Dievčata, som yz zufala z líčok mojej dcerky. Od narodenia sa jej tvoria na ličkach vyražtičky. Daju sa aj vytlačiť ale to robím len výnimočne. Pripisovala som to kojeniu, že sa líce spoti a por sa upchava. Ale trva to stale. Nema to červene vyrazky, len ako krupica a ked dozrievaju maju biele hlavičky. Neviem čo s tym. Može to byt aj prejav alergie, ci skor nie. Dakujem za každu radu.
A určite by sa to nemalo vytláčať lebo môžu vzniknúť jazvycky
Urcite nevytlacat, moze vzniknúť infekcia. Nepíšeš ci si bola u kožnej, doktorka by to mala vidiet a posúdiť ci je to nieco neškodne, alebo nejaky ekzém ci dermatitida alebo akergia
aj moj syn to ma..ja som bola s nim u koznej ked mal 1 rok. Zevraj to uz bude navzdy..☹(..syn ma teraz 5,5 r. a niekedy ma viac bielych pupacikov a niekedy menej a obcas ziadne.Tiez obcas vytlacim ked uz je niektory velkyy🙂)..Neviem aky dala presny nazov kozneho problemu,by som musela pozriet do karty.
Aj my to mame a zatial to neriešime, maly ma 2 a pol... ked sme to spomenuli nasej pediatricke, tiez nas nikam neposlala... podla mna je to alergia na nejaku potravinu, lebo ani zmena kozmetiky a ani zmena prášku na pranie nic nepriniesli... a testy na alergiu sa takym malym detickam asi este nerobia. Uvidim ci z toho "vyrastie". Ak nie, budem to riešiť ked bude väčší. Viem, urcite su ti otazky a pripomienky ludi nepríjemne. Bozechran aby sme tym niekoho nenakazili, ze?
Treba zobrat krv a vyhodnotit najcastejsie potraviny ako potencionalne alergen, ktore to mozu sposobovat...nasa bola na krv na spominane testy dva mesiace spat...ked mala 19. mesiacov a vsetko bolo v poriadku...a teraz som prisla nato, ze to bude v nasom pripade asi kecup...ona to sice nema na tvaricke, ale na brusku...ale patram dalej a hlavne idem k druhej koznej, lebo aktualna kozna nam kazala vysadit vsetko ...a dokonca aj psenicnu muku a pod., a to potom nasa mala nebude uz vobec nic jest...alebo s nou rovno chod k imunologovi
Môže to byť kľudne alergia...atopicka dermatitida..v tom pripade treba odsledovať ktorá potravina zhoršuje stav..v každom prípade to treba ukázať kožnej.ona ti povie čo a ako a predpíše krém. Alebo mastičky..