Vyrážky na nohách a rukách, neskôr aj na tvári

lienkatt
28. dec 2012

ahojte!
mame taky problem s nasim 10 mesacnym syncekom. problemy zacali najskor s hnackami... vysli mu ale nasledne dva vrchne zubky, tak sme to velmi neriesili - mysleli sme si, ze je to tym. nasledne sme boli na poradni a pani doktorka nam povedala, ze sme prechladnuty, pretoze maly mal sopliky a tiez aj trosku kaslal. dostali sme kalciovy sirup od kasla, fenistilove kvapky a tiez aj sprej do nosa. o hnacke sme jej povedali, ale tiez to pripisovala k zubkom. ani nie otyzden sme sa vratili k pani doktorke, pretoze hnacky neustupovali a zacal mat velmi zapaleny zadocek. ☹ natierali sme ho Imazolom, dostali sme smectu a probiotika.... hned v tu noc nas maly dostal teploty a takto to islo tri dni. po troch dnoch sa mu objavili vyrazky po nohach a po rukach a dnes ma tieto uz aj na tvari. isli sme teda znova za pani doktorkou... ibaze ta nevedela, co by to tak mohlo byt. vraj 6.choroba vyzera inak. tak neviem.... vyrazky ma uz asi tyzden.... mohli by ste mi prosim poradit, co by to tak mohlo byt? dakujem

lea641981
28. dec 2012

nema sarlach??aj u 6choroby su hnacky zriedka ale su 😒
skus pohotovost vecer kvoli nazoru a vysetreniu ineho lekara 😒 nech maleho prezre iny lekar viac hlav viac rozumu konzultuj 🙂 nic sa nestane 🙂

lienkatt
autor
28. dec 2012

lea641981: dakujem ti za nazor. ale maly je vysypany len na nohach a trochu na rukach. a malinko na licach... chcela som to ist konzultovat s lekarkou (uz s nasou - pred tym mala dovolenku, zastupovala ju ina). ale kedze ona teraz zastupuje inu lekarku a aj vcera aj dnes bola cakaren plna chorych deticiek, tak sme tam ani necakali, aby maly este nieco nechytil, kedze uz nema ziadne ine priznaky, len tie pupaciky.
a pri sarlachu je vysypany aj hrudnik... a tam nema ani stopu.... 😒

billam
28. dec 2012

@lienkatt teplotu uz nema?

l.s
28. dec 2012

@lienkatt Ahoj presne toto maju teraz aj moje deturence ☹ Sebastiana to laplo v sobotu teplota 39,8 asi 3 dni potom konecne ze uz faj len hrdlo ho bolelo a pred stedrou vecerou mu zacali vyrazky na dlaniach a zo spodu noh a sem tam aj tvaricka tak nam to nedalo a v pondelok sme boli na pohotovosti tam dala dr.antibiotika Suprax ze to je asi stafilokokova infekcia.No ale kedze tuto noc dostala teplotu aj moja mala tak sme dnes isli k nasej dr.a ta povedala ,ze to je neaka Americka viroza ze teraz toho mala vela v ambulancii a ze ziadne antb.na to nezaberu lebo je to virus a to musi prejst samo tak malej nic nedala a syn ma dobrat tie co dostal ked uz zacal takze tak 😝 a uz sa mu pomalicky tie pupaky hoja no zasa zacal kaslat a mala momentalne bojuje s teplotou a zacinaju sa jej pucka ale na chrbatiku a dr.povedala ,ze sa nemam cudovat ak sa vysype aj cela tak cakame ☹ ale moj mali to asi lapol v skolke lebo rozpraval ze jedno dievcatko malo vyrazky ze pani ucitelka mu to zbadala .

l.s
28. dec 2012

@lienkatt A presne tak to aj bolo ako to tvrdila nasa dr.ze po ustupe teplot cca3dni zacnu vyrazky a hlavne dlane a nozicky ale sem tam mozu byt aj inde a este pre istotu im urobila aj CRP a to bolo ok takze je to viroza.

billam
28. dec 2012

@lienkatt a nemôže ist o 5 chorobu?

