Vyrážky na líčkach u trojročnej dievčinky

vonava007
25. nov 2016

Dievčata, som yz zufala z líčok mojej dcerky. Od narodenia sa jej tvoria na ličkach vyražtičky. Daju sa aj vytlačiť ale to robím len výnimočne. Pripisovala som to kojeniu, že sa líce spoti a por sa upchava. Ale trva to stale. Nema to červene vyrazky, len ako krupica a ked dozrievaju maju biele hlavičky. Neviem čo s tym. Može to byt aj prejav alergie, ci skor nie. Dakujem za každu radu.

laura0107
25. nov 2016

Môže to byť kľudne alergia...atopicka dermatitida..v tom pripade treba odsledovať ktorá potravina zhoršuje stav..v každom prípade to treba ukázať kožnej.ona ti povie čo a ako a predpíše krém. Alebo mastičky..

laura0107
25. nov 2016

A určite by sa to nemalo vytláčať lebo môžu vzniknúť jazvycky

pribinak
25. nov 2016

Urcite nevytlacat, moze vzniknúť infekcia. Nepíšeš ci si bola u kožnej, doktorka by to mala vidiet a posúdiť ci je to nieco neškodne, alebo nejaky ekzém ci dermatitida alebo akergia

laurikagab
25. nov 2016

aj moj syn to ma..ja som bola s nim u koznej ked mal 1 rok. Zevraj to uz bude navzdy..☹(..syn ma teraz 5,5 r. a niekedy ma viac bielych pupacikov a niekedy menej a obcas ziadne.Tiez obcas vytlacim ked uz je niektory velkyy🙂)..Neviem aky dala presny nazov kozneho problemu,by som musela pozriet do karty.

mmio
25. nov 2016

Aj my to mame a zatial to neriešime, maly ma 2 a pol... ked sme to spomenuli nasej pediatricke, tiez nas nikam neposlala... podla mna je to alergia na nejaku potravinu, lebo ani zmena kozmetiky a ani zmena prášku na pranie nic nepriniesli... a testy na alergiu sa takym malym detickam asi este nerobia. Uvidim ci z toho "vyrastie". Ak nie, budem to riešiť ked bude väčší. Viem, urcite su ti otazky a pripomienky ludi nepríjemne. Bozechran aby sme tym niekoho nenakazili, ze?

janka54321
25. nov 2016

Treba zobrat krv a vyhodnotit najcastejsie potraviny ako potencionalne alergen, ktore to mozu sposobovat...nasa bola na krv na spominane testy dva mesiace spat...ked mala 19. mesiacov a vsetko bolo v poriadku...a teraz som prisla nato, ze to bude v nasom pripade asi kecup...ona to sice nema na tvaricke, ale na brusku...ale patram dalej a hlavne idem k druhej koznej, lebo aktualna kozna nam kazala vysadit vsetko ...a dokonca aj psenicnu muku a pod., a to potom nasa mala nebude uz vobec nic jest...alebo s nou rovno chod k imunologovi