Vyrážky na intímnych partiách 10 mesačného chlapca

colora51
6. feb 2021

Ahojte, chcem sa spytat mamičiek ci maju skusenosti s vyrážkami na vajíčkami pripadne priamo na penise babatka. Zacalo sa to objavovať cca pred mesiacom, asi po tyzdni ked sa nezlepšilo som zašla lekarke, ktora ma poslala domov s imazolom a slovami ze čokoľvek v oblasti plienky je moja vizitka 🙄 Imazol nezabral a posledne dni sa to vyrazne zhorsilo. Aktualne som mimo SVK zajtra sa chystam do lekarne po radu, ale zaujimalo by ma ci niektorá z mamičiek nema podobnú skúsenosť. Dakujem 🙂

romanka_369
6. feb 2021

@colora51 ahoj.. Ja by som vyskúšala pythiol..ponatierat a zapudrovat😉..

karhu
6. feb 2021

umyt, natriet, nechat par hodin bez plienky..zmenit plienky, samozrejme nepouzivat vlhcene utierky..jedine papierove a cistu vodu

john3535
6. feb 2021

Umyť čistou vodou, nezabudnúť osušiť, zmeniť plienku medzi výmenou plienok nechať pauzu-vzdušnosť a vetranie je veľmi dôležitá vec a často sa nato zabúda.

colora51
autor
6. feb 2021

Dakujem, skusim sa popytat po tej masti.
Karhu, aku mas odporúčas? Ja striedam Bepanthen a sudocrem, ine som este ani neskusala. Len ma desí ze sa to tal vyrazne zhorsilo a to ho posledne dni po kazdom prebalovani oplachnem čistou vodou. Aj plienky mame stale rovnake od narodenia pampersky. Skusim teda aj tie vymenit 🤷‍♀️

dusankomoj
6. feb 2021

Ako ti napísala kočka vyšsie:v prvom rade zmeniť plienky! (za mňa osobne napr. Pampers hrôza)

karhu
6. feb 2021

bepanthen a sudocrem sme pouzivali aj my, skus zlahka natriet sudocremom a papmersy okamzite zavrhnut!
(pampers znacka jedine vhcene utierky aj to na cistenie digestora a podobne znecistenych veci, ale nie na ziveho tvora🙂)
malemu tie partie vetraj kolko sa da..hoci aj celu noc..zatial gate naholo 100% blavna, a plienky urcite ine..dobru skusenost mame s lupilu, a to mame aj ekzem
drzim palce

andreatytler
7. feb 2021

@colora51 Ako dlho je denne bez plienky? Urcite nechaj aj pol hodinu 2-3x denne,... ak mate zimu a nechce sa ti utierat mlacky, daj pizamove bavlnene, volne nohavice bez plieky a ked pocika, vymen nohavce.

lienka445
7. feb 2021

Ja skusenost s vyrazkami nemam ale malý mal absces na zadocku a ako sme zacali pouzivat Pastu s rybim olejom tak odvtedy mu absces nezahnisal,len jazvycku ma...mne ju dali v pôrodnici, potom som použivala sudocrem, občas bepanthen a aj zapareny sme raz boli a ten sudocrem mu asi upchal pory...skúste túto rybiu je bez zapachu a stoji 2e, nedam na ňu dopustit 🙂

colora51
autor
7. feb 2021

Dakujem, vyskusam aj tu rybaciu masticku urcite, aj mne ju dali v porodnici co si pamatam ale odvtedy som ju nekupila.
Asi posledne 2 tyzdne uz syna davam na nocnik nech si zvyka. Takze tam je bez plienky cca pol hodku, niekedy raz, niekedy 3x za den. Dnes som vymenila aj plienky tak uvidim, chce to asi dlhsi cas. Len mi nejde do hlavy ze doteraz z plienok ani z vlhčených utierok nemal problem a zrazu uplne maximalne vyrážky vsade 🙈

adriannasvk
7. feb 2021

No ja ti poviem,ze mojim detom taketo vyrazky ba az pluzgieriky robil bepanthen a sudocream...mali sme tiez pampersky ine nam nesedeli a natierala som nechtikovou weledou na zapareniny

adriannasvk
7. feb 2021

@colora51 presne toto mal moj z bepanthenu🤦‍♀️

adriannasvk
7. feb 2021

Toto kupis vsade,nielen na SK, nam zabrala hned.
https://etabletka.sk/obchod/weleda-nechtikovy-d...

colora51
autor
7. feb 2021

@adriannasvk jeej dakujem, skusim pozriet ci zoženiem. To by som nikdy nepovedala ze Bepanthen toto napácha, vzdy sa mi zdal praveze super na vsetko. No nic, koncim s nim 😀 dnes som skusila aj obycajny puder z Alpy co som mala uz dlhsie a tusim take sypkejsie co vysusia akoby tu pokožku robia lepsiu pracu nez mastné krémy.
Dakujem vam kazdopadne za rady 😘

adriannasvk
7. feb 2021

@colora51 vyskusaj,ja som vzorku dostala a moj mal normalne pluzgieriky az vsade z toho,sudocream tiez nesadol nakoniec som toto skusila a krasne sa mu ritka za 2-3 dni zahojila. Drzim palce😊