lienkatt
autor
28. dec 2012

@biliam : teplotu uz nema, mal ju len minuly tyzden tri dni - utorok, streda, stvrtok
@l.s : tvoje deticky maju vyrazky na dlaniach, ale ten nas maly ma vyrazky na celych nohach a na rukach len zo zadu... inak nikde na tele ani stopy. ani na dlaniach, ani na spodkach noziciek... mal to aj na zadocku, ale tam som to natierala imazolom a kupali sme ho v ovsenom kupeli a zadocek ma uz krasny. takze mu to vsetko budem natierat a dame si este sem tam aj ovseny kupel a myslim, ze to bude ok. pretoze sa to ocividne lepsi.... len by som teda rada vedela, ze to vlastne mal.

lienkatt
autor
28. dec 2012

@biliam: uz som uvazovala aj nad nou, pretoze mi cca vsetky priznaky na nu aj sedia... len neviem ako v pripade 5.choroby vyzeraju tie vyrazky.... ale zasa na druhej strane si myslim, ze keby islo o nieco taketo, tak by mi to snad ta zastupujuca doktorka povedala... videla tie vyrazky hned v prvy den ako sa mu vysypali

xenicka13
28. dec 2012

mala to mala, bol to virus hrdlo, ruka, noha, preslo to same, iba repik som pouzivala

l.s
28. dec 2012

@xenicka13 no to je asi ono co maju aj nasi ☹

billam
28. dec 2012

@lienkatt ak ide o 5 chorobu, treba len preckat...vyrazky budu asi tyzden a potom to vsetko prejde...choroba odchádza cez kožu, preto tie vyrazky...davaj mu fenistil kvapky...tie vyrazky by nemali svrbiet. Ak vsak bude opat teplota, musíš hned na pohotovost...a maly nech vela pije - cistu vodu.

lienkatt
autor
28. dec 2012

@biliam: fenistil davame stale. dakujem ti velmi pekne. verim, ze uz to bude len lepsie. a nas maly stale pije. 🙂 zbada flasu a hned cucka 😉

cairka
28. dec 2012

@l.s , ako vyzerajú tie vyrážky? Malá má tretí deň horúčku a na ruke, zatiaľ len jednej sa jej objavilo pár červených fliačikov, jeden ako pľuzgierik. Keby už nemali kiahne, tak by som veru tipovala, že to je kiahňa 😝 len jej teda horúčka ešte neustúpila, čo som našla na googli, tak by mala najprv ustúpiť teplota a až potom objaviť vyrážky 😕 Ináč sme dnes boli u lekárky a odchádzali sme s tým, že je "zdravá" 😝

lienkatt
autor
28. dec 2012

@ciarka: nas maly mal najskor 3 dni horucky a potom a vysypal. Najskor to vyzeralo skor podkozne, len take cervene flaky na stehnach a lytkach, aj na rukach - skor zo zadnej strany ramienok. Asi po 2 dnoch sa mu to ukazalo aj na tvari. A na zadocju toho mal najviac. Inak tie pupaciky sa potim zmenili, trosku vystpili, akoby sa naliali vodou a teraz su skor vysusene. Ked mu prejdem pi nich, tak su take draplave... Ale uz nie su az take cervene.

l.s
28. dec 2012

@cairka presne najprv mal len jeden ako keby fliacik a ten ho svrbel a na 2 den uz ich bolo asi 5 na 1 ruke a na kazdej nohe zospodu asi 6 aj ja som bola vtom ze asi kiahne no kiahne sa nerobia na dlaniach a chodidle a tie na dlani boli ako keby podliatinky a potom tie na tvaricke zas ako pluzgierik a neskor sa tam urobila chrasta a mal jedno aj na uchu.

l.s
28. dec 2012

@lienkatt tak moja mala prave zaspala zacalo ju tiez prehanat behom hodky aj3x no hruza a vysypana je uz na chrbte pobokoch a od zadka cez stehna az lytka no des a syn to takto vobec nemal on mal iba tie dlane a jej sa to teraz vecer takto zhorsilo ale zda sa ze teplota trocha klesla na38 tak som zvedava aka bude noc. a prosim ta mozem dat malej smektu ked ma skoro 9mesiacov a 10kg neviem este ju neprehanalo ??dik

lienkatt
autor
28. dec 2012

@l.s tak to ma mrzi,ze sa to tvojej dcerke zhorsilo. Smectu jej mozes dat. Nas maly ma 10 mesiacov a 9 kg a doktorka nam pri hnacke kazala davat 2 krat denne polovicu sacika. Ale maly to moc nechcel. A davaj jej aj probuotika, aby sa hej co najskor upravila crevna flora. Dufam,ze budete mat kludnu noc. Tvoje deti ale maju asi nieco ine... My nemame vysypane dlane ani chodidla...

cairka
28. dec 2012

@l.s , @lienkatt , vďaka za odpoveď. Malá má na dlani len jednu, akokeby popáleninu, na zápästiach má viac. A tie dlane ju zrejme svrbia, lebo si ich šúcha, ale aj tú, na ktorej nemá nič 😕
@l.s , Smectu môže, ak ju presvedčíš, aby to vypila 😝

samantha223
28. dec 2012

@lienkatt podla vsetkeho to fakt vyzera na 5. chorobu. aspon ja ju jak poznam

samantha223
28. dec 2012

@lienkatt inak teraz ma vela deti šarlachovu anginu. su to teploty a vyrazky, aj na rukach mozu byt, na dlaniach. ludia si to mylia so sarlachom, ale nie je, je to sarlachova angina. ale to by asi doktorka rozspoznala

suknicka
28. dec 2012

aj moje vsetky dcerky to mali..este v polke augusta..najprv teploty a potom pluzgieriky male na rukach a nohach..ale preslo to.. a priblizne o mesiac sa im zacalo odlupovat nechtove lozko..niektora to mala na viacerych prstikoch, najmensia len na palci na nohe.. rozne..ale kazdopadne ma to zaskocilo ale urcite to bolo z tohto virusu.. tak sa nezlaknite ak to o taky necely mesiac zbadate u vasich deti..mozete kupit zinok a preventivne davat nech im to potom pekne rastie...

lienkatt
autor
28. dec 2012

Baby, dakujen vam za rady, velmi si to cenim....naozaj. Ste zlate 🙂

gubcikova
28. dec 2012

teraz boli vo vzduchu aj afty.následne čoho sa vyhádzali nohy a ruky.

pajerchinova
28. dec 2012

@l.s my sme mali to iste. tiez podozrenie na anginu ako pises, mal sumamed ale nakoniec je to zrejme virusove, rovnake prejavy, vysyp na dlaniach a achodidlach a v krku a potom trochu okolo ust.

l.s
29. dec 2012

@lienkatt no mala paveze vobec dlane a spodok noh nema pupaky iba boky chrbta a zozdu steha a to ma urcite to iste ako syn lebo to lapla hned ponom len u kazdeho sa to inak prejavuje.

lienkatt
autor
31. dec 2012

Baby, dnes sme boli u nasejlekarky s nasim malym a podla nej je to alergia na umeliny, co bzvaju v obleceni.... No neviem... Mozno to bude tym, ze sme podostavali nejake veci pre maleho a tie boli vyprate v strasne aromatickom prachu na pranie. Sice som to pred nosenim malemu vyprala, ale asi tam nieco mohlo ostat...

babulina
25. jún 2013

Baby pls poradte, kto mal skusenost. Maly mal teplotu v rozsahu 38-39.5 asi tak 40hodin a potom sa vyhadzal na dlaniach a chodidlach ale su to len same cervene bodky, su len akoby v kozi, ziadna nie je vystupena, v puse majednu mini aftu, myslite ze by to mohol byt ten syndrom usta ruka noha? Nasa pediatricka ma ako naschval dovolenku a zastupujuce su také neochotne ze sa mi tam s malym nechce prehnat len tak

zuzanahc1
13. aug 2013

@babulina Bude to prevedpodobne herpetická angína.. Mali sme a nič príjemné, treba vysušovat a možu potom zíst aj nechtíky.. Nám na palčekoch na nožkách zošli :( Nemohli sme sa toho zbaviť asi mesiac.. Je to infekčné.. Držím palce

denisa2001
14. apr 2015

ahojte, ja som sa včera trochu vyhádzala. Tiež také červené vyrážky najprv na rukách potom na nohách. Dnes ráno som sa zobudila a už toho bol viacej. Išla som k doktorke tá mi dala fenistil kvapky a fenistil krém a pichla mi nejakú injekciu do stehna. Že o 2dni mám ísť na kontrolu. A teraz toho mám stále viac a viac a strašne ma to svrbí. Neviete čo to môže byť? Ako sa toho zbaviť? Ďakujem!! 🙂