Vyrážky na jednej ruke a nohe u trojročnej dcérky

mariamajamajka
6. sep 2020

Ahojte...
Moja dcéra 3r ma na jednej nohe a ruke takéto vyrážkyma to asi také tri dni. Dávala som len tekutí púder ale nijak to nepomohlo.
Su to ako pľuzgiere lenže ona si to sťahuje dole keďže ju to svrbí aj keď jej vysvetlím že to nesmie
Niesu to náhodu kiahne abo čo to môže byť kiahne sme ešte nemali takže neviem ako to ma vyzerať
Za každú radu a odpoveď ďakujem

nini1010
6. sep 2020

Podla mna kiahne,zavolaj dr nech ta ismerni.Neze s tym naletis do cakarne.

mondolina
6. sep 2020

Kiahne, nedávaj tekutý púder. Nám kázala natierať s tantum verde.

mariamajamajka
autor
6. sep 2020

@mondolina ako dlho to trvá 😔

mondolina
6. sep 2020

@mariamajamajka 10-14 dní, kým neodpadne posledná chrasta je infekčná.
Na svrbenie dithiaden.
Keď si bude škriabať bude mať jazvy.

mariamajamajka
autor
6. sep 2020

@mondolina aha.. Keď zájdem k doktoroke aj nam niečo na to dá.? No neviem nič čo sa týka tích kiahni

marlenka222
6. sep 2020

@mariamajamajka baby ti pisu že je to infekčné a ty ideš k doktorke? Volaj jej, veď dnes je elektronicky recept, pošle ti to, vyberie ti to niekto. Ty nechoď nikam

mondolina
6. sep 2020

@mariamajamajka
Načo chceš ísť k dr.?

mariamajamajka
autor
6. sep 2020

@marlenka222
@marlenka222 ved áno jasne ze s nou tam nepôjdem., mala som na mysli keď tam zájdem ja a všetko vysvetlim či je na to nejaká masť abo niečo

mariamajamajka
autor
6. sep 2020

@marlenka222 takže ani ja nemôžem nikam však ?

puklica13
6. sep 2020

@mariamajamajka nechod..zbytocne..v podstate vsetko co potrebujes kupis v lekarni, jedine hadam dithiaden na predpis..inak namnajviac pomohla taka chladiva pena co som chalanov vkuse tym mazala, a najstarsi mal brutalny priebeh aj vysev, hadam 2tyzdne a boleli ho velmi koncatiny tak aj lieky od bolesti..najhorsie bude tak 5dni +- drzte sa

janage
6. sep 2020

@mariamajamajka ahoj určite zavolaj dr. ono kiahne typické sú často aj vo vlasovej časti, mohli by to byť aj molusky (mali sme oboje a ja som si veru molusky s kiahnami pomylila)

lindusss2016
7. sep 2020

Mala teploty? Ak nie, budu to skor molusky, aj to tak vyzera

mondolina
7. sep 2020

@lindusss2016
Môj syn tiež nemal teplotu pri kiahňach.

simsalabim
7. sep 2020

@mariamajamajka urcite zavolaj lekarke, ona ta usmerni. Nasa ma izolacku, pri vstupe sa nestretnes s inymi pacientami, tam nam kazala vojst a zavolat, ze sme tam a ona prisla za nami. Deti s kiahnami chce vidiet. So starsou sme boli u nej takto opakovane, mala velmi zly priebeh, skoncila na virostatikach.

mariamajamajka
autor
7. sep 2020

@lindusss2016 nie teplotu nemala a už dnes je to už možno 4den

lenadka
7. sep 2020

@mariamajamajka ak sú to kiahne tak veľmi netypické. Kiahne sa vyhadzujú viac na tvári, brušku vo vlasoch na nohách na konci. Skôr mi to pripadá ako impetigo, alebo choroba ruka-noha-ústa. Na dlaniach to nemá? Ani na tváričke? Pošli Dr. fotky. Teraz sa nesmie chodiť k Dr bez predchádzajúceho telefonického dohovoru. Vraj aj pri korone sa deťom vyhádžu "typické" vyrážky na nohach. Ako vyzerajú netuším, v živote som to nevidela. Nechcem ťa strašiť, to len na okraj je to podľa mňa skôr niečo iné.

vikss1
7. sep 2020

ale kazde kiahne maju iny priebeh, takze to , ze sa vyhodili najskor na nohach nemusi byt nic netypicke. radsej by som isto zasla k doktorke, nech proste hned vies, co to vlastne je. aby to nebolo nic nakazlive

mariamajamajka
autor
7. sep 2020

@lenadka na tvári ani na dlani nemá ani jendo jedine akurát dnes sa zase o objavili kúsok pod pazuchou

mariamajamajka
autor
7. sep 2020

@lindusss2016 nie teplotu nemala vôbec

janage
7. sep 2020

@mariamajamajka nacakaj ja som pri moluskach tak tyzden cca pockala, lebo nebudem kvoli 5 vyrazkam hned behat. A z 5 boli cca 20 ked sme boli u koznej a z 20 vyse 100. Velmi skarede to mala

lauriema
7. sep 2020

@mariamajamajka A není to skôr svrab? Mne to tak príde

lenadka
9. sep 2020

@mariamajamajka ahoj, ako sa má malá? Zistila si už čo to má?