Dobrý deň, už asi 2-3 týždne mám na tele vyrážky, nesvrbia ale supu sa... Jednu mam na zápästí a na vnútornej strane stehien a na bruchu... Môže mi niekto poradiť čo by to mohlo byť? Ďakujem
@simona92101 myslela som si že to je iba nejaká dočasná záležitosť ale postupom času mám viac a viac vyrážok... Nemôže to byť svrab?
@xxxxdorka tazko povedat,dcerka take mava ked je velmi naobliekama a spoti sa,vola sa to kontaktna dermatitida. Ale toto ma aj biele supinky,a dost sa mi to zda mapovite,vystupene..ja by som neotalala,a isla koznej co najskor,ak sa to rozsiruje.pri svrabe pokozka svrbi,kde by si k nemu prisla?
@simona92101 pravdepodobne som nemala kde k nemu prísť, zajtra skončím ku kožnej a uvidím
@simona92101 ibaže cez zviera ale tak tie tak dlho na tele človeka neprežiju max 2 - 3 dni
@dextella14
Mozno poradi
Dobry vecwr povedala by som, ze je to ochorenie pityriasis rosea
Mali by ste ist koznemu dr
Dr derm
@dextella14 ďakujem
@dextella14 neviete ako by sa to dalo liečiť?
@xxxxdorka kremami na predpis od kozneho lekara, niekedy aj v kombinacii s fototerapiou
Ale najprv treba urcit diagnozu osobnym vysetrenim
@dextella14 ďakujem veľmi pekne
Ahoj, ja by som povedala, ze sa moze jednat aj o pleseň. Zalezi, ci to malo nejake sprievodne javy(teploty,zimnica,unava,bolesti hlavy..) a dalej ci sa to vysypalo naraz alebo bolo nejake primarne lozisko a nasledne sa to rozsirovalo.
A este doplnim, ze svrab ako tu niekto spominal to na 100% nie je.
@sabinka022 nie nie nič tomu neprechdzalo, najprv sa objavila jedna a asi po týždni ďalšie
@xxxxdorka ked to mas taku dlhu dobu,preco nejdes koznej? Nevyzera to dobre