Ahojte,chcem sa opýtať,ci ste sa nestretli s podobnými vyrážkami okolo úst a koreni nosa u 5 ročného dieťaťa.ma to uz asi 2 týždne,so stravou nikdy nebol problém,ani som nemenila prášok/avivaz.Skusala som sudocrem,excipial,bambucke maslo,tea tree oil,v lekárni mi dali borovú vodu,ale nic z toho nezaberá.
Ku kožnej sa nechystám,pretože v 99% aj tak len skúša,tak ako ja.
Dakujem
Je to suché,ale nesvrbi,ani nevníma,že tam niečo ma,iba ked sa pozrie do zrkadla.dakujem určite vyskúšam
a vyluc na nejaky cas mlieko a sladke....
to isté sme mali my. Dcéra 5,5r, 2 týždne som nato pozerala že čo s tým. V nedeľu sme boli na kúpalisku v Turč, Tepl. - termálna voda, 7 hod. sme sa tam mágali , na druhý deň pozerám a výsypu nikde..... Myslela som si, že či to nemá dcéra z chrumiek. Každý deň len chrumky papá.....
Par dni pred odchodom z dovolenky sa mi zacal objavovat rovnaky vysyp okolo ust a brady. Mala som to bohuzial este v hrosom meritku a dlho sa mi to hojilo. Podla mna je to nieco podobne ako potnicky, alebo aspon suvisiace s cinnostou potnych zliaz, ktore sa nejak narusia. Pomohol mi tekuty puder, a tea tree. Pripravky, ktore to akoby vysusuju. Neskor sa mi to zacalo lupat a postupne to zmizlo.
@lays velmi vela veci skusas..za dva tyzdne 5 roznych pripravkov...to si nedala sancu ani jednemu aby zabral...treba vytrvat dlhsie s jednym druhom....tebe to vychadza cca 3 dni jeden krem...to je malo na to aby zabral.
Maly mal ekzem a vzdy trvalo cca 10 dni kym bolo vidiet ci zabera krem alebo nie.
Osobne by som dlhsie vytrvala s tym sudokremom,alebo niveou s 20% zinku....oba su zinkove kremy a zinkove kremy dobre zaberaju na cervene vyrazky a flaky..ale aj vysusuju,takze potom treba hydratovat.
V zadnom pripade by som nepremastnovala.
Neviem ci je to to iste, ale pred rokom som mala podobny problem so synom, kuk aj moj blog niekde dole mam foto. Behali sme od alergologicky ku koznej a naspat. Kozna tvrdila ze to je alergia. Spravili nam vela testov a na nic sa neprislo. Alergologicka tvrdila ze to ma kozny problem a bude s tym musiet zit uz cely zivot. Ja som sa aj tak nedala ved mal 7 rokov krasnu cistu plet ziaden fliacik a naraz toto 10 mediacov postupne sa to rozsirilo na celu tvar. Potom mi kamaratka poradila ist na kozne do martina normalne do nemocnice k ttej doktorke, ktora nema dobre recenzie na internete. Ale tak isli sme s malou dusickou. Predpisala nam protopic, ktory mame natierat 2 krat denne, ked uvidime zlepsenie tak 1 krat a takto postupne znizovat intenzivitu natierania. K tomu predpisala krem linola feet, a po 2 tyzdnoch cuduj sa svete sa to zlepsilo. Naposledy som ho protopicom natrela 30.6.2015. Ale teda premastujem linolou, modrou niveou aj indulonou viac krat za den.
ak je to suche alebo to suche ostane po nejakej liecbe skus bepanthen, nam super pomaha okrem zaparenin na vselijake lysaje a suche miesta.
aj moj syn to má, objavilo sa mu to po pobyte v nemocnici, skúšala som bepanthen sensiderm, zdalo sa že to zabralo, a zrazu sa to znova objavilo, tiež dávam infadolan, neviem vypozorovať čo to sposobuje, každopádne na kožné zatiaľ neplánujem isť, pretože istotne odídeme s kortikoidnou masťou...syn to ma identické ako na fotke toho chlapca...ak niekto vie poradiť ako s tým zabojovať, budem vďačná
moze to byt ekzem...za dva tyzdne si vyskusala toho az az ...premastovat, susit...nieco podobne ma aj moja dcera na ruke...lekarka nam kazala tyzdne nemazat nicim ci to nebude viroveho povodu kedze bola nachladnuta u niekt. deti to moze byt reakcia na zmenu pocasia, pri slabsej imunite, pri nachlaadnuti...ak neprejde mame ist na biopsiu...
aj u seba aj u deti pouzivam na taketo situacie bepanthen. najprv miesto umyjem cistou vodou, do sucha do sucha utriem a natriem bepanthenom. pred spanim. velmi nam pomaha. drzim palce
@marivka nam vtedy odporucali biodermu neviem uz kt presne ale male modry nazov ....inak ma napadlo ak ste boli kvoli brusku tak taketo vyrazky okolo ust a nosa byvaju aj z helikobaktera resp odz zaludka tak este by som popytala gastro odbery ...predsa aj s tym bruskom mal problem tak hadam to na skodu nebude urobit to
Aj my s tým bojujeme už 4 mesiace. Kožná mu dala takú miešanú masť, ale ked prestanem natierať tak je to hned späť. Začali sme používať Linola Fett, tak uvidím , čo to spraví.
Na tie drobne vyrazky okolo ust, nosa, pouzite FUNGICIDIN mast, mam to odskusane, ak su to pliesne, touto mastickou to rychlo vyliecite. Mast dostat v lekarni bez receptu,
Dakujem za radu
Tak baby konečne máme pokoj. Pomohol nám Elocom krém. Dva krát sme natreli a po vyrážkach ani stopa
No asi ma porazí, vyrážky sú späť a v oveľa väčšom množstve
je to suche, alebo mokre? svrbi ho to, ci nie?
moze ist aj o kvasinkovu infekciu, skus natierat mastou Ichtyolom... neuskodi a mozno pomoze...
ak by nie, skus biorezonanciu, na kozne veci je to priam zazrak...