Vyrážky na zadočku a stehne

otaznik1980
9. feb 2016

Dievcata poprosim vas o radu a pomoc. Ako sa tohto co najrychlejsie zbavit? Mala to ma uz skoro 2 tyzdne. Ma to na obidvoch polkach zadku aj na nozicke. Doktorka nam dala fenistil kvapky bo ju to svrbi, dostala nejaku zarabanu masticku, neviem precitat nazov. Kupila som jej B komplex a probiotika ale tazko sa nam toho zbavuje. Dakujem

mawka
9. feb 2016

to je skor nieco ako akne, potnicky, na to fenistil tazko zaberie. ma to aj moja mala. ale nie stale. na zadku a na vonk. stehnach. aj sme boli u koznej, nie je to vyrazny problem, mava to v zime asi ako je naobliekana. a ja tiez mam problem s vyrazkami na zadku, ked mam tesne oblecenie alebo dlho sedim na zadku. v lete to zmizne. no ja aspon na to mozem dat riadnu davku retinolu, dietatu nedas nic. co najviac vetrat a vyberat pokial mozno bavlnene veci, gatky, pancusky. proste materialy, ktore dychaju. a kozmetiku, ktora neuppchava pory.

bebsi
9. feb 2016

dakujem za odpoved. mne dr povedala ze to ma zo zlej stravy. hoci ja sa jej snazim davat zdrave jedlo. svrbi ju to. myslis ze by ju aj vyrazky svrbeli?

mawka
9. feb 2016

@bebsi jasne, ze to moze svrbiet. je aj baculka? lebo vtedy to byva normalne. hlavne jej to nevytlacaj. strava by mohla byt zla, neviem, chodi ti do skolky? lebo ak hej, velmi stravu neovplyvnis tam. doma mozes davat super jedlo a v skolke to zabiju cukrami a olejom. inak ano, cukor je mrcha na toto.
ale napriklad mam kamosku, baba ako lusk, stravuje sa tak zdravo, ze az, aj tak zije, vsetko ok, ale ma stale vyrazky, akne na zadku. pochodila vysetrenia, cela je ok a aj napriek tomu to tam ma - asi zo sedenia v praci, v aute. lebo pride vikend, za ten cas sa jej to skludni, zmizne a po prvych dvoch dnoch v robote zase. moze to byt aj materialmi.

bebsi
9. feb 2016

mozno stres...

hostovecka123
26. apr 2016

Mala to ma tiez a boli ste u koznej dr ci detska? Zabralo vam uz nieco? Mala je dost cukru tak ako citan ze to moze byt aj z toho? Uz neviem ;)

bebsi
26. apr 2016

dostali sme probiotika a taku masticku vyrabanu v lekarni a zmizlo to do 3 tyzdnov. mi sme jej cukor moc nedavali a stale sa mu vyhybame.

hostovecka123
28. apr 2016

Ok dakujem pekne pojdeme bud.tyzden k lekarke aj my lebo uz nas strasia ze to moze byt aj ekzem tak sa pojdeme ukazat ale skor to bude zo stravy lebo mala aj s kakanim dlho prob.tak to skor dufam 🙂 prob.uz skusame.este ten cukor vylucit ale zatial sa nam dari 🙂 Dakujem