Vyrážky na lakťoch. Čo to môže byť?

zuzu100
10. sep 2018

Vyrážky na lakťoch...

loliki
10. sep 2018

Alergia, kozna choroba, navstiv kozneho.

zuzu100
autor
10. sep 2018

Uz máme termin na buduci tyzden..

sabmarkusova
11. sep 2018

To je alergia, brat to mával ako malý, dostal mastičku a prešlo.

katkas14
11. nov 2018

dobrý den, prosim vas ako ste dopadli u lekara? my mame nieco podobne, tiez sa chystame k lekarovi, Dakujem 🙂

oriesok
6. jún 2019

@katkas14 Dobrý deň, prišiel Vám lekár na to, čo to je? mojim deťom sa práve objavilo niečo veľmi podobné a svrbí ich to.

katkas14
8. jún 2019

Dobrý deň, nakoniec mu to zmizlo, dávali sme holtov krém. Odvtedy máme pokoj.

zuzulik27
2. dec 2019

@katkas14 prosim vas a doktor to diagnostikoval ako? je to choroba alebo co? moj maly to ma uz niekolko mesiacov a nemizne to. je to alergia na jedlo? alebo? dakujem za akukolvek radu 🙂

oriesok
2. dec 2019

@zuzulik27 mam to kožná diagnostikovali ako alergia na slnko - objavilo sa im to na jar keď začalo svietiť slnko.. Rok predtým to mali veľmi dlho.. A tento rok sme už boli na koznom.. Predpísala nám namiešaný krém a do 3 dní mali pokoj

zuzulik27
4. dec 2019

@oriesok cize objavi sa to v lete a nezmizne to v zime samo? Lebo nam to nemizne. A syn to ma aj na kolenach.

oriesok
4. dec 2019

@zuzulik27 bez krému im to mizlo veľmi dlho a dosť ich to svrbelo..

karin12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucianak
13. máj 2022

@zuzulik27 ahoj, sice starsia tema, ale syn to ma tiez. Na kolenach zmizlo, ale lakte ma dost vyrazne... tiez ho to svrbi.
Nezda sa mi, ze by to.bola alergia na slnko, tu ma sice tiez, ale vyzera to uplne inak.
Boli sme u 3 koznych a kazdy z nich povedal inu dg.
Poriesili ste to nejako?

zuzulik27
13. máj 2022

@lucianak nechala som to tak. Ma to stale. Nesvrbi ho to. Ani nijak mu to neprekaza. Ale stále ma to hnevá že to čo. Skôr z estetického hľadiska.

ivetka79
13. máj 2022

@lucianak my to teraz máme silnejšie, tak práve riešim, či sa mu nezhoršila intolerancia na mlieko a lepok.
..budem prvý raz riešiť kožnú asi....
Niekde sa riešilo, že to majú aj alergici na lepok alebo celiatici🤔

lucianak
14. máj 2022

@zuzulik27 aj moj tak. Na urcity cas pomohla homeopatia, ale vratilo sa to. Ja mu to stale sledujem a vlastne to riesim lem ja. Raz ho to svrbi, inokedy nie. Ale asi skusim este nejakeho kozneho. Nasla som, ze mame v meste odbornika na psoriazu, tak skusim este jeho.

@ivetka79 moj to mal doteraz ako tak nenapadne, ale zasa sa mu to zvyraznilo.
Uz viacere mamicky som postrehla, ze tu toto riesia, ale ziadna nevieme, co to vlastne je.
Nam jeden dr povedal, ze ekzem, druhy tiez daco podobne a treti, ze psoriaza... tak si teda vyber 🤷‍♀️

katrin21
2. jan 2023

@zuzu100 presne toto ma aj moja dcera uz druhy mesiac..nechapem z coho..obcas to svrbi...

katrin21
2. jan 2023

@lucianak ako ste dopadli? Zmizlo to?

lucianak
2. jan 2023

@katrin21 zdravim, ano zmizlo. Na koznom robili aj biopsiu a vysla z toho atopicka dermatitida. No nechcela som uz ziadne kremy, ani maste a nakoniec som vyhladala homeopatku a zatial mame pokoj. Myslim, ze je to uz hadam aj rok 😊 klop klop klop😉

katrin21
18. jan 2023

Dievcata,tak je to toto.
dermatitis papulosa juvenilis, alebo frictional lichenoid eruption v amglictine.
Ze to vznika tym,ze tie miesta su namahane , suchane..nie je to ani alergia, ani ekzem.
U nas to vyzera takto...
@lucianak
@ivetka79
@zuzulik27

lucianak
18. jan 2023

@katrin21 syn ma zatial lakte pekne, ciste... homeopatia zda sa zabrala.
Ako dosli k tejto dg.?

katrin21
19. jan 2023

@lucianak kozna povedala.
Nam to mizne same

kukus
8. mar 2023

@katrin21 ďakujem vám. Práve váš komentár som si prečítala v správnu chvílu a konečne viem čo to môj syn má na lakťoch. Žijeme v UK a tu mi povedali už 2 x že to je ekzém. Predpísali hydrocortisone ktorý vôbec nepomaha. Ja zúfalá som si dala poslať viacero masticiek zo Slovenska a medzi nimi náhodné aj triamcinolon. A teraz vďaka vám som sa dočítala že na frictional lichenoid eruption sa práve predpisuje tento liek. Večer som mu to s tým natrela tak som zvedavá ako to pomôže pretože ho to trápi už pár mesiacov

kalianka
4. jún 2023

@kukus pomohlo vam to?

lucianak
5. jún 2023

@kukus ahoj, skusila si ten krem?? Ako to zabralo?

miminta
5. jún 2023

@kukus triamcinolon ste teda začala použivat áno?

zuzulik27
5. jún 2023

@miminta ten triamcinolon je na predpis? Inak, v zime syn má krásne čisté lakte aj kolená. Prišla jar, leto a je to katastrofa. Nechápem.

lucianak
5. jún 2023

@zuzulik27 mojmu sa opat po dlhsom case objavilo na laktoch 😔 a ano ten triamc.je na recept

lucianak
5. jún 2023

@zuzulik27 a teda co som pozerala, tak nema preskripcne obmedzenia, cize by jo mohol aj detsky dr predpisat

zuzulik27
5. jún 2023

@lucianak to by bolo super

ovsi
8. jún 2023

Zdravím. Mne sa to tiež vyhodí raz za čas napr teraz na lakťoch svrbí to dosť a svrbia ma aj kolená. Pomáha na to ten triamcinolon alebo holtov krém alebo niečo iné???