Ahojte, mam dlhsie problem. Na dlaniac a prstoch ruk sa mi vyhodili drobne vyrazky - rozstratene. Ked sa ich dotknem, alebo nieco robim, tak tak pichavo bolia. Su akoby podkozne, po case sa zmenia na krvavo cervene podkozne fliacky. Nemam to len ja, ale nasla som to uz aj dcere a syn to mal tiez (s tym, ze ked sme to ukazovali pred 4 mesiacmi koznemu, neriesil to ani on a ani kozny v BA, prioritne mi liecili vysev na inych castiach tela - vylucovali parainfekt a ekzem a toto nerieili, hoci to vyzeralo inak). Teraz sa to vsak u mna na rukach zhorsilo. Mali ste niekto nieco podobne. Upozornujem, ze sme uzivali antb na penicilinovej baze. Ci to ma suvis ci nie, netusim. Maly zacal chodit do skolky a toto po troch mesiacoch sme sa takto vyhadzali. Vdaka
@jadelka to som ani nevedela ze aj nieco take je
@pistinka2 svrab sa velmi tazko diagnostikuje, navrhujem ti , aby si navstivila aj ineho kozneho lekara, jednoznacne, ked takymito vyrazkami trpite viaceri, nemoze to byt alergia, musi to byt nieco infekcne, co sa medzi vami prenasa, skus si dat predpisat infectoscab krem a natri sa nim, ak ti to pomoze, je to svrab. Je to jednorazova, velmi ucinna liecba.
A ine deti v skolke nemaju taketo problemy?
ine deti to vraj nemaju. Dnes nas pozrel kozny, vraj je to parainfekt, kedze sme mali atb, tak je oslabena koza... treba to vraj iba pozorovat a premastovat...
uvidime, ci sa nemylil
@emidia no super... ja som dnes kukala, ako taky puk, ze co to mam? A niektore ma pri dotyku aj bolia.... tak som zacala googlit nejake fotky a takto som nasla vasu fotku. Dufam, ze to nie je infekcne. Normalne som zvazovala, ci sa dotykat deti....
Ale na druhu stranu, uz asi 3 dni som iba doma zavreta a nikam som nechodila, tak snad to nie je infekcne.
Dakujem za info, tak dufam, ze to coskoro zmizne 👍🙏
@emidia moja sestra vedela, ze som mala miernu teplotu, triasky, bolest svalov, bolest hlavy....a po dvoch dnoch jej pisem, ze pocuj, take cudne drobne vyrazky mam odrazu na rukach. A ona hned...ze mam 7 chorobu, lebo jej zname dve mamicky to tiez chytili od deti, co to mali so skolky.... a tak som si to cele spojila...a syn mal tiez vysyp, ale iba 3 vyrazky okolo ust a na nose a vobec som to nepovazovala za nejake znamenie.....az ked som to zbadala na sebe.
Nevyhoda ale je, ze po 7 chorobe clovek neziska dozivotnu imunitu a teda sa mozeme nakazit opat.
Vy Ste mali aj nejake priznaky pred vysypom.
Nechcem strašit, ale kedže to mate viaceri, ide o nejaku infekčnu vec, svrbia tie vyražky? Nikde inde ich nemate len na dlaniach? Vyražky medzi prstami na dlaniach, ktore svrbia, ale aj na inych častiach tela, najma na lytkach, bruchu, stehnach a podobne, možu byt aj svrabom, ktory sa prenaša spanim na cudzich posteliach, v autobuse, vo vlaku, aj bežnym chytenim košika v supermarkete.