Ahojte,
chcela by som sa poradiť, mám 7-ročného syna. V sobotu večer som si všimla na jeho tvári drobné podkožné vyrážky - tzv. krupičku. Mal to na lícach, nose a čele. Nikde inde na tele to nemá. Bohužiaľ, neodfotila som ich, ale sú rovnakej farby, ako koža, čiže nie sú to mílie. Sú maličké a je ich veľa, husto pri sebe, syn má na dotyk drsnú kožu. Dúfala som, že to zmizne, na druhý deň už boli trochu miernejšie, ale stále nezmizli. Neviete, čo by to mohlo byť? Ísť s tým k lekárke, alebo ho zbytočne neťahať do ordinácie medzi choré deti a vymeškávať zo školy kvôli takej "prkotine"?
hmmm tak by som si asi k tej lekarke zasla. vies predsa len, aby sa nezoschla pokozka este viac a potom by sa mu aj supat mohla zacat
Vyskúšajte Bepanthen senziderm krém.
My máme to isté. Na chvíľu sa to ukľudní a potom sa to zase ukáže. Natieram mu to A-Derma Exomega krémom na atopický exém, ten to trochu zmierňuje. Na diskusiách hovorili, že išli s tým ku kožnej a zabrala im kortikoidná masť na predpis. Ďalší to natierali konopnými masťami, Bepanthenom a pod. Vraj je to spôsobené podráždením hrubého čreva, alergiou na niečo, tiež na chlad a pod. U nás to bude alergického pôvodu, lebo mu najviac zaberá sirup proti alergii Aerius (máme na sennú nádchu).
akym kremom sa natiera? deti maju zvacsa taku drsnu kozu, ked ju nemaju dostatocne hydratovanu