Moja malá má 13 mesiacov a pred týždnom sa je začali robiť vyrážky okolo úst, myslela som, že je to z toho, že všetko cmúľa, lebo jej idú zúbky, ale myslím, že jej dosť často umývam pusu aj rúčky a stále sa to rozširuje, už má aj okolo nošteka....nemáte s tým niekto skúsenosť? dúfam, že sa neopakujem temov, ale nič také som tu nenašla. vdaka
malá to mala a dr. mi povedala, že je to zo slín a odporučila mi sudokrém....a pomohlo to 🙂
@stelam Nenatieraj to mastnym kremom.Vhodne je to najskor hydratovat napr.Eucerinom na tvar.Je to velmi jemny krem bez zbytočnej chemie a na to daj,ale len na vyražky niečo zo zinkom-napr-sudokrem,alebo niveu s 20% zinku-je na zapareniny.Pred podanim zinkovych kremov je dobre hydratovat-napr.tym eucerinom ,lebo zinok velmi vysušuje.V podstate vačšina kremov na zapareniny so zinkom je na vyražky dobra.Musiš zistit ,ktory z tych kremov sadne tvojej malej.Ja takto "liečim"vyražky okolo ust už cca 9m a vždy to za par dni zaberie.Potom je klud a znovu sa vyhodia-vždy ked sa mu pohne novy zub.
Nám veľmi pomohol tento krém http://www.zdravotnickepomocky.sk/sk/kozmetika/...
Za 2 dni bolo po probléme....
@simsalabim My sme aj to skusali a este viac sa zhoršil ☹ nam zabera fakt len zinkovy krem.
my sme mali take cervene vyrazocky na okolo ust a pomohlo nam umyvanie prevarenou vodou a bepanthen
Aj moj syn ma uz asi mesiac take vyrazky ako popisujete v tejto diskusii. Ja som skusala zatial kalciovu mast, ale nepomaha. Skusim este ten Bepanthen. Mne sa zda, ze maleho tie vyrazky aj svrbia, lebo si dost casto trie ruckami okolo nosteka. Mate aj vy podobnu skusenost s tym svrbenim?
my sa tiež trapime s tymi vrazkami okolo ust a nic nam nepomaha...kupili sme aj ten krem z biodermy a nic....boli sme na koznom tak dr.mi dala gafrovu mast s ichtamolom ci ako sa to vola...to mam davat len vecer,dnes jej dam prvykrat..tak uvidime...doktorka mi povedala ze je to zo slin..my cumlik nemama uz 4 mesiace
my to mame tiez.tiez si myslim ze je to slinami a vsetko dava do ust.tiez umyvame ruky,usta stale.nam pomaha ten sudokrem
kajka84 ano zabrala jej
my to mame prave teraz, tiez mu asi idu posledne styri zuby a prsteky ma furt pichnute v pusinke a slintame ako bernardin🙂 pomaha nam bepanthen masticka, ta sa mi osvedcila najlepsie aj na zadocek. Vrelo odporucam🙂
Moja mala tiež niečo také keď bola menenia dr mi na to odporučila Holtov krém po nom jej to krásne zmizlo asi po troch natretiach a od vtedy to nemala.
@kaja73 ahoj môžem ťa poprosiť o radu? ako dlho si natierala tou zinkovou masťou? ja cca 4 deň ale zatiaľ sa mi nezdá že to nejako pomohlo. dik za radu
@alusik222 ahoj prosím ťa pomohol ti ten bepanten? alebo čo vám zabralo? my sme skúšali imazol, sudokrém, zinkovú masť, holtovú masť a nič nezaberá. v´daka za radu
@vanessska1606 ahoj, pravdupovediac, uz si to velmi nepamatam, kedze to bolo v roku 2012 🙂, ale bepanthen je dobry na taketo vyrazky. Treba skusit 😉
@stelam ahoj prosím po čom vám tie vyrážky zmizli? vďaka
@vanessska1606 prepáč, ale už si presne nespomínam, ale viem, že som nepoužívala nič špeciálne a stratili sa sami, jednoducho som umyla a natrela nejakým klasickým detským krémom
@zunolu co je to ten Holtov krem? je volne predajny?
tina2014konik ano kúpiš ho normálne v lekárni trochu smrdí ale nám pomohol stojí cca 1,-
http://www.eshop.zdravmat.sk/kozne-choroby/1983...
@tina2014konik ano kúpiš ho normálne v lekárni trochu smrdí ale nám pomohol stojí cca 1,-
http://www.eshop.zdravmat.sk/kozne-choroby/1983...
ahojte baby ,maly to mava dost pravidelne teraz ma 11 mesiacov a robi sa mu to stale pretoze slinta dost a stale si strka vsetko do pusky ,ale tiez umyvame stale ....a pod nostekom mam pocit ze ho to svrbi-a je to taky skor vysip malilinkych puckov .......aj vy ste to take mali ?
nam to uz zmizlo samo.. je to naozaj od slin... ked dieta stka do pusy vsetko a olizuje. chce to cas..az prestane vsetko olizovat, tak to zmizne samo. drzim palce
dakujem za radu 🙂
inak sme boli aj na koznom, ale ziadna mast nezaberala...mozno trosku bactroban.. ale ako som pisala, chce to cas...a pojde to aj bez liekov.. drzim palce
Ahojte dievčatá,my máme práve takýto problém s dcérkou. Bude mať 2 roky a asi 3 mesiace sledujem vyrážky okolo úst, myslim ze to nesvrbi. Požívala.som Bepanthen ten nezabral,mam aj sudokrem-ten nic moc. Dávala som Elocom-to je ale kortikoidova masť, keďže to nemám od mudr:tak ju nechcem moc používať, ale ta jediná najlepšie zabrala. Dcéra má vyrážky, niekedy toa úplne zliate ako erbeny fľak. Mam aj podozreniejeden c
@danteska
Ahoj danteska, aj moja dcérka 3 a pol roka má tieto vyrážky pod spodnou perou a jediné, čo jej zabralo bol Lokoid, ale po pár dňoch sa to opäť vrátilo. Teraz sa jej to tiež zlialo do uceleného pásika.. Olizuje si to, a vraví, že ju to aj svrbí. Takže neviem.. nič iné jej nezaberá.. Mám aj masť od kožného, ktorú jej nemiešali podľa receptu v lekárni a tiež nič.. Jedine ak by to bolo bakteriálne, tak možno Framykoin by pomohol. O pár dní napíšem, či zabralo.
@stelam ahoj nam sa robili velmi casto take vyrazky doktorka mi ovdala ze je to fakt tym cmulanim hocicoho ... tak neviem mi sme mali az na brade a ze je to slinami a bakteriamy tiez som nechapala vd stale som jej umyvala ruky aj pusu ... inak neviem co by to mohlo byt...mojej malej to zmizlo samo potom zasa mala potom dlhsie nie a dnes som akurat pozerrala ze daco musela olizat zasa lebo uz sa jej to zase robi