Prosim vas, poznate niekto tieto vyrazky? Co to moze byt? Dnes sa to malemu vyhodilo. Bude mat tri roky. Ma ich uz po celom tele.
@drobcek26l bola som u lekarky a ze je to alergia. Len vyzeraju stale desivejsie, tak sa pytam, ci niekto nema s nimi skusenost.
@sandra92241
Vyzera to ako koprivka/zihlavka/urtikaria.
Moze to byt aj ako alergicka reakcia. Alebo aj reakcia na nejaky zapal v tele/virozu. Sledujte to, ak sa to rozsiruje, urcite chodte k lekarke. Tazko sa zistuje pricina, ale obvykle ako dosla tak aj odide.
@yvana74 dakujem pekne
ked je to alergia tak to zmizne ked podas antihistaminove tabletky. Ak nie, moze byt virus
má aj iné príznaky? Teplote,hnačky..... Lekárka predsíala niiečo?
@eva8 mal hnacky, nadchu, kasel. Od lekarky dostal fenistil kvapky.
@sandra92241 prešli už vyrážky? Na východe sú osýpky.
@eva8 nie, vobec to nepreslo. Ale doktorka hovori, ze osypky to nie su.
@sandra92241 ku kožnej ťa neposlala? Možno je to alergia, po fenistile by mal nastať ústup. Doktorka vie lepšie ako ja, keď neustúpia, zašla by som zas
@eva8 nie, ten fenistil este nezabral. Mame ho druhy den.
nezlieva sa to do veľkých máp? .. také fľaky, čo sa potom akoby "zlievali" do jednej veľkej mapy.. mal môj starší syn, skončil v nemocnici a bral prednison ... doteraz neviem a ani lekári asi nevedia nič presne... ako prišli tak aj odišli.. trvalo to asi pol roka s prestávkami.. no verím, že u tvojho dieťaťa to nebude mať takýto priebeh.. môjmu synovi zistili z krvných testov prekonanú toxomplazmozu (!) ... mačky doma nemáme, asi niečo u svokr. na dedine... skús aj toto poriešič, zveiratá. atd...
a ešte sa opýtam - má tie fľaky "teplé" na dotyk? svrbia ho? neužíva nejaké lieky? . mal by to vidieť lekár.
@sandra92241 zájdite znova k doktorke
fenistil môže potlačiť vedľajšie účinky závažnejšieho ochorenia
@bocianka123 na dotyk nie su teple. Ale zlievaju sa do velkej mapy. Myslite, ze to nie je zihlavka?
možno "len" nejaký exém. Neboli ste sa niekde kúpať?
@sandra92241 nie som lekár ... len som napísala skúsenosť ... žihľavka/urtikária . už to tu niekto spomínal. najlepšie smer ODBORNÝ lekár a nie iba pediater . .urobiť komplet odbery, stery atd atd ... zvieratá nemáte doma? možno to bol oiba niečo čo ním prešlo - vírus... prechladnutie ... a spustil takúto reakciu.
@eva8 chodime dost po kupaliskach, aj na prirodne.
@bocianka123
To co opisujete, je urtikaria.
Ked trva dlhsie ako 6 tyzdnov. Ide o chronicku formu. Ale vobec to tak nemusi byt. Moze to zmiznut aj za tyzden, aj za den... Neplasila by som hned s toxoplazmozou, moze a nemusi byt.
Problem je ked sa to prejavi na celom tele a rozsiruje sa to, vo vaznych pripadoch moze dojst k opuchom, viecok, pier, sliznic, pozor na opuch v hrdle.
Vyhybala by som sa alergenom v potrave, ktore v normalnom stave nemusia vobec robit zle, ale v takomto stave mozu podrazdit. Lekari zvyknu naordinovat dietu... Suchare, caj...
@sandra92241
Z mojich skusenosti Fenistil nebyva velmi ucinny, skor sa davaju antihistaminika ii. Generacie
Zrejme by bolo vhodnejsie navstivit koznoalergologickeho lekara ako iba pediatra.
@eva8 no, pojdem k nej znovu. Len najblizsie robi v piatok.
Ahojte mohli bi ste mi poradit v niecom...vopred pekna vďaka
@sandra92241
Ano suhlasim s @bocianka123
Chodte este raz. A ak by to nemizlo, tak aj na pohotovost.
@yvana74 dakujem pekne
@bocianka123 zacalo to prechladnutim. Nadcha, kasel, potom hnacka. Mame doma psa
Je to zihlavka na 100percent.My s tým máme u dcérky veľké skúsenosti.Ma ju od minulého roka od novembra.Bola už aj hospitalizovaná všetky vyšetrenia možné aj nemožné má negatívne na nič jej neprišli a vyhadzana je stále aj napriek tomu že užíva lieky.Vacsinou sa vyhadze z večera do rána okolo obeda to zmizne na večer sa to zvykne znova prejavovať.
@lucya665 to je neprijemne. Ma to aj na tvaricke?
@sandra92241 Nie na tvári to nemá.Mava to väčšinou na zadku a na nožičkách.Niekedy cez deň sa jej to spraví zo spodu na rukách asi z tepla aj.Ona to už nemá v takom množstve ako ste dávali fotku Vášho malého ale tiež to mala také.Velke mapy po celom tele.Vtedy nás doktorka poslala na hospitalizáciu.Davali malej infúzie ale aj tak sa jej to robilo.Pre mňa je to záhada.Zije si to ako keby vlastným životom.
@sandra92241 ešte ma napadlo niečo nové nepapal?Alebo nejaké lieky.Lebo našej malej sa to prvýkrát vyhodilo keď bola chorá a brala Thymomel sirup a fenistil kvapky.Odvtedy to má.
@sandra92241 dávali ste na ten kasel hnacku.....nejaky liek?
Neviem, ale urcite by som uz bola na pohotovosti. Držím palce nech sú rýchlo preč