... vyradit cukor, sladkosti, sladke dzusy (aj moc sladke banany) a lepkove potraviny, vsetko co ma nieco spolocne s kvasnicami ( ano aj kvasnicovy chleba, moze sa ten kvaskovy, alebo mu dajte kase). skuste nasadit Hylak, 8 kvapiek rano, 8 vecer, alebo aj ine probiotika na striedacku. stoji to minimum a nic zle s tym nespravite. Ak ma premnozene kvasinky, tak do par dni by sa to malo s tym Hylakom zlepsit a potom drzat protikvasinkovu dietu aspon par mesiacov.
Inak: nam na vyrazku nasadila doktorka antibiotika.... takze asi tak, nakoniec to bola "len" candida. Ktora by sa tymi antibiotikami este zhorsila.
@adusko123456 napisem spravu
@petka148, normalne? Zaujimave, co je na tom normalne? Skus dat fotku. Moze to byt alergia ale aj nieco ine. Piata choroba, ktovie..... Na testy rozhodne nie je skoro. Robia sa aj detickam do roka.