Vyrážky na jednom bicepse u 2-ročnej

bambark
19. jún 2023

Dobrý deň. Prosím viete mi poradiť? Mojej 2 ročnej dcére sa urobilo viacero vyrážok na jednom bicepse, nikde inde ich nemá a ja neviem, čo to je, ako sa toho zbaviť.. zo začiatku ju to nesvrbelo, ale poslednú dobu sa skrabe každý deň.. potieram jej to fenistil gelom, ten na nejakú dobu uľaví, ale vyrazky nemiznu. Ma ich už dva týždne. Ďakujem

bambark
autor
19. jún 2023
bambark
autor
19. jún 2023

@bambark foto je po rozskrabani, inak to nevyzerá az tak hrozne

nikpa
19. jún 2023

@bambark 2 týždne jej to fenistilom ani nenatieraj, sama vidíš, že to nemá zmysel. Najvyšší čas zobrať ju na kožné. Mne to príde ako ekzém a už vhodný aj na kortikoidy. Kúpeľom v hypermangane nič nepokazís a uľaví jej od svrbenia. Treba to aj hydratovať, pravidelne natierať. Kúp niečo na jemnú detskú pokožku aby jej to ešte nepodrazdilo, niečo od Bioderma atoderm, Linola, LA roche posay, A-derma... Všetky tieto majú špeciálne rady na ekzematicku pokožku. Ale krémovanim to len zmiernis, musíš zistiť príčinu inak sa jej bude ekzém stále vracať. Ale určite by som išla k lekárovi..

bambark
autor
19. jún 2023

@nikpa joj to jej tolko nenatieram, ju to svrbi len par dni.. u lekarky sme boli, ta ho zhodila na virozu lebo bola chora.. dnes mi teta lekarnicka povedala, ze na to nic nedavat, iba fenistil ked svrbi.. ze je to alergia na slnko.. ktakze vyhybat sa slnku, zakryvat to vonku a ked sa jej to trosku zahoji, natrieť kremom s vysokým faktorom..

nikpa
19. jún 2023

@bambark no ja neviem, alergia na slnko dva týždne a len na jednej časti tela alebo viróza a vyrážy 2 týždne?! Jeden syn máva ekzém, druhý alergiu na slnko, pravidelne sa stretávam aj s tým aj s tým ale toto by som na alergiu na slnko nepovedala. Ekzém áno. Ale tak nie som lekár, no mám skúsenost, že pediatričky sa do týchto kožných veci moc nerozumia.

engiii
19. jún 2023

Vyzerá to ako atopický ekzém radšej zájsť k dr .. nejedla nič také čo by mohlo vyvolať alergiu?

bambark
autor
20. jún 2023

Ďakujem vám za rady, boli sme u dr, dostali sme kortikoidny krem a ak nepomoze zájsť na kožné. Dr si ale stale myslí, ze to je medzi virozova záležitosť. No uvidiime..

jesenzima
20. jún 2023

@bambark mne to príde ako zapálený ekzém, dcéra to máva, keď ma nejakého "bacila" a zanesie si to skriabanim,takže naozaj to môže byť aj z virózy ako keby ... Máme od kožnej takú zarábanú smradľavu masť, vždy stiahne zápal a potom už len premastujem...

jesenzima
20. jún 2023

@bambark ešte doplním. Nás kožná vždy, keď to má zapálené,posiela aj na výter z krku a nosa ...