Ahojte idem si k vám po radu. Dcérke (2roky) sa spravili na rucke takéto pupaciky. Všimla som si ich dnes ráno lebo som najprv myslela že ju komár stipol ale má ich shruba 5-6 dokopy na obidvoch ruckach .... Samozrejme ak jej to nezmizne tak s tym pôjdeme k dr. Nemáte s takým niečím skúsenosť ? Poprípade čo ste na to dávali?
@klarissa25 len na rukách to má ...teda inde som si nevšimla ....není to skoro na kiahne ?
Môže to byť choroba ruky, nohy, ústa. Podobná kiahňam, spôsobuje ju však iný vírus. Tie pluzgieriky sú lokalizované na oblasť rúk (dlane) , nôh(stupaj) a v okolí úst a v ústach a napr. aj oblasť konečníka. Môžu svrbieť, ale skôr bolia. Jediná pomoc je iba zmierňovať príznaky napr. Paralenom, či tekutým púdrom. My sme to mali od prvých priznakov do ich vymiznutia asi dva týždne. Po pluzgierikoch môžu ostať fialové fliačiky, tie časom zmiznú. A ešte dcére po asi troch mesiacoch začali zliezať nechtíky z prstov na nohách, ale hneď rástli nové. Skoré uzdravenie. Držím palce. ☺️
@anulienka99 áno pozerala som to na nete ale to sa mi nezdá pretože ani v ústach nič a ani na nožičkách .... Každopádne to sledujem či sa to nerozsiruje
Kiahne ?