Vyrážky na nohe. Je to ochvat alebo niečo iné?

milka1978
3. apr 2013

Ahojte maminy. Môjmu 3 ročnému synovi sa včera ukázali také 3-4 virážky na nohe. Pripisovala som to ochvatu z jedla. Dnes prišiel zo škôlky a už mal 3 ďalšie virážky na chrbátiku a 2 na nonách. Môže to byť stále ochvat z jedla? Alebo sa mu začína nejaká choroba ako kiahne? Virážky nie sú vodnaté ako pri kiahňach ale dosť ho svrbia. Môžete mi poradiť čo to môže byť? Dávam mu na to tekutý púder. Alebo mám s ním ísť k lekráke?

zuzana76
3. apr 2013

neviem co je ochvat

moze to byt alergia na nejaku potravinu

gretka2
3. apr 2013

@milka1978 Neviem sice, co je to "ochvat" - ten vyraz prvykrat pocujem, asi myslis nieco ako alergicku vyrazku z jedla.
Urcite chod k lekarke, s najvacsou pravdepodobnostou to budu kiahne. Ale to ti potvrdi iba ona. Cez net ti nikto neurci diagnozu.

koniarova
3. apr 2013

@milka1978 K lekárke. 😉

matozazzo
3. apr 2013

Ak su cervene a svrbia, pripadne sa urobi na povrchu akoby maly pluzgierik, su to kiahne.. Aj ked vacsinou kiahne zacinaju na brusku, tvari a vo vlasoch, pozri tam 🙂 Moze byt aj ochvat z jedla, ale to zase vyskakuje vo vacsom mnozstve a ked sa poskrabe, robia sa akoby cervene napuchnute fleky. uvidis do rana, ak sa vyhodi viacej, zavolaj lekarke, ak ma kiahne, len ti poradi ostat doma a najlepsie je natierat vodickou Betadine, nie tekuty puder - dlhsie sa hoja. Betadine je aj dezinfekcny..

matozazzo
3. apr 2013

Citala som na tvojej nastenke, ze bral ATB, je mozne, ze je to aj reakcia po nich, upozorni na to Dr.

milka1978
autor
3. apr 2013

@zuzana76 práve sme sa s manželom rozprávali a včera jedol syn jablko, ktoré sme kúpili v obchode ... môže byť, že som ho zle umyla? a ochvat je alergia na nejaké jedlo

milka1978
autor
3. apr 2013

@gretka2 viem, že nie - to sa nedá ... ide mi len o to, či sa niečo podobné ako kiahne teraz vyskytuje alebo to bude alergická reakcia z jedla a ochvat je alergia

milka1978
autor
3. apr 2013

@matozazzo no ak sa poškriabe tak to miesto tak viacej zčervenie a trocha to navrie ako keď sa popŕhli žihľavou

milka1978
autor
3. apr 2013

@matozazzo važne? može to byť? akurát sa aj avíme s manželom, že včera sme synovi dali kúpené jablko ... môže byť, že je to z toho? že sme ho zle umyly? alebo bolo niečim silnejším postrekované?

katy1979
3. apr 2013

@milka1978 tak z neumyteho jablka to pravdepodobne nebude. alergia to moze byt ale ak sa to takto siri tak je tam moznost kiahni. prebehni mu vlasy pozri za uskami ci tam nenajdes nejaku vyrazku. vacsinou zacinaju vo vlasovej casti.
A kiahne sa vyskytuju vzdy staci ak s nimi niekde prisiel do kontaktu. Takze v prvom rade k lekarke aby ste nenakazili polovicu skolky.
Druha moznost je ta alergia. teda zihlavka u deti sa vyskytuje dost casto.

milka1978
autor
3. apr 2013

@katy1979 na hlave, vo vlaskoch a ani za uškami nemá nič

katy1979
3. apr 2013

@milka1978 zbehni k lekarke a tekuty puder mu na to nedavaj. nech je to cokolvek. ak mas doma antihistaminikum tak mu ho daj.

jaja018
3. apr 2013

@milka1978 Ja mám silnú alergiu na všetko ovocie a zeleninu čo je kupovana, okrem mandariniek a bananov. Domáce mozem všetko. A kiahne momentálne sú v kurze. Prekonali sme vo februári mam malú z kiahnami v albume ked chceš kukni

jaja018
3. apr 2013

@milka1978 este pri kiahnach je horúčka

katy1979
3. apr 2013

@jaja018 pri kiahnach nemusi byt vobec horucka. Staci ak ma dieta v noci 37 a to clovek nemusi ani zaregistrovat

veriiii
3. apr 2013

@milka1978 pri kiahnach nie su vyrazky hned vodnate-najprv vyzeraju ako stipance od komara a postupne sa plnia zltkavou tekutinou, potom prasknu a obsah zaschne..mozu to byt kiahne-ale pri nich sa citis celkovo zle, predsa je to infekcne ochorenie ,niektore deti boli aj hrdielko, maju teplotu, niektore maju aj hnisave ocka,alebo boli brusko..
slovo obchvat pocujem prvy raz😀-od coho je to odvodene?..moze to byt aj alergia na jedlo,mate niekoho v rodine takeho?..takato alergia sa vacsinou vyznacuje nahlym vysypom, na vacsej ploche, alebo takymi vlnami,ze napr na bruchu, to zmizne a presunie sa na chrbat..ako napr kopryvka..

matozazzo
3. apr 2013

@jaja018 Moje obe dcery pri kiahniach nemali ani teplotu...

matozazzo
3. apr 2013

@veriiii Nie obchvat - to je cesta mimo mesto, ale ochvat - alergia na nieco, je to narecove slovo 🙂
ja som mala taku alergicku reakciu po Augmentine, ked pijem mineralnu prirodnu vodu zo Sigordu alebo ak su striekane mandarinky a neumyjem poriadne ruky, ktorymi som ju cistila... Raz som mala alergiu, ale na tvari po zubnej paste, presne, vyrazky, poskrabala som a naskocili pupence, ktore sa zvacsovali az do flakov :( ale vzdy toho bolo viac na jednom mieste..

veriiii
3. apr 2013

@matozazzo no, dakujem za vysvetlenie slova ochvat🙂

jajjajajajaj
28. aug 2015

Ale ako sa toho zbaviť poradťe prosiiim......niejakou napr. domacou masťou alebo niečim podobným

elika74
28. aug 2015

@jajjajajajaj Coho sa chces zbavit? 🙂 Pytaj sa u svojho lekara, pripadne na pohotovosti. Tato tema je z roku 2013. V com ti mame poradit??? 😅