Ahojte,
môjmu 3 týždňovému bábätku sa vyhodili takéto vyrážky okolo úst. Pravdepodobne ide o vyrážky zo slín, mlieka a cumlika. Začalo to v sobotu, vyhodilo sa mu ich zopár a postupne sa to zhoršovalo. Dnes je to už podľa mňa dosť zle....
Zatiaľ som to 2 krát natrela Biodermou ABCDerm Peri Oral. Mám v tom pokračovať? Čo ešte odporúčate?
Vopred ďakujem 🙏🙏🙏
Vyskusajte Bepathen Sensiderm 🙂 Nam pomaha na akekolvek vyrazky a ekzemy 😊
No toto keby sa vyhadze mojej malej v sobotu, odratavala by som hodiny do pondelka aby som naklusala k dr
A doktorka čo na to povedlaa, dúfam, že ste už boli, lebo toto na samoliečbu určite nie je
Hneď smer lekar nie MK
Za mňa alergia, ak ho teda nikto nebozkava jak zmyslov zbavený po tvari
@danielahamar myslíte že alergia, keď to má len okolo pusky?
No má to už aj v nose
Môj syn mal po celej tváričke. Mal novorodenecké akné. Pre mňa je holtov krém zázrak 😁..treba skúsiť
@laskonka_lasky áno, aj mne povedal doktor, že je to pravdepodobne novorodenecké akné, ale že ťažko povedať, či sa z toho nevyvynie impetigo. Dávali ste aj okolo pusinky? Niekto hore písal, že Holtov krém okolo pusky nie.
Priznám sa,že áno..normálne po celej tváričke
Repik by som nedavala
Sposobuje alergicke reakcie skor hypermanganovy roztok
Moj to nemal az take, ale ja som potierala tym liehom, co sa dava aj na pupok a pekne mu to zmizlo.
Hlavne vyvarit resp sterilizovat cumel. Mozno ja reakcia na to? Lebo mi je divne ze len tam v tej oblasti.
Moji ked mali tak mali na ličkach vysyp.
@laskonka_lasky opýtam sa na to doktora na poradni budúci týždeň, aj keď mám pocit (klop klop), že sa to pekne stiahlo
@maryetta aj nad tým som rozmýšľala, či to nebude alergia na cumel, používame Bibs. Cumlíky pravidelne sterilizujem, takže tým by to nemalo byť...
A nemôze to byť alergia na cumeľ napr.? Že to je len okolo úst. Autorka, je na UM alebo kojené? Či to nemôze byť reakcia aj na nejakú kozmetiku tvoju, čo si na seba natieraš..
Pri synovi sme prestali úplne používať aviváž a už nikdy sa mu taký ekzém neurobil.
Alebo teda zo slin. A teda sa to drzi okolo ust resp pod cumlom. Usta ma ok?
@ina2405 no to neviem, môže byť aj na cumel, aj keď máva ho úplne minimálne. Je plne kojený, sprchujem sa detským sprchovým, momentálne nepoužívam parfém ani deodorant a podprsenky sú prané s jeho oblečením a na tele nemá žiadnu reakciu.
@maryetta ja si myslím že je to zo slín a z mlieka, tie Bibs cumlíky majú medzeru medzi okolím ústočiek a cumlíka, aj keď bohvie.... Ústa má v poriadku
Volala by som doktorke, synovi sa urobil taký akoby ekzém na líci. Vyzeralo to podobne, pomohol Holtov krém. Ale kedže toto je okolo úst, tak tam Holtov dať nemôžeš